مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی عنوان کرد: ارتقای همکاری‌های دریایی و بندری ایران با قطر و هند

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آماده‌سازی ۳۹ فروند شناور مسافری در استان هرمزگان برای جابه‌جایی مسافران نوروزی گفت: اواسط اسفندماه امسال مدیرعامل سازمان بنادر و معاون وزیر حمل و نقل قطر به ایران می‌آیند تا در راستای توسعه تعاملات دریایی و بندری دو طرف مذاکراتی انجام شود.

به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد در نشست خبری در حاشیه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی دریایی کشور به برگزاری مانور امداد و نجات در بعدازظهر امروز در خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: در راستای ارزیابی ناوگان جست‌وجو و نجات خود در خصوص گردشگری و سفرهای دریایی در محدوده بندر شهید حقانی مانور جست‌وجو و نجات برگزار می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این مانور از واحدهای جست‌وجوی ناجی و بالگردها استفاده می‌شود، بابت حصول اطمینان از ایمنی سفرهای دریایی جدا از زیرساخت‌ها و امکانات، تأمین ایمنی و واکنش مناسب در مقابل شرایط اضطراری امری ضروری است که دنبال می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در استان هرمزگان به‌عنوان کانون گردشگری دریایی امروز این مانور جست‌وجو و نجات برگزار می‌شود و در سایر استان‌های ساحلی کشور نیز چنین مانوری داریم.

راستاد افزود: بهبود کیفیت پایانه‌های مسافری دریایی، تسهیل فرآیند ورود و خروج مسافر، تسریع در تردد و استفاده بهینه از امکانات و فروش بلیت به صورت‌های اینترنتی، الکترونیکی و حضوری از تمهیداتی است که بابت خدمات‌رسانی به گردشگران دریایی در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: اجرای همین موارد در بندر شهید حقانی هرمزگان به کاهش بسزای سوانح دریایی در این بندر انجامیده است.

* فعالیت ۳۹ فروند شناور در قالب ۴۶۰۰ صندلی در ایام نوروز

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حال حاضر ۳۹ فروند شناور در استان هرمزگان آماده خدمات‌دهی به مسافران نوروزی هستند که ۴۶۰۰ صندلی را شامل می‌شوند.

راستاد ادامه داد: از بنادر پهل و لافت هم ۲۵ فروند شناور لندی‌کرافت داریم که هر کدام به طور متوسط ۷۰ خودروی سواری را جابه‌جا می‌کنند و این ظرفیتی مناسب برای تردد به جزیره قشم است.

وی افزود: البته بین بندر چارک و بندر کیش، همچنین بندر آفتاب و جزیره کیش نیز شناور مسافری و لندی‌کرافت فعالیت می‌کند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: در استان بوشهر هم بین بندر بوشهر و گناوه و جزیره خارک خط مسافری دریایی داریم همچنین در خرمشهر بندر مسافری بین‌المللی و خط دریایی مسافری خرمشهر ـ کویت فعال است.

راستاد افزود: در استان هرمزگان خط بین‌المللی دریایی از بندر شهید باهنر به بنادر کشور امارات برقرار است.

* رشد ۱۶ درصدی حمل‌ونقل کانتینری

وی اظهار داشت: در بخش واردات و صادرات کالا تا این لحظه ۱۵۰ میلیون تن حجم تخلیه و بارگیری در بنادر کشور داشته‌ایم که تحت مالکیت و مدیریت سازمان بنادر است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: به همین میزان هم بنادر نفتی، پتروشیمی و بنادر تخصصی غیرتجاری فعالیت داشتند و بدین ترتیب حجم ۳۰۰ میلیون تن جابه‌جایی کالا از طریق دریا محقق شده است.

راستاد گفت: بهترین رشد در زمینه حمل‌ونقل کانتینری را داشته‌ایم که رقمی بالغ بر ۱۶ درصد بوده است و در همین بندر شهید رجایی ۲.۵ میلیون TEU رشد داشته‌ایم.

* آماده‌سازی زیرساخت‌های مسافری دریایی چابهار به مسقط

وی ادامه داد: در بندر مسافری چابهار کشتی مسافری مسیر مسقط ـ چابهار فعال بود که به دلیل تقاضای کم حرکت آن متوقف شد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بابیان اینکه به دنبال ایجاد انگیزه برای شرکت‌های داخلی بابت حضور در خط چابهار ـ مسقط هستیم، گفت: باید از بخش خصوصی در این حوزه حمایت شود. در این راستا سازمان بنادر و دریانوردی آماده حمایت است تا از بخش خصوصی در این حوزه حمایت کند.

