شهید بایندر، معمار نیروی دریایی معاصر و بنیانگذار نهادهای دریایی کشور است

«دریادار بایندُر» عنوان فیلمنامه‌ای است که قرار است به کارگردانی عبدالرحمن شلیلیان و مشاوره امرالله احمدجو و بهروز افخمی به فیلمی درباره معمار نیروی دریایی معاصر بپردازد.

به گزارش سی نیوز، عبدالرحمن شلیلیان برنده بخش فیلمنامه هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت برای فیلمنامه دریادار بایندُر در گفت وگو با خبرنگار سی نیوز گفت: فیلمنامه بایندر کاری سینمایی است و پروژه سنگینی است و به پیش تولید مبسوطی نیاز دارد.

وی اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش تامین لجستیک این فیلم و پشتیبانی های مورد نیاز را تعهد کرده است. همچنین جامعه دریایی کشور هم قول هایی داده اند که حمایت کنند.

شلیلیان افزود: قرار هست جلسه ای با حضور فرمانده محترم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با (البته جلسات متعددی هم قبلا با ایشان داشتیم) مدیران ارشد دریایی کشور برگزار و جلب مشارکت و تامین منابع مالی بشود.

کارگردان فیلم «دریادار بایندُر» بیان داشت: باتوجه به اینکه بایندر بنیانگذار نیروی دریایی دوره معاصر ایران بوده و در حقیقت معمار و پدر نیروی دریایی نوین ایران محسوب می شود، از طرفی بنیانگذار بسیاری از نهادهای دریایی کشور (گمرک و سازمان بنادر) هم به حساب می آید.

وی عنوان نمود: زمانی که در حدود 95سال پیش کارخود را در حوزه دریای شروع می کند، در آن زمان هیچ ارگان و نهاد دریایی نداشتیم و یا بصورت جدی وجود نداشت. به همین خاطر مسئولیت و عهده دار چندین کار دیگر را در حوزه دریا داشته؛ از جمله مقررات دریایی و ایجاد شرایط ایمنی برای تردد دریایی شناورها و کشتی ها.

شلیلیان گفت:به این خاطر جامعه دریایی بصورت عام مدیون بایندر هستند که از این حیث قرار است مدیران دریایی کشور در بسترتامین منابع تولید فیلم مشارکت نمایند.

وی درباره فیلمنامه «دریادار بایندُر» اضافه کرد: خود فیلمنامه حاصل چندین سال مطالعه است و برای این کار تحقیقات میدانی و کتابخانه‌ای انجام شده است. به همین خاطر با رعایت خیلی مسایل با اتکا بر مستندات تاریخی، متن آن نوشته شده و با مشاوره استاد عزیز امرالله احمدجو و مشاوره کارگردانی بهروز افخمی این فیلم ساخته خواهد شد.

لازم به ذکر است غلامعلی بایندر (زادهٔ ۲۳ آذر ۱۲۷۷ – درگذشتهٔ ۳ شهریور ۱۳۲۰) دریابان نیروی دریایی به مدت 11 سال فرمانده نیروی دریایی ارتش بود. وی در جریان درگیری‌های میان قوای ایران و انگلستان در جنگ جهانی دوم در خرمشهر در تاریخ ۳ شهریور ۱۳۲۰ به شهادت رسید.

 

تولید و انتشار اختصاصی خبر: سی نیوز

لینک کوتاه: https://seanews.ir/44704

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.