برگزاری دوره آموزشی طراحی بنادر با همکاری دانشگاه‌های امیرکبیر‌ و دلف هلند

 

نخستین دوره آموزشی طراحی بنادر با همکاری دانشگاه دلف هلند، دانشگاه امیرکبیر و سازمان بنادر و دریانوردی امروز در دانشگاه امیرکبیر آغاز شد.

به گزارش سایت سی نیوز و به نقل از خبرگزاری فارس، در راستای تفاهم‌نامه منعقد شده بین سازمان بنادر و دریانوردی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و به منظور ارتقاء سطح دانش تخصصی و افزایش مهارت‌های شغلی فعالان حوزه مهندسی بنادر، دوره آموزشی طراحی بنادر (port planinng) از امروز در محل دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز شد.

در این مراسم معاون مهندسی توسعه و مدیریت بنادر سازمان بنادر و دریانوردی‌ اظهار داشت: این دوره آموزشی که یکی از چهار دوره آموزشی پیش‌بینی شده درقالب برنامه‌های آموزش تخصصی کوتاه‌مدت معاونت مهندسی سازمان بنادر است، با حضور اساتید برجسته‌ای از دانشگاه دلف هلند و 35 نفر از کارشناسان منتخب ادارات کل بنادر استان‌ها و مهندسان مشاوران فعال در عرصه مهندسی دریایی به مدت 5 روز صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود.

‌محمد‌رضا الهیار‌ افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده، سه دوره آموزشی مهندسی بنادر، مهندسی سواحل و مدیریت سواحل نیز در قالب برنامه مذکور تا پایان سال جاری و با همکاری دانشگاه‌های امیرکبیر و دلف هلند برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این دوره با هدف ارتقاء دانش مهندسی در حوزه سواحل و بنادر برگزار شده است و چهار مرحله دارد.

الهیار‌ اظهار داشت: ایران کشوری ساحلی است و 5800 کیلومتر ساحل در ایران وجود دارد؛ با توجه به مزیت بنادر کشور خصوصاً بنادر جنوبی و دسترسی به آبهای آزاد، ضروری است که کاربری سواحل و بنادر براساس طرح مدیریت یکپارچه سواحل، از نظر اقتصادی، گردشگری، منابع دریایی و دیگر پتانسیل‌ها، توسعه یابد.

معاون مهندسی توسعه و مدیریت بنادر سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بنادر می‌توانند به عنوان مبادی ورودی و خروجی و محلی برای تبادل کالا و رشد اقتصادی کشورها محسوب شوند، بنابراین ما نیز به عنوان کشوری دریایی، باید تلاش کنیم سهم خود را از تجارت منطقه افزایش دهیم که دراین راستا رشد و توسعه بنادر مهم است.

الهیار‌ افزود: با توجه به آنکه موضوعاتی نظیر طراحی بنادر، مدام در سطح دنیا درحال به‌روزسازی است تلاش کردیم با تعیین کاربری‌های هر بندر، با طراحی دقیق این‌ کاربری‌ها‌ را ارتقا دهیم.

معاون مهندسی توسعه و مدیریت بنادر سازمان بنادر و دریانوردی‌ ادامه داد: باید بنادری نقطه‌یابی شوند که از نظر موضوعات دریایی و توان اکولوژیک مورد تأیید باشند.

وی تأکید کرد: در این راستا تلاش کردیم طی همکاری با کشور هلند و توافق با انجمن پیانک (انجمن زیرساخت های دریایی دنیا‌ که ما تنها کشور خاورمیانه عضو این انجمن هستیم)، در راستای طراحی بنادر جدید و بهینه‌سازی بنادر موجود، یکی از اساتید برجسته دانشگاه دلف که در طراحی بندری تخصص قابل ملاحظه‌ای دارد، استفاده کنیم.

الهیار تأکید کرد: اگر طراحی بنادر با دقت انجام شود، در هزینه‌های آتی آن بندر مؤثر خواهد بود و با کمترین هزینه، بیشترین بهره‌وری را از بندر خواهیم داشت.

‌بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم، رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: تفاهم‌نامه‌ای که بین سازمان بنادر،‌ دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه دلف هلند منعقد شد‌، بسیار جامع است و همه محورهای آموزشی در حوزه طراحی بنادر را در بر می‌گیرد.

کریمی ادامه داد: دانشگاه امیرکبیر برنامه‌های استراتژیکی برای توسعه دارد، این دانشگاه، دانشگاه نسل سوم است و کارآفرین خواهد بود و همه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی آن برای برطرف کردن نیازهای کاربردی و عملیاتی است.

وی افزود: تلاش کرده‌ایم از مشارکت دانشگاه‌های تراز اول دنیا نظیر اروپا، استرالیا و به خصوص هلند استفاده کنیم.

رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه هم‌اکنون 250 نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه امیرکبیر تحصیل می‌کنند، گفت: با همکاری دانشگاه‌های برتر هلند، فرانسه، آلمان، اتریش، ایتالیا و غیره دوره های تخصصی برگزار می‌کنیم که تا مقطع دکترا امکان تحصیل وجود دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.