رئیس پارلمان بخش خصوصی گفت: نبود ارتباط تعریف شده میان فعالان اقتصادی ایران و هندی یکی از خلأهای مهم برای توسعه روابط به شمار میرود و در این شرایط اتاقهای بازرگانی دو کشور ایران و هند باید بتوانند این خلأ را با ارتباط مستمر پر کنند.
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، غلامحسین شافعی که در رأس هیاتی تجاری همراه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به هند سفر کرده بود، با گانش کومار گوپتا؛ رئیس فدراسیون سازمانهای صادرکنندگان هندی که متشکل از ۲۸ هزار صادرکننده فعال است، دیدار و گفتوگو کرد.
وی در این دیدار خواستار مشارکت بیشتر بخش خصوصی ایران و هند به منظور حل مشکلات و توسعه روابط فعالان اقتصادی دو کشور شد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به پیشینه روابط سیاسی و فرهنگی ایران و هند تأکید کرد: موقعیت جغرافیایی دو کشور ایجاب میکند تا ایران و هند در سطح منطقه با یکدیگر همکاری اقتصادی داشته باشند. بهویژه اینکه از مدتها قبل توسعه مشارکت اقتصادی ایران و هند در سطح منطقه بین مقامهای اقتصادی دو کشور مطرح بوده و کارهای اساسی خوبی هم در این زمینه انجامشده است.
شافعی با بیان این نکته که برنامهریزیهای انجام شده در بندر چابهار باهدف تداوم همکاریهای ایران و هند، بلندمدت و استراتژیک است؛ تصریح کرد: شواهد حاکی از اراده دو دولت هند و ایران برای توسعه روابط اقتصادی است اما نباید فراموش کرد که دولتها تاجر نبوده و از جزئیات تجارت آگاه نیستند؛ بنابراین این ما، فعالان اقتصادی هستیم که باید برای رفع مشکلات به دولتها فشار بیاوریم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی ضمن تأکید بر ضرورت گسترش مبادله تجاری ایران و هند بر مبنای پول ملی ایران و هند، افزود: با مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد، به نظر میرسد «مبادله پایاپای» یکی از راهحلهای مناسب برای توسعه روابط محسوب میشود که باید در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و هند» نکته دیگری بود که شافعی در دیدار با همتای هندی خود خواستار تمرکز دو دولت ایران و هند بهویژه بخشهای خصوصی جهت اجرایی شدن آن شد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به موانع بانکی موجود بر سر راه فعالان اقتصادی ایران و هند گفت: بهخوبی مطلع هستیم که مبالغ قابلتوجهی از پول تجار در یوکو بانک بدون هیچ تعیین و تکلیفی منجمد شده است و امیدواریم بتوانیم این موضوع را با همراهی بخش خصوصی دو کشور حل کنیم.
بانک پاسارگاد در هند بهزودی آغاز به فعالیت میکند
رئیس پارلمان بخش خصوصی از نهایی شدن اقدامات مربوط به آغاز فعالیت بانک پاسارگاد ایران در هند خبر داد.
وی همچنین با اشاره به تأخیر در گشایش اعتبارات اسنادی گفت: روند تغییر برای سرعت بخشی به این موضوع در ایران به جد در حال پیگیری است؛ بهطوریکه از دو هفته پیش علاوه بر تهران، تمام استانهای ایران مجاز به ثبت سفارش هستند و با این سیاست مدتزمان ثبت سفارش بسیار کوتاه خواهد شد. متأسفانه شوک ارزی به وجود آمده در ایران منجر به اتخاذ برخی تصمیمها شد که هم برای تجار ایرانی و هم خارجی مشکلات زیادی ایجاد کرد. بااینحال شرایط بهسرعت در حال تغییر و در حال حاضر آرامش در بازارهای ایران حاکم است.
ارتباط تعریفشدهای میان فعالان اقتصادی ایران و هند وجود ندارد
به اعتقاد شافعی عدم ارتباط تعریفشده میان فعالان اقتصادی ایران و هندی یکی از خلأهای مهم برای توسعه روابط به شمار میرود و در این شرایط اتاقهای بازرگانی دو کشور باید بتوانند این خلأ را با ارتباط مستمر پر کنند.
رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخی مواقع شاهد بروز اختلافاتی میان تجار هندی و ایرانی هستیم که در صورت توسعه این اختلافات، تبعات منفی بر تجارت دو کشور خواهد گذاشت. به همین منظور اتاقهای بازرگانی و فعالان بخش خصوصی ایران و هند باید فکری اساسی برای این مشکل کنند.
شافعی با اشاره به بررسی مشکلات و اختلافات تجاری در کمیتههای داوری و حل اختلافات اتاقهای مشترک، از آمادگی پارلمان بخش خصوصی ایران با فدراسیون سازمانهای صادرکنندگان هندی بهمنظور حل اختلافات تجاری خبر داد.
به اعتقاد شافعی برای حل مشکلات تجاری این فعالان بخش خصوصی کشورها هستند که باید مسائل را شناسایی و آنها را به دولت منتقل کنند. او در همین زمینه خاطرنشان کرد تا برای حل هرچه سریعتر مشکلات، فعالان بخش خصوصی باید فاصله گفتوگوها را کم کنند و در این راستا نباید حتماً به دیدار رسمی اکتفا کرد.
هزاران صادرکننده هندی مشتاق همکاری طولانی مدت با ایران هستند
در ادامه این دیدار، گانش کومار گوپتا؛ رئیس فدراسیون سازمانهای صادرکنندگان هندی با تأکید بر اشتیاق و آمادگی صادرکنندگان هندی جهت همکاری طولانی مدت با ایران گفت: توسعه روابط و همکاریها در شرایط فعلی منوط به حل مشکلات از جمله مسائل بانکی و حملونقل است.
وی افزود: هند به دنبال افزایش واردات نفت از ایران است و در این زمینه، یوکو بانک اقدامات لازم را انجام خواهد داد. در حال حاضر معتقدیم بهتر میتوانیم باهم کارکنیم چون تجربه کار با پول ملی را پیداکردهایم. بهمحض اینکه مکانیسم کار با روپیه آغاز شد صادرات هند به ایران به میزان ۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد.
رئیس فدراسیون سازمانهای صادرکنندگان هندی تصریح کرد: نگاه ما به ایران تغییر کرده است و به دنبال تنوع در صادرات به ایران هستیم.
به گفته او در سال گذشته مجموع مبادلات تجاری ایران و هند ۱۴ میلیارد دلار بود و در هفت ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷ سطح مبادلات تجاری به ۱۲ میلیارد دلار رسیده که میزان عمده آن به واردات از ایران اختصاص دارد.
این فعال اقتصادی با تأکید بر شفافسازی روابط اقتصادی گفت: چالش بزرگ در توسعه روابط معرفی و شناسایی کالاهایی است که اوفک به آنها مجوز میدهد. متأسفانه برخی از این کالاها تعرفه مشخصی ندارند. علاوه بر این ابهام زیادی درباره بانک ایرانی که قرار است در هند شعبه داشته باشد، وجود دارد
نظرات بسته شده است.