صید ماهی شیر در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس ممنوع شد
مدیر کل شیلات خوزستان گفت: صید ماهی “شیر” با روش صید گوشگیر از روز دوشنبه ۲۵ مرداد در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس ممنوع شد.
به گزارش سی نیوز به نقل از ایرنا فتح اله ابوعلی افزود:با توجه به عضویت ایران در کمیسیون منطقهای شیلاتی (Recofi) و بر اساس مصوبههای دهمین اجلاس این کمیسیون، صید انواع ماهیان شیر به روش گوشگیر با هدف حفظ ذخایر این گونه ارزشمند و آغاز فصل تخمریزی آن به مدت ۲ ماه در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس ممنوع خواهد بود.
وی گفت:جامعه صیادان و تشکلهای صیادی خوزستان به منظور اجرای هرچه بهتر این تصمیم ملی و منطقهای، از صید این نوع ماهی با تور گوشگیر در بازه زمانی تعیین شده خودداری کنند.
ابوعلی ادامه داد: در زمان ممنوعیت صید، نظارت کامل بر روند اجرا توسط دفاتر صدور مجوز صید و یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات خوزستان انجام میشود.
کمیسیون منطقه ای شیلاتی (Recofi) یکی از سازمانهای مدیریت شیلاتی منطقهای است که از سال ۲۰۰۱ میلادی با هدف حفاظت، مدیریت و بهرهبرداری صحیح و اصولی از ذخایر آبزیان منطقه خلیجفارس و دریای عمان براساس ماده ۱۴ اساسنامه سازمان فائو تاسیس و کشورهای منطقه از جمله ایران از همان ابتدا به عضویت رسمی آن در آمد.
ماهی شیر یا شیرماهی، در رده تن ماهیان و جزو ماهیهای مرغوب و خوش طعم جنوب ایران است که در خلیج فارس و دریای عمان زیست میکند.
صید ماهی حلواسفید نیز از اول مرداد ۱۴۰۰ به مدت ۵۰ روز با هدف حفظ ذخایر این آبزیان در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس ممنوع شده بود.
ممنوعیت صید انواع آّبزیان بر اساس اعلام پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور و تصمیم کمیته صید شیلات خوزستان به صورت دورهای با هدف حفاظت از منابع و ذخایر آبزیان دریایی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس ممنوع میشود.
صید بیرویه و خارج از فصل ممنوعیت ، فشار بیش از حد به ذخایر آبزیان ، استفاده از روشهای غیرقانونی و مخرب در صید دریایی همچون صید ترال، نگاه سودجویانه برخی فعالان حوزه صید، قاچاق صید به کشورهای همسایه از جمله کویت، ورود شناورهای کشورهای بیگانه به صیدگاههای منطقه ، سنگینی ناوگان صید و صیادی و صید غیرمجاز توسط قایقها و شناورهای فاقد پروانه از چالش های صید و صیادی در خوزستان است.
پارسال حدود ۴۵هزار تن انواع ماهی و میگوی دریایی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس و آبهای ساحلی خوزستان صید شد.
میزان صید سالانه در صیدگاههای خوزستان و محدوده شمال غرب خلیج فارس به دلیل چالشهای موجود رو به کاهش است.
۶۲۰ فروند شناور لنج صیادی و یک هزار و ۷۰ فروند قایق صیادی در ۱۰ بندر و هفت صیدگاه خوزستان، به فعالیت صیادی مشغول هستند و معیشت ۴۰ هزار نفر در استان از این طریق تامین میشود.
خوزستان از نظر صید دریایی پس از سیستان و بلوچستان ، هرمزگان و بوشهر در رده چهارم کشوری قرار دارد.
نظرات بسته شده است.