راستاد تأکید کرد: پایانه مسافری چابهار ظرفیت مناسبی دارد که توسط سازمان بنادر و دریانوردی فراهم شده است. ما برای ارتقای بهره‌وری آماده هستیم و آماده واگذاری بابت راهبری و بهره‌برداری در این حوزه هستیم.

*‌ ارتقای همکاری‌های دریایی و بندری بین ایران و هند

وی افزود: از اقدامات مهمی که سازمان بنادر و دریانوردی در دستورکار دارد، افزایش سهم خود از حمل‌ونقل دریایی منطقه است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: افزایش رقابت‌پذیری بنادر، ایجاد زیرساخت‌های مناسب تردد بنادر از اهداف در این حوزه است.

راستاد اظهار داشت: تجهیز بنادر تجاری کشور و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای روبناها و راهبری بنادر تجاری کشور از دیگر اهداف و برنامه‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به هندوستان توضیح داد: ارتقای همکاری‌های دریایی و بندری در این حوزه در دستورکار قرار گرفت. دراین‌باره یک تفاهم‌نامه بین وزیر راه و شهرسازی و وزیر حمل‌ونقل هندوستان با تأکید بر ضرورت نهایی شدن قرارداد راهبردی موقت پایانه شماره یک بندر چابهار توسط شرکت هندی منعقد شد؛ این قرارداد در حد زیادی نهایی شده و آماده انعقاد بین طرفین است.

* لایروبی پای اسکله جزیره نگین با حجم یک میلیون مترمکعب و اعتبار ۲۰ میلیارد تومان

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره اسکله تجاری جزیره نگین در بوشهر گفت: این اسکله توسط سرمایه‌گذار خصوص ایجاد شده است که مراحل نهایی تکمیل را می‌گذارند. در قالب این پروژه قرار بود لایروبی پای اسکله انجام شود که در حال حاضر پیمانکار این پروژه انتخاب شده است.

راستاد گفت:‌در حال تجهیز کارگاه هستیم و امیدواریم تا چند ماه آینده اولین اسکله جزیره نگین افتتاح شود.

وی درباره هزینه و میزان لایروبی در جزیره نگین گفت: یک میلیون مترمکعب لایروبی پای اسکله در جزیره نگین انجام شد که ۲۰ میلیارد تومان هزینه داشت.

* افزایش ظرفیت بندر شهید رجایی به ۸ میلیون TEU

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت:‌ در سفر رئیس‌جمهور که تا چند روز آینده به هرمزگان انجام می‌شود، عملیات اجرایی پایانه ۳ بندر شهید رجایی کلید می‌خورد. اعتبار این پروژه ۸۰۰ میلیارد تومان و مدت اجرا ۳ سال است تا ظرفیت بندر شهید رجایی به ۸ میلیون TEU افزایش یابد.

وی افزود: در کنار آن بازدید از مراحل تجهیز پایانه شماره ۲ کانتینری بندر شهید رجایی در سفر رئیس‌جمهور انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: جرثقیل‌های دروازه‌ای در حال مونتاژ و نصب است که با تکمیل آنها پایانه شماره ۲ بندر شهید رجایی از نظر ظرفیت و تجهیزات تکمیل می‌شود.

* سفر مدیرعامل سازمان بنادر قطر و معاون وزیر حمل‌ونقل این کشور به ایران

وی درباره ارتباطات دریایی و بندری با قطر اضافه کرد: به‌تازگی سفری به کشور قطر داشتیم و با مدیرعامل سازمان بنادر این کشور دیداری برگزار شد؛ مفاد تفاهم‌نامه همکاری‌های دریایی و بندری به طرف قطری پیشنهاد شد. در نیمه اسفند امسال مدیرعامل سازمان بنادر قطر به ایران خواهد آمد که معاون وزیر حمل‌ونقل قطر نیز وی را همراهی خواهد کرد. آنها دیداری از بنادر امام خمینی(ره)، بوشهر و بندرعباس خواهند داشت و در قالب این سفر همکاری‌های دو طرف بررسی می‌شود.

*‌مراحل نهایی رفع معارضان اراضی ۲۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره معارضان اراضی ۲۴۰۰ هکتاری پس‌کرانه بندر شهید رجایی گفت: در حال حاضر پیگیر رفع معارضان هستیم. حصار پیرامونی اراضی به طول ۲۰ کیلومتر تکمیل شده است و اسناد بخش زیادی از اراضی صادر شد که دریافت کرده‌ایم.

راستاد گفت: موانع با تعامل قوه قضائیه در حال رفع است و ۲۴۰۰ هکتار اراضی پس‌کرانه فعالیت کاربری لجستیکی، مرکز تولید و ارزش افزوده خواهد داشت.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.