وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه مجموعه کالاهای رسوبی در گمرکات کشور حدود ۵۰۰ هزار تن است که در مقایسه با عدد ۱۶۰ میلیون تن حجم صادرات و واردات عدد بسیار پایینی است، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش سی نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر ودریانوردی هرمزگان،”سید احسان خاندوزی” روز شنبه در حاشیه بازدید میدانی از گمرک شهید رجایی و انبارهای اموال تملیکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای دستور رییسجمهور برای تهیه گزارشی از وضعیت تجارت، گمرکات و انبارهای تجاری کشور امروز ۲ بخش مهم و کلیدی که سهم بسیار پررنگ و مهمی در اقتصاد دارد را بازدید کردیم که بندر شهید رجایی و بندر امام خمینی(ره) را شامل میشود.
وی ادامه داد: مجموعه کالاهای رسوبی در گمرکات کشور حدود ۵۰۰ هزار تن است که در مقایسه با عدد ۱۶۰ میلیون تن حجم صادرات و وارداتی که گمرکات انجام میشود عدد بسیار پایینی است و تقریبا سه هزارم مجموعه تجارت بزرگی است که در کشور انجام میشود.
وزیر اقتصاد در این رابطه تصریح کرد: در بندر شهید رجایی ۱۹ درصد افزایش اظهارنامههای صادراتی و افزایش ۱۰ درصدی اظهارنامههای وارداتی را داشتهایم و کاهش ۱۵ درصدی رسوب نشان از همکاری خوب دستگاههای اجرایی در بالابردن سرعت تخلیه کالاها دارد.
خاندوزی گفت: در بحث کالاهای اساسی چند تصمیم مهم گرفته شده که هم کاهش میزان حقوق ورودی کالای اساسی از ۴ درصد به یک درصد و هم کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به یکدرصد و در برخی از کالاها به صفر درصد میباشد.
وی در ادامه سخنان یکی از اقدامات بسیار مهم در بحث کاهش ماندگاری کالاها در استان هرمزگان را همکاری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با دستگاه قضا و همراهی استاندار هرمزگان برشمرد و افزود: تعیین تکلیف حدود ۶۰۰ کانتینر نمونهای از این اقدامات ارزشمند است که از همین امروز بین گمرک و سازمان اموال تملیکی کارهای اولیه آن در حال انجام است و امیدواریم در چند هفته آینده به پایان برسد.
ضرورت همراهی دستگاههای ذیربط در کاهش ماندگاری کالا
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه رسوب کالا به عنوان یکی از مشکلات اساسی در بنادر محسوب میشود، خواستار مشارکت و همراهی بیشاز پیش دستگاههایی اجرایی تسریع کاهش ماندگاری کالا در بنادر این استان به ویژه بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری کشور شد.
“حسین عباسنژاد” همراهی و مشارکت مجموعه دستگاههایی اجرایی را در ترخیص بهموقع کالاها و کاهش ماندگاری کالاها به ویژه کالاهای اساسی در بنادر استان تعیینکننده دانست و افزود: مهمترین برنامه امروز وزیر اقتصاد دربازدیراز بندر شهید رجایی پیرامون اتخاذ تدابیر و تصمیمگیری برای کاهش مشکلات رسوب کالاها در انبارهای بنادر و گمرکات امیدوارکننده بود و امیدواریم نتایج این سفر به کاهش ماندگاری کالاها این استان منجر شود.
وی همچینن با اشاره به حضور مستمر میدانی و استمرار سرکشی از انبارهای گمرکات و بنادر با هدف تعیین تکلیف سریع کالاهای رسوب شده در انبارهای بندر شهید رجایی تصریح کرد: در نتیجه اقدامات دستگاه قضایی استان تاکنون بخش قابل توجهی از انبارهای موجود در بندر شهید رجایی بندرعباس ثبت شده که نمونه آن میتوان به تعیین تکلیف ۶۰۲ کانتینر و محموله گچ که چند روز گذشته از این بندر تخلیه شد، اشاره کرد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی خاطرنشان کرد: طی چند روز آینده سایر کالاهای متروکه از بندر شهید رجایی خارج خواهد شد.
شایان ذکر است؛ پس از بازدیدهای میدانی رئیس قوه قضاییه از گمرکات، بنادر و انبارهای سازمان اموال تملیکی که از ابتدای دوران تصدی وی آغاز شده و آخرین مورد آن به سفر مازندران برمیگردد، معاون اول رئیس جمهور در اقدامی قابل تقدیر که نشان از دغدغه دولت برای حل مسائل و مشکلات گمرکات کشور دارد دستوری خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی صادر کرد.
محمد مخبر در جلسه هیات دولت (۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۲) با اشاره به برخی مسائل و مشکلات در گمرکات کشور که منجر به عدم ترخیص برخی اقلام و کالاها شده، وزیر امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرد در اسرع وقت از گمرکات و سازمان اموال تملیکی بازدید داشته باشد و حداکثر ظرف مدت یکماه تدابیر و تصمیمات لازم را برای حل و فصل مشکلات و نارساییهای گمرک اتخاذ کند.
گفتنی است؛ در سفر سید احسان خاندوزی به هرمزگان، تعدادی از معاونان وزیر، روسای سازمانهای تابعه و مدیران کل وزارت اقتصاد از جمله رییس کل گمرک ایران، رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی کشور حضور داشتند.
بازنشر خبر: سی نیوز
منبع: https://shahidrajaeeport.pmo.ir/fa/news/63220
لینک کوتاه: https://seanews.ir/48680
نظرات بسته شده است.