مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان عنوان کرد: بسترسازی برای رونق بانکرینگ و افزایش سهم تجارت نفتی ایران

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان از پیشرفت ۲۰ درصدی مرحله دوم طرح احداث تأسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج‌فارس به منظور بسترسازی برای افزایش سهم ایران از صنعت بانکرینگ در منطقه خلیج‌فارس و تجارت بین‌المللی فرآورده‌های نفتی خبر داد.

به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، الله مراد عفیفی پور ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: قرارداد مرحله دوم طرح احداث تأسیسات زیربنایی بندر خلیج‌فارس با مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال از نخستین روزهای تابستان امسال (تیر ماه ۹۶) با پیمانکار پروژه به امضا رسید و عملیات اجرایی آن در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار در ضلع شمالی این بندر آغاز شد.

وی همچنین  افزود: این پروژه عمرانی در راستای آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم و احداث تأسیسات عمرانی به منظور پشتیبانی از صادرات، ترانزیت و سوآپ فرآورده‌های نفتی توسط شرکت‌های بخش خصوصی، در بخشی از محدوده ۳۳۰ هکتاری بندر خلیج‌فارس اجرایی می‌شود.

این مقام مسئول گفت: طرح یاد شده تاکنون، بر اساس برنامه زمان‌بندی حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و مطابق برنامه‌ریزی و برآوردهای صورت گرفته، پیشرفت ۶۰ درصدی تا پایان سال برای این پروژه هدف‌گذاری شده است.

به گفته عفیفی پور، در مرحله دوم پروژه احداث تأسیسات زیربنایی بندر خلیج‌فارس که قرار است در مدت ۱۸ ماه عملیاتی شود، خیابان‌ها و عبورگاه‌های بندری، پیاده‌رو، فضای سبز و سیستم روشنایی معابر، شبکه آب شرب، جمع‌آوری آب‌های سطحی و جمع‌آوری فاضلاب بندر ایجاد می‌شود.

وی احداث شبکه‌های آب و آتش‌نشانی بندر، آبیاری فضای سبز و برق‌رسانی، تلفن و فیبر نوری را از دیگر بخش‌های اصلی این طرح عمرانی برشمرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان تصریح کرد: در حال حاضر پس از گذشت حدود ۵ ماه از آغاز پروژه، عملیات اجرایی در بخش‌های مختلف زیرسازی، روسازی خیابان‌ها، اجرای جداول بتنی، پیاده‌رو، معابر و همچنین کانال‌های بتنی دفع آب‌های سطحی در دست اجراست.

وی در ادامه افزود: از سوی دیگر، خرید و تأمین بخشی از لوله‌ها و تجهیزات مکانیکی مورد نیاز از منابع مورد تأیید انجام شده و هم‌اکنون، حمل این تجهیزات به بندر در حال انجام است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بندر خلیج‌فارس دارای ۱۲ پست اسکله به طول ۱۲۰۰ متر و ۳۳۰ هکتار وسعت محوطه‌های در حال بهره‌برداری و زمین‌های پشتیبانی است، بیان کرد: در حال حاضر ۲۰ شرکت بخش خصوصی در این بندر فعالیت دارند که با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، تعداد این شرکت‌ها افزایش خواهد یافت.

عفیفی پور افزود: در طرح جامع توسعه بندر خلیج‌فارس، ۱۳۰ هکتار پسکرانه جدید پس از احداث تأسیسات زیربنایی به این بندر افزوده شده و زمینه اشتغال ۲۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می‌شود.

همچنین وی فراهم شدن زیرساخت سرمایه‌گذاری در شرایط پسابرجام را ضروری دانست و افزود: زمین‌ها هم‌اکنون طبق ضوابط مناطق ویژه اقتصادی با نرخ مناسبی به صورت اجاره و ساخت، بهره‌برداری و انتقال (BOT) در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با اعلام اینکه با تکمیل این طرح، ظرفیت بندر خلیج‌فارس به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، گفت: پروژه احداث تأسیسات زیر بنایی این بندر بر اساس مأموریت طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی پنج سال پیش و از بهمن ماه سال ۹۱ آغاز شد.

عفیفی پور جذب سرمایه‌های خُرد بخش خصوصی جهت ایجاد یک بندر کانونی نفتی در منطقه و امکان رقابت با سایر بنادر نفتی منطقه، نیل به اهداف مشخص شده در اسناد بالادستی و اصل ۴۴ قانون اساسی برای تقویت بخش خصوصی در زمینه فعالیت‌های ارزش افزوده نفتی را از جمله نتایج مدنظر برای این طرح دانست.

وی در پایان اظهار داشت: از جمله اهداف کلان و ملی قابل دستیابی با بهره‌برداری از این طرح، آسان‌سازی فرآیند عملیات اجرایی و عمرانی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که این موضوع موجب افزایش جذب سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت نفتی در این بندر خواهد شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.