پرسشهای هفتگانه «کانون دریانوردان خبره» از کاندیداهای ریاستجمهوری
نامهای سرگشاده با محوریت توسعه اقتصاد دریامحور
گزارش سی نیوز به نقل از ترابران- با توجه به اهمیت و ضرورت بررسی برنامههای کاندیداهای ریاست جمهوری درباره صنعت کشتیرانی و دریانوردی، «کانون دریانوردان خبره» با هدف روشنسازی برنامهها و تعهدات کاندیداها در جهت رفع مشکلات و چالشهای موجود در این صنعت با تنظیم و انتشار نامهای خواستههای خود را در قالب پرسشهایی کلیدی و اساسی اعلام کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، در نامه کاپیتان اسداله قطب رزمجو، دبیر کل کانون دریانوردان خطاب به کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاستجمهوری ایران، با اشاره به اینکه در سالهای اخیر بهدلیل انتصابات غیرتخصصی و سیاستگذاریهای نادرست چالشهای در صنعت کشتیرانی و دریانوردی ایجاد شده، هفت پرسش کلیدی درباره چگونگی احیای نقشآفرینی ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقهای و فرامنطقهای، تضمین بهکارگیری مدیران متخصص و مجرب در سازمان بنادر، تضمین شایستگی مدیران و جلوگیری از انتصاب مدیران سیاسی و غیرمتخصص در صنعت کشتیرانی و دریانوردی، افزایش رضایت شغلی و حفظ و ارتقای انگیزه نیروهای متخصص، چگونگی حمایت از شرکتهای کشتیرانی در برابر فشارهای مالی، شیوه ایجاد تعادل بین منافع اقتصادی و اجتماعی و محیط زیستی و در آخر برنامههای کاندیداها برای توسعه زیرساختها از جمله اینترنت و توسعه همکاری با سازمانهای تخصصی دانشمحور بینالمللی پرسیده شده است.
متن کامل نامه سرگشاده کانون دریانوردان خبره به شرح زیر است:
با سلام و احترام،
صنعت کشتیرانی و دریانوردی، به عنوان یکی از ارکان حیاتی اقتصاد و توسعه کشور، نیازمند توجه ویژه و برنامهریزی دقیق از سوی مسئولین و مدیران ارشد کشور است. همانطور که مستحضرید، توسعه اقتصاد دریامحور، که در برنامههای راهبردی توسعه پنجم و ششم بر آن تأکید شده است، نقش اساسی در تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی و ژئوپلیتیکی ایران دارد. با توجه به چالشها و مشکلاتی که در سالهای اخیر بهدلیل انتصابات غیرتخصصی و سیاستگذاریهای نادرست به وجود آمده است، ضرورت دارد که کاندیداهای محترم ریاست جمهوری برنامههای خود را برای بهبود و توسعه این صنعت به صورت شفاف و دقیق بیان کنند.
در بخش دیگر از آن نامه گفته شده است که کانون دریانوردان خبره، با توجه به نگرانیهای موجود و نیاز به پاسخگویی و شفافیت در مدیریت صنعت کشتیرانی و دریانوردی، هفت سوال کلیدی را مطرح کرده است. این سوالات با هدف روشنسازی برنامهها و تعهدات کاندیداها در جهت رفع مشکلات و چالشهای پیشروی این صنعت تهیه شدهاند. از کاندیداهای محترم تقاضا میشود تا با پاسخهای خود به این سوالات، شفافیت و دقت در برنامههای خود را به جامعه دریانوردان و عموم مردم ایران نشان دهند.
۱- با توجه به توسعه و افزایش کریدورهای ترانزیتی منطقه و فرامنطقهای بدون نقشآفرینی ایران که نقش ژئوپلیتیک ایران را به شدت تهدید میکند، چه طرحی برای کاهش این تهدیدات و بازگرداندن نقشآفرینی ایران در کریدورهای ترانزیت منطقه و فرامنطقهای دارید؟
۲- با توجه به نقش حیاتی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی صنعت کشتیرانی و دریانوردی کشور و مشکلات ناشی از بهکارگیری مدیران غیرمتخصص در این سازمان، برنامه شما برای اصلاح فرآیندهای انتصاب و تضمین بهکارگیری مدیران با تخصص و تجربه مرتبط چیست؟ لطفاً به تفصیل درباره سیاستها و سازوکارهای ارزیابی و انتخاب مدیران برای ارتقای کیفیت مدیریت در این سازمان توضیح دهید.
۳- با توجه به اینکه انتصابات غیرتخصصی باعث فرسایش داراییهای فنی، مالی و انسانی شرکتهای کشتیرانی شدهاند، چه اقداماتی برای تضمین شایستگی مدیران و جلوگیری از انتصاب مدیران سیاسی و غیرمتخصص در صنعت کشتیرانی و دریانوردی در نظر دارید؟ با تأکید بر اصل پاسخگویی و شفافیت در تصمیمگیریها، عملکرد مدیران را چگونه پایش و ارزیابی خواهید کرد؟
۴- با توجه به نارضایتیهای موجود ناشی از انتصابات سیاسی و تأثیرات منفی آن بر انگیزه و حفظ نیروهای متخصص در صنعت کشتیرانی، چه برنامهها و راهکارهایی برای افزایش رضایت شغلی، حفظ و ارتقای انگیزه نیروهای متخصص و جلوگیری از خروج این نیروها از صنعت دارید؟
۵- با توجه به نوسانات اقتصادی جهانی و تحریمهای بینالمللی، چگونه از شرکتهای کشتیرانی در برابر فشارهای مالی حمایت خواهید کرد؟
۶- با تأکید بر ضرورت رعایت الزامات و قوانین محیط زیستی بینالمللی، چگونه میخواهید تعادلی بین منافع اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی برقرار کنید تا پایداری بلندمدت صنعت تضمین شود؟
۷- چه برنامهای برای توسعه زیرساختها از جمله اینترنت و توسعه همکاری با سازمانهای تخصصی دانشمحور بینالمللی برای بهرهمندی از تکنولوژیهای نوین، افزایش نوآوری و بهبود رقابتپذیری در صنعت کشتیرانی دارید؟
در پایان، به استحضار کاندیداهای محترم میرسد که سوالات مطرح شده بر اساس چهارچوبهای نظری- کاربردی و تحقیقات برجسته و معتبر علمی تنظیم شدهاند. انتظار میرود که در پاسخگویی به این سوالات، صراحت و دقت کافی را لحاظ فرمایند.
کانون دریانوردان خبره ، بهعنوان تنها نهاد صنفی – تخصصی و بر اساس وظیفه ملی خود، آمادگی کامل برای گفتوگو و شرح موارد مهم این نامه را در جهت پیشبرد اهداف ملی اعلام میدارد.
با آرزوی اینده ای روشنتر برای ایران
کانون دریانوردان خبره
چهارم تیرماه ۱۴۰۳
نظرات بسته شده است.