تحویل ۲ فروند شناور نسل جدید تجسس‌‌‌و‌نجات دریایی در مهر و دی‌ماه امسال

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، با افزایش چشمگیر تعداد شناورهای تجاری و مسافری در منطقه خلیج فارس، حفظ جان و نجات سرنشینان شناور‌های عبوری نیز به عنوان یکی از مأموریت‌های سازمان بنادر و دریانوردی از اهمیت زیادی برخوردار شده است.

بر اساس این گزارش، تأمین و ساخت 6 فروند شناور تجسس و نجات در سال 1390 و در شیب یارد‌بوت سرویس ایران به ارزش 18 میلیون یورو در دستور کار قرار گرفت.

بنا بر اعلام اداره کل تأمین و مهندسی تجهیزات سازمان بنادر، ساخت و به کارگیری این شناورها بر اساس دستورالعمل کنوانسیون بین‌المللی تجسس و نجات دریایی است که جمهوری اسلامی ایران در سال 1373 به آن ملحق شده است.

این نسل از شناورهای تجسس و نجات ساخته شده توسط سازمان بنادر، بیش از 40 گره دریایی سرعت دارد و به امکانات و تجهیزات پیشرفته امداد پزشکی، مخابراتی، تجسس و نجات و اطفای حریق (طبق آخرین استانداردهای بین المللی و دریایی) مجهز است و در صورت واژگونی قابلیت برگشت به حالت اولیه (Self-righting) را نیز دارد.

«ظرفیت نجات و حمل 16 نفر با ارائه امکانات اولیه اورژانس» و «دریانوردی در فورس 8 » از دیگر قابلیت‌های این گروه از شناورهای جست‌و‌جو‌ نجات است.

‌شناورهای جدید تجسس و نجات دریایی به تجهیزات امداد پزشکی و اورژانس بسیار پیشرفته و تور ویژه گرفتن افراد از آب مجهز هستند.

عرشه، سینه، پاشنه و موتورخانه شناور از طریق دوربین‌های مداربسته از پل فرماندهی کنترل می‌شوند و دوربین‌های دید در شب از دیگر امکانات این شناور قلمداد می‌شود.

تا پیش از این تعداد 2 فروند از شناورهای مذکور در اوایل سال 1394 و دو فروند دیگر در اواخر سال 95 تحویل شده است، ضمن آنکه طبق برنامه‌زمانبندی ارائه شده، فروند پنجم و ششم آن به ترتیب تا اواخر مهر و دی ماه سال 96 تحویل می‌شود.

سازه شناور ‌پنجم به اتمام رسیده و در حال حاضر در مرحله نصب تجهیزات است؛ شناور ششم نیز در مرحله ساخت سازه قرار دارد، ضمن آنکه قطعات برش خورده بدنه فروند ششم به صورت کیت از نروژ وارد یارد شرکت بوت سرویس شده است.

حداکثر سرعت این شناورها‌‌ 40 گره دریایی‌ و سرعت خدماتی آنها 30 گره دریایی با قابلیت حمل‌ 16 نفر است.‌

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.