کشتار ذخایر ژنتیکی دامی کشور به دلیل کمبود نهاده
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران البرز گفت: در بسیاری از استانها دامداران آسیب زیادی دیدهاند و به دلیل نداشتن نهاده کافی، دامهایی که ذخایر ژنتیکی محسوب میشوند را کشتار کردهاند.
احمد اکبریان در گفت و گو با ایسنا واردات بی رویه گوشت قرمز و اجرا نشدن سیاستهای حمایتی توسط شرکت پشتیبانی برای خرید محصولات دامداران را باعث متضرر شدن دامداران دانست و تصریح کرد: واردات گوشت قرمز در شرایط کنونی خیانت به تولید کننده و مصرف کننده داخلی است. واحدهای که در زمینه پرواربندی فعالیت میکنند منافع مناسبی ندارند و گوشت تولیدی روی دستشان مانده است. میتوان گفت در نبود سیاستهای حمایتی درست، تولید در این بخش توجیه ندارد. با تمام این اوصاف اکنون دامداران متضرر شدهاند و ترجیح میدهند به ادامه فعالیت نپردازد.
وی با اشاره به اینکه دامداران یا بی انگیزهاند یا کمتر از ظرفیت خود کار میکنند، گفت: با توجه به عدم تامین نهاده، گرانیها و تاخیری که در اصلاح قیمت شیر وجود داشت، برخی از واحدها متضرر و در تسویه تسهیلات اخذ شده از بانکها با مشکل مواجه شدهاند.
وی با اشاره به اینکه قیمتهای کنونی محصولات دامی هیچ همخوانی با هزینههایی که دامدار برای تولید میپردازد، ندارد، افزود: برای تولید گوشت و شیر فقط بحث نهادهها مطرح نیست هزینههای جانبی چون حمل و نقل و ماشین آلات بسیار گران است و دامدار باید این هزینهها را به صورت آزاد پرداخت کند. این شرایط دامدار را در تنگنا قرار میدهد و دامدار را بی انگیزه میکند.
به گفته اکبریان ۳۰۰ واحد صنعتی زیر مجموعه اتحادیه دامداران در البرز فعالیت میکند و ۱۰ تعاونی نیز در شهرستانهای کرج، نظرآباد، طالقان، اشتهارد و ساوجبلاغ تشکیل شده است.
وی به وضعیت آشفته در صنف دامداران اشاره کرده و گفت: شاید حدود ۱۰ درصد از دامداریها در این شرایط تعطیل شدهاند و بخشی نیز با نصف ظرفیت به تولید میپردازند. بقیه واحدها هم آنقدر تحت فشار هستند که به فکر تغییر شغل افتادهاند.
وی با اشاره به اینکه روند اصلاح نژاد دام در کشور روز به روز به شرایط بهتری میرسد، گفت: ولی با توجه به نابسامانی شرایط اگر مسئولان به موقع اقدام نکنند، دامهایی که جزو ذخایر ژنتیکی کشور محسوب میشوند به صورت گوشت از گردونه خارج میشود؛ این اتفاق در بسیاری از استانها در حال وقوع است.
اکبریان ادامه داد: به دلیل مدیریت مناسبتری که در البرز از سوی جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و اتحادیه دامداران و تعاونیها صورت گرفته این روند در استان کندتر است ولی در بسیاری از استانها دامداران آسیب زیادی دیدهاند و به دلیل نداشتن نهاده کافی برای تولید، دامهایی که به عنوان ذخایر ژنتیکی محسوب میشوند را کشتار کردهاند.
وی در پایان تقاضا کرد که شرکت پشتیبانی امور دام کشور وارد بازار شود و این مقدار دام پروار موجود که روی دست دامداران مانده است را با قیمت مناسبی که برای دامدار توجیه داشته باشد بخرد؛ به این صورت هم آرامش به بازار بر میگردد و هم تولید کنندهها انگیزه پیدا میکنند و نیازی به واردات نیست.
نظرات بسته شده است.