پاکستان از آغاز تجارت ترانزیتی با افغانستان از بندر گوادر خبر داد
عبدالرزاق داوود مشاور امور بازرگانی عمران خان نخست وزیر پاکستان روز جمعه از آغاز تجارت ترانزیتی با افغانستان از بندر گوادر پاکستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سی نیوز، عبدالرزاق داوود در پیامی توییتری نوشت: برای اولین بار به جای بنادر خارجی حمل و نقل به صورت محلی انجام میشود و کالا از گوادر با کامیونها به افغانستان حمل و ارسال میشود و این امر باعث ایجاد اشتغال برای افراد محلی میشود.
به نوشته مشاور عمران خان، در حال حاضر دستورالعملهایی برای اختصاص همه مشاغل کار به جمعیت محلی تصویب شده است.
عبدالرزاق همچنین در توییت دیگر نوشت: کشتی باری (SIBULK TRADITION) در گوادر پهلو گرفته است و ۱۶ هزار تن نهاده کشاورزی ” اوره ” را برای انتقال به افغانستان حمل میکند.
وب سایت خبری تریبیون نیز نوشت: وزارت بازرگانی پاکستان روز جمعه بندر گوادر را برای تجارت ترانزیت افغانستان عملیاتی کرد و این نخستین تجارت دریایی بین دو کشور است.
مقامات وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کردند که تجارت تحت توافق نامه تجارت ترانزیت افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ (APTTA) آغاز شده است.
در مهرماه سال گذشته همزمان با سفر عمران خان نخستوزیر پاکستان به چین دولت این کشور اعلام کرد: بندر “گوادر” در سواحل جنوبی این کشور به طور رسمی فعال شده و از این پس روند تازهای از فعالیتهای تجاری در منطقه با این بندر آغاز میشود.
طرح توسعه بندر گوادر با سرمایهگذاری مستقیم چینیها و براساس برنامه سرمایه گذاری عظیم پکن در اسلام آباد تحت عنوان کریدور اقتصادی چین – پاکستان که به ‘سی پک’ معروف است، به اجرا درآمد.
بندر گوادر در ایالت بلوچستان پاکستان و در ساحل دریای عرب قرار گرفته و طرح تاسیس این بندر عمیق نخستین بار در سال ۱۹۵۴ میلادی (۱۳۳۲ شمسی) مطرح شد.
فاصله گوادر از بندر کراچی به عنوان بزرگترین شهر تجاری پاکستان ۵۳۳ کیلومتر و فاصله آن از مرز ایران نیز ۱۲۰ کیلومتر است.
سفارت چین در پاکستان در صفحۀ تویترش نوشت که نخستین محمولۀ بازرگانی به این بندر رسیده است.
در همین حال، صدای امریکا گزارش دادهاست که قرار است این کالاها در موترهای باربری جابجا شوند و از شهر چمن پاکستان به خاک افغانستان انتقال داده شوند.
بر اساس توافقنامۀ ترانزیت افغانستان با پاکستان، بازرگانی بینالمللی کابل همواره با دو بندر آبی پاکستان تکیه کرده است؛ بندر کراچی و بندر قاسم.
بندر گوادر که فاصله نزدیک به ولایات جنوبی افغانستان دارد با همکاری چین در دریای عرب به بهره برداری رسیده است.
این بندر در میان دهلیزهای اقتصادی پاکستان و چین موقعیت دارد و در پهلوی این بندر میدان هوایی، سرکها و دستگاهای تولید انرژي نیز ساخته خواهند شد تا چین و پاکستان را به هم وصل کند.
این پروژه یک نمونه از پروژههای پکن است که زیرنام پروژۀ «کمربند و راه» ساخته شده است.
نظرات بسته شده است.