پلمه: در ترانزیت ظرفیت بیشتری داریم و باید از آن بهتر استفاده کنیم
به گزارش سینیوز به نقل از روابط عمومی انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در ادامه گفتوگوی دکتر مسعود پلمه، دبیرکل تشکل ملی کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در برنامه تلویزیونی «میز اقتصادی» شبکه خبر، موضوع ظرفیتهای حملونقل دریایی کشور، نقش آن در اقتصاد ملی و وضعیت ترانزیت کالا مورد بررسی قرار گرفت.
متن بخش چهارم این گفتوگو به شرح زیر است:
خبرنگار: وضعیت حملونقل دریایی ما در چه شرایطی قرار دارد و ما چقدر ظرفیت در این حوزه داریم؟
پلمه: خدمتتان عرض میکنم. قدر مسلم، استحضار دارید که حملونقل دریایی بهعنوان یکی از پارامترهای اصلی توسعه اقتصادی در دنیا نقش بسیار گستردهای دارد. اگر صرفاً در بخش تبادل کالا بخواهیم به این مولفه اشاره کنیم، بیش از ۹۰ درصد کالاهایی که در اشکال مختلف در دنیا جابهجا میشوند، از طریق دریا انتقال پیدا میکنند. کشور ما هم تابع این موضوع است و البته به دلیل اینکه ما نفت، گاز و سایر مشتقات مرتبط را هم در این حوزه از طریق دریا منتقل میکنیم، سهم ما در این حوزه بسیار بالاتر خواهد بود.
از همین رهگذر میتوان سایر مباحث اقتصادی که در کشور معطوف به عملیات حملونقل خواهد بود را نیز استنتاج کرد.
خبرنگار: جزئیتر میفرمایید؛ هم در سواحل شمالی کشور و هم در سواحل خلیج فارس، میزان ظرفیتی که در شمال و جنوب داریم چقدر است و چقدر میشود این ظرفیت را توسعه داد؟
پلمه: اگر بخش بندری کشور را به مفهوم اقداماتی که برای تخلیه و بارگیری صورت میگیرد لحاظ کنیم، در شمال کشور بیش از ۳۵ میلیون تن ظرفیت تخلیه، بارگیری و انبارش داریم و در جنوب کشور بالغ بر ۳۰۰ میلیون تن این ظرفیت وجود دارد.
قدر مسلم، این میزان همواره مورد استفاده قرار نمیگیرد، بلکه چشماندازهای توسعهای که در آینده ضرورت پیدا میکند ایجاب میکند که امکان پشتیبانی از فعالیتهای لجستیکی دریایی را داشته باشیم. به همین دلیل ظرفیتها بیش از نیازهای موجود خواهد بود.
ما بحث دیگری را هم به دریا معطوف میکنیم. بخشی از فعالیتهای دریایی ما واردات است، بخشی صادرات، بخشی ترانشیپ و بخشی ترانزیت که یکی از مقولههای اقتصادی در دنیاست.
خبرنگار: فرقشان چیست؟
پلمه: طبیعتاً واردات و صادرات معطوف میشود به سرزمین
اصلی ما. ترانشیپ عملیاتی است که فیمابین بنادر اتفاق میافتد. ولی وجه ممیزی ترانزیت این است که کالایی از خارج از مرزهای سرزمینی ما با طی طریق از فضای سرزمینی ما به مقصدی فراسوی کشور ما منتقل میشود.
خبرنگار: در کدامیک ظرفیت ما بیشتر است؟
پلمه: به طور قطع در ترانزیت ما ظرفیت بیشتری داریم و خوشبختانه طی ۲۰ سال گذشته این ظرفیت رو به افزایش بوده و در دو سال گذشته هم از امکانات بهتر و سرمایهگذاریهای مؤثرتری در این حوزه برخوردار بودهایم.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.