مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ماندگاری کالا در بنادر روند کاهشی گرفته است.
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد در سفر دو روزه خود به بنادر استان خوزستان در بازدید از بندر امام خمینی ( ره)، با اشاره به روند نزولی ماندگار کالا در بنادر کشور، افزود: بر اساس آمار رسوب کالا از تیر تا آذرماه سال جاری سیر نزولی به خود گرفته است و ما شاهد شتاب گرفتن روند خروج کالا از بنادر هستیم.
وی افزایش تقاضای بازار و کاهش واردات کالا به بنادر را از عمده ترین دلایل کاهش رسوب کالا عنوان و تصریح کرد: با مجموعه هماهنگی های به عمل آمده با دستگاه مختلف برای تسریع در خروج کالا و همچنین آمادگی عملیاتی و تجهیزاتی کامل در بنادر میزان رسوب کالا در بنادر به حداقل رسیده است.
راستاد با اشاره به اینکه مجموع ظرفیت بنادر کشور برای پذیرش و تخلیه و بارگیری کالا حدود ۲۳۰ میلیون تن است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۰ میلیون تن کالا در بنادر تخلیه و بارگیری می شود و این موضوع گویای ظرفیت های خالی برای ارائه خدمات به صاحبان کالا می باشد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره نرخ بالای سرعت تخلیه کالا در بنادر شهید رجایی و امام خمینی (ره) به عنوان هاب های کانتتیری و کالای اساسی، اظهار داشت: در بندرامام خمینی (ره) نرخ تخلیه کالا از ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن ارتقا پیدا کرده و کشتی های حامل غلات در حداقل زمان ممکن تخلیه می شوند به گونه ای که یک کشتی ۶۰ هزار تنی طی مدت ۸ روز تخلیه می شود.
راستاد با اشاره به تجهیز بندر شهید رجایی به کانتینرهای مدرن، اظهار داشت: این آمادگی در بنادر کشور از جمله بنادر شهید رجایی و امام خمینی(ره) به عنوان هاب های کاتتینری و کالای اساسی وجود دارد که تخلیه کالاها در حداکثر زمان ممکن صورت بپذیرد.
وی همچنین با اشاره به مزیت های مجتمع بندری امام خمینی(ره) به لحاظ سهولت دسترسی دریایی و پسکرانه بندری و محوطه های وسیع نگهداری کالا، نرم تخلیه کالا در این بندر را بین ۱۰ الی ۱۵ هزار تن عنوان کرد که بر اثری ارتقای توان عملیاتی به وجود آمده و از آمادگی کامل این بندر برای تخلیه کشتی های فله بر حامل غلات در حداقل زمان ممکن خبر داد.
راستاد همچنین در محل پروژه خارج سازی مغروقه های آبراه خور موسی حضور یافت و آخرین وضعیت خارج سازی مغروقه ها را ا بررسی کرد.
وی در بازدید از بندر امام خمینی (ره) در ابتدای ورود از پروژه تعمیرات اساسی بزرگراه مجتمع بندری امام خمینی(ره) به شهر بندرامام خمینی(ره) به طول ده کیلومتر که با اعتباری بالغ بر ۲۷۰میلیارد ریال آغاز شده، بازدید کرد و در جریان جزییات و مراحل اجرایی آن قرار گرفت.
گفتنی است پروژه تعمیرات اساسی بزرگراه مجتمع بندری امام خمینی(ره) از آبان ماه سال جاری آغاز شده است، طول مسیر این بزرگراه طی مدت ۱۸ ماه روکش آسفالت و بهسازی می شود.
رسیدگی مشکلات لنج داران
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه سفر خود به بنادر خوزستان، از بندر شادگان بازدید کرد.
در جریان این سفر جمعی از مسئولین شهرستان شادگان و نمایندگان لنج داران با وی مشکلات و مسائل مرتبط با تخلیه و بارگیری کالا را مطرح کرده و خواستار رسیدگی مشکلات شدند.
وی در صحبت با نمایندگان لنج داران و تجار فعال در این بندر، با اشاره به ماموریت ها و وظایف حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی تخلیه و بارگیری کالا را از اهم این موضوعات برشمرده و خواستار تشریک مساعی ارگان های ذیربط شد.
بهره برداری از یک فروند کشتی کاتاماران
همچنین راستاد در ادامه بازدید خود از بنادر خوزستان، از صنایع کشتی سازی اروند در خرمشهر بازدید کرد.
راستاد در جریان بازدید از کارگاه کشتی سازی اروندان با توصیف آن به عنوان یکی از کارگاه های بزرگ و با قدمت کشتی سازی کشور که در خرمشهر فعالیت می کند، اظهار امیدواری کرد: حسب نویدی که مدیر این کشتی سازی داده است شاهد بهره برداری از یک فروند کشتی کاتاماران مسافری بزرگ همزمان دهه فجر خواهیم بود.
وی اظهار داشت: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور تمامی ابزارهای خود را برای حمایت از شرکت های فعال در صنایع کشتی سازی کشور با اعطای تسهیلات از محل وجوه اداره شده به کار می گیرد تا اولا شاهد توسعه تولید ناوگان دریایی کشور و ثانیا رونق گردشگردی دریایی اتفاق بی افتد و از این طریق شاهد زنجیره پایدار اشتغال و گسترش فرصت های اشتغال در کشور و در نتیجه توسعه و رونق اقتصادی در کشور شاهد باشیم.
بررسی میزان رسوب کالا
بازدید از طرح توسعه پایانه کانتینری که با سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر خرمشهر در دست انجام است و بررسی جزییات طرح توسعه که یکی پروژه های قابل توجه و مهم بخش خصوصی در بندر خرمشهر است، از جمله بخش های بازدید راستاد در این بندر بود.
بازدید از پروژه تعمیرات اساسی اسکله های ۱۰ تا ۱۳ و مراحل پیشرفت آن از جمله بخش های بعدی بازدید از مجتمع بندری خرمشهر بود. طی این بازدید مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و هیات همراه از انبار کالا و ملزومات مجتمع بندری خرمشهر به منظور بررسی میزان رسوب کالا و نحوه تسریع خروج آن دیدن کردند.
افزایش ۲۱ درصدی واردات کالاهای اساسی
عادل دریس؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان هم با اشاره به ورود بخش عمده ای از کالاهای اساسی کشور از مبدا بندرامام خمینی(ره) گفت: طی سال جاری میزان واردات کالاهای اساسی بیش از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه ۲۱ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به جاذبه های سرمایه گذاری این مجتمع بزدگ بندری و استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی از آن، از کلنگ زنی پروژه های سرمایه گذاری جدید در این بندر خبر داد.
نظرات بسته شده است.