معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: راهکارهای عملیاتی سازی موافقتنامه چابهار در اولین نشست کمیته اجرایی سازی موافقتنامه چابهار امضا شد.
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد علی حسن زاده در پایان اولین نشست کمیته پیگیری اجرایی سازی موافقتنامه چابهار، افزود: راهکارهای عملیاتی سازی تفاهم نامه چابهار در ۹ بند به امضای نمایندگان سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری هندوستان و جمهوری اسلامی افغانستان رسید.
عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه امضا شده در اولین نشست کمیته اجرایی سازی موافقتنامه چابهار ، قرار شد کارگروه مطالعاتی در خصوص رقابتی کردن هزینه کلی کریدور چابهار، نسبت به کریدورهای رقیب تشکیل شود.
به گفته حسن زاده، یکی از موضوعات مطرح شده در این نشست که به اجماع سه کشور رسید، بررسی مسائل گمرکی و حمل و نقل زمینی است و مقرر شد کارگروه مربوطه در این زمینه نیز مطالعات اجرایی لازم را انجام دهد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر با بیان اینکه نشست دوم این کمیته در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به میزبانی هندوستان برگزار می شود ، از برپایی ” همایش روز چابهار ” در ۷ اسفند امسال ( ۲۶ فوریه ۲۰۱۹ ) در بندر چابهار خبر داد.
وی اذعان داشت: همایش روز چابهار با حضور کشور های ایران ، هند و افعانستان به همراه کشور های آسیای میانه و با هدف بازاریابی موقعیت، توانمندی و پتانسیل های بندر چابهار و به منظور توسعه تجارت و ترانزیت از این بندر برگزار می شود.
شایان ذکر است، موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه بین کشورهای ایران، هند و چابهار با هدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار، توسعه صادرات سه کشور و ایجاد کریدور بین المللی بین کشورهای مذکور در خرداد ماه سال ۱۳۹۵ به امضای روسای جمهور ایران و افغانستان و نخست وزیر هند رسید.
نظرات بسته شده است.