بررسی مهمترین اقدامات وزير راه و شهرسازی در دولت یازدهم/ آخوندی با بودجه محدود تحول آفرین شد
تعدادی از اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ضمن ابراز رضايت از عملكرد وزير راه و شهرسازی در دولت يازدهم، نسبت به ابقاء او در دولت بعد اظهار نظر كردهاند كه در پي آمده است.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي «عباس آخوندی» در سال ۹۲ با رای اعتماد ۱۵۹ نماینده مجلس به عنوان وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم انتخاب شد. در طول این چهار سال اقدامات قابل توجهی در این حوزه در شرایط تنگناهای شديد مالی دولت انجام شد که شاه بیت این اقدامات نوسازی ناوگان هوایی کشور بود که شرکت های هواپیما سازی اروپایی و آمریکایی در فرصت برجام، پا پیش گذاشتند و بلافاصله قراردادهای فروش هواپیما به ایرلاین های ایرانی یکی پس از دیگری منعقد شد.
البته ساخت و تکمیل کریدورهای ترانزیتی، به سرانجام رسیدن آزادراه تهران- شمال و پیشرفت قابل توجه قطعه اول این پروژه که مطالبه چندین ساله مردم از دولت بوده، توسعه شبکه ریلی و نوسازی ناوگان این بخش از حمل و نقل و توسعه بنادر و برگشت رونق به بنادر جنوبی کشورمان با برداشته شدن محدودیت های تردد شرکت های کشتیرانی خارجی در بخش حمل و نقل و افزایش ۸ برابری تسهیلات خرید خانه در حوزه مسکن و از همه مهم تر احیای اعتماد بخش خصوصی به دولت با پرداخت منظم بدهی ها از مهم ترین اقدامات آخوندی در طول دولت یازدهم بود.
اما علی رغم این عملکرد موفق برخی از جریان ها به صورت هدایت شده برای تسویه حساب های سیاسی و مطالبات شخصی درصدد حذف آخوندی از مدیریت در عمرانی ترین وزارتخانه کشور بودند و در نهایت آخوندی در طول چهار سال دو بار برای استیضاح روانه مجلس شد اما در هر دو جلسه استیضاح نمایندگان مجلس با راي بالاتر از راي اعتماد، وی در راس وزارت راه و شهرسازی ماندني شد.
در حالی که ۱۵۹ نماینده مجلس نهم در سال ۹۲ به انتخاب عباس آخوندی برای مدیریت وزارت راه وشهرسازی رای اعتماد دادند، تعداد موافقان این وزیر در استیضاح اول افزایش یافت و به ۱۷۵ نماینده رسید و در استیضاح دوم ۱۷۶ نماینده مجلس مخالفت خود با برکناری وزیر راه و شهرسازی را در صحن علنی مجلس اعلام کردند .
در رابطه با عملكرد وزير راه و شهرسازي در دولت يازدهم و همچنين ابقاء وي در دولت دوازدهم، خبرگزاري ایلنا با چند تن از اعضای کمیسیون عمران مجلس که کمیسیون تخصصی در ارتباط با وزارت راه وشهرسازی است، به گفت وگو پرداخته که اکثریت این کمیسیون موافق باقی ماندن وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در دولت دوازدهم هستند.
صدیف بدری: آخوندی در مجلس اقبال خوبی دارد
صدیف بدری درباره احتمال ادامه حضور عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم اظهار داشت: هر چند که نقدهایی به عملکرد آخوندی وجود دارد اما اگر ایشان گزینه وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم باشد، در مجلس با اقبال خوبی مواجه می شود.
این عضو کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه عملکرد آخوندی در حوزه حمل و نقل قابل دفاع است، ادامه داد: معتقدم در حوزه مسکن به عملکرد وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم نقدهایی وارد است.
سید ابوالفضل موسوی: نظر کمیسیون عمران درباره ادامه حضور آخوندی مثبت است
سید ابوالفضل موسوی درباره احتمال ادامه مدیریت عباس آخوندی در وزارت راه وشهرسازی دولت دوازدهم اظهار داشت: نظر کمیسیون درباره ادامه کار آخوندی در وزارت راه وشهرسازی مثبت است.
وی ادامه داد: اگرچه نمایندگان مجلس انتقاداتی به عملکرد آخوندی در طول چهار سال گذشته دارند اما نظر اعضای کمیسیون عمران به عملکرد وی منفی نیست.
این عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه عملکرد آخوندی در حوزه توسعه زیرساخت ها قابل قبول بوده، گفت: بهتر است که آقای آخوندی توسعه زیر ساخت ها را ادامه دهد و تکمیل کند.
موسوی ادامه داد: آخوندی توانسته ارتباط خوبی بین دولت و مجلس برقرار کند که ادامه این ارتباط به طور قطع در تحقق ماموریت های این وزارتخانه گسترده موثر است.
این عضو کمیسیون عمران گفت: البته ضروری است که وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم دست از تصدی گری ها بردارد و واگذاری ها به بخش خصوصی افزایش یابد.
سید احسن علوی: آخوندی با بودجه محدود تحول آفرین شد
سید احسن علوی با بیان اینکه آقای آخوندی را قبول دارم و ایشان را در حوزه کاری مسئولیت پذیر دیدهام اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که وزارت راه و شهرسازی یک دستگاه عمرانی و اجرایی بسیار گستردهای است که آخوندی توانسته در این وزارتخانه عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
وی ادامه داد: آخوندی یک نظریه پرداز است که توانسته با اولویت بندی پروژهها، در شرایط بیپولی دولت اقدامات قابل توجهی انجام دهد و صادقانه باید بگوییم که ایشان با بودجه محدود تحولاتی در بخش حمل و نقل ایجاد کرده است.
این عضو کمیسیون عمران درباره احتمال مطرح شدن گزینههای دیگری به جای عباس آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی اظهرا داشت: بعید میدانم کس دیگری به غیر از ایشان گزینه وزارت راه و شهرسازی باشد.
وی افزود: باید کسی انتخاب شود که مسلط بر پروژههای عمرانی و اولویتها در این حوزه باشد و معتقدم آقای آخوندی با توجه به تجربهشان میتوانند در دوره بعدی عملکرد موفقتری داشته باشند.
شهرام غراوی: آخوندی در حوزههای هوایی، ریلی، جادهای، اقدامات مثبتی داشته است
شهرام غراوی با بیان اینکه عباس آخوندی در طول چهار سال گذشته تلاشهای بسیار خوبی برای اجرای پروژههای عمرانی در وزارت راه و شهرسازی انجام داده است، گفت: به هر حال در مدیریت هر فردی نقاط مثبت و ضعفی وجود دارد که باید با مجموع این نقاط قوت و ضعف درباره عملکرد افراد اظهار نظر کرد.
وی ادامه داد: معتقدم کارنامه آخوندی در این حوزه مثبت است و همواره در طول چهار سال گذشته و در دو نوبت استیضاح وزیر راه و شهرسازی، کمیسیون عمران همواره حامی عباس آخوندی بوده است.
این عضو کمیسیون عمران در پاسخ به این سوال که اگر پیشنهاد رئیس جمهوری برای مدیریت وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم، عباس آخوندی باشد به او رای خواهید داد، گفت: باید دید چه گزینههایی مطرح میشود و چه کسانی برای فعالیت در این حوزه از سوی کارشناسان معرفی میشوند