تولید برق 22 درصد کمتر از نیاز کشور
تفاهمنامه همکاری وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایجاد 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از طریق احداث نیروگاه جدید و تکمیل سیکل نیروگاههای موجود توسط شرکتهای صنعتی و معدنی با حضور وزرای این دو وزارتخانه امضا شد.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، تفاهمنامه بین وزارت نیرو و وزارت صنعت معدن و تجارت صبح امروز دوشنبه با توجه به نیاز، ضرورت و اهمیت تامین برق مطمئن، مستمر و پایدار بخش صنعت و معدن و تحقق اهداف توسعهای صنعت برق به امضا رسید.
در این تفاهمنامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق سرمایهگذاران نسبت به سرمایهگذاری و ایجاد ظرفیتهای جدید نیروگاهی تا قبل از تابستان 1403 پس از زمان صدور تمامی مجوزها و قراردادهای مورد نیاز اقدام خواهد کرد. اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد نیروگاه جدید اختصاصی است. سرمایهگذاران مجاز به انتخاب مناسبترین گزینه سرمایهگذاری هستند.
وزارت نیرو در این تفاهمنامه متعهد شده حداکثر ظرف مدت دو هفته طرح کلی اتصال به شبکه نیروگاههای جدید را به سرمایهگذاران اعلام کند. در صورت نیاز به تکمیل مطالعه اتصال به شبکه توسط سرمایهگذاران، وزارت نیرو نسبت به بررسی و تایید مطالعات ظرف مدت دو هفته از زمان دریافت مستندات اقدام میکند.
بر اساس این گزارش، تمامی مجوزهای مورد نیاز احداث نیروگاه اعم از محیط زیست، آب، اتصال به شبکه سوخت و غیره توسط وزارت نیرو و با همکاری وزارت صمت و سرمایهگذاران در زمان حداکثر دو ماه اخذ میشود.
در این مراسم، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو گفت: طی دو دهه گذشته شاهد ایجاد ظرفیتهای عظیم در حوزه صنایع و معادن انرژیبر بودهایم و با توجه به محوری بودن بخش صنعت و معدن در حوزه فولاد، مس و آلومینیوم رشد تقاضای انرژی در این بخشها را شاهد بودهایم.
وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت برق به عنوان یک صنعت پرافتخار در دهههای 70، 80 و 90 رشد قابل توجهی داشته و امروز خودکفا و صاحب تکنولوژی است، افزود: ما امروز سازنده نیروگاههای حرارتی و برقآبی در کشور هستیم. بخش عمده صدور خدمات فنی مهندسی مربوط به صنعت برق است اما در سالهای اخیر کاهش سرمایهگذاری نیروگاهی باعث شده نتوانیم متناسب با تقاضا، ظرفیتسازی کنیم.
وی با بیان اینکه 14 هزار مگاوات تراز منفی در بخش نیروگاهی کشور هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر امکان پاسخگویی به 22 درصد تقاضای برق را نداریم.
محرابیان با بیان اینکه یکی از برنامههای مهم وزارت نیرو، ایجاد ظرفیت نیروگاهی متناسب با تقاضا است، گفت: برنامهریزی کردیم که 35 هزار مگاوات ظرفیت جدید در بخش نیروگاهی ایجاد کنیم که از این میزان 15 هزار مگاوات به صورت سیکل ترکیبی و بخار در بخش نیروگاههای حرارتی است که توسط وزارت نیرو، شرکتهای تابعه و بخش خصوصی انجام میشود. در کنار آن ایجاد 10هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را نیز برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به تقاضای بالا جهت احداث نیروگاه ظرف کمتر از یک ماه از اعلام فراخوان اظهار داشت: کشور ما پتانسیل بالایی در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر دارد. ما 300 روز آفتابی در سال داریم و در بخشهایی نیز تعداد روزهای آفتابی به 340 روز هم میرسد و این در حالی است که در کشورهایی که کمتر از 200 روز در سال از انرژی خورشید برخوردارند، احداث نیروگاه خورشیدی کاملا اقتصادی است، اما در کشور ما به مراتب اقتصادیتر است.
وزیر نیرو، فرهنگ سرمایهگذاری و تامین برق از سوی مصرف کنندگان را بسیار مثمرثمر خواند و افزود: صنایع تولیدکننده برق علاوه بر تامین نیاز خود، مازاد آن را نیز به شبکه متصل خواهند کرد و به این ترتیب در آینده حوزه تولید و صنعت به خاطر کمبود برق دچار چالش در روند تولید نخواهد بود.
وی با بیان اینکه بنگاهها طرحهای توسعهای دارند که به خاطر شرایط انرژی متوقف ماندهاند، خاطرنشان کرد: با همکاری دو وزارتخانه نیرو و صمت شاهد شرایط جدیدی خواهیم بود که منجر به ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و رفاه بیشتر برای مردم خواهد شد.
پس از علی اکبر محرابیان، سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: در سالهای گذشته سرمایهگذاریهای قابل توجهی در بخشهای مختلف توسعهای نداشتیم و حتی در برخی از بخشها سرمایهگذاریها از میزان استهلاک هم پایینتر بوده است.
وی ادامه داد: این میزان کم سرمایهگذاری حتی در صنعت برق نیز خود را نشان داد که خاموشیهای امسال تابستان گواه این موضوع بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن و با مشارکت شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی را نقطه عطفی در صنعت برق دانست و گفت: برای رشد بالای ۱۰ درصد در حوزه صنعت و معدن برنامه ریزی کردهایم که یکی از اهرمهای این سرمایهگذاری همین تولید پایدار برق است.
فاطمی با بیان اینکه ۳۸ درصد از میزان برق مصرفی کشور متعلق به بخش صنعت است، تصریح کرد: با احداث این ۱۰ هزار مگاوات و اضافه شدن آن به شبکه توزیع، بخش صنعت و معدن نیاز خود به برق را تامین میکند.
وی امضا و اجرای این تفاهمنامه در جهت تامین نیرو و حرکت به سمت ساخت داخل در بخش نیروگاهی را امیدبخش دانست و افزود: احداث این ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی اقدام موثری است که به همت صنایع معدنی انجام میشود.
وزیر صمت در پایان گفت: این شرکتها هم خودشان را ارتقا میدهند و هم صنعت برق کشور را با رشد قابل توجهی همراه میسازند.
نظرات بسته شده است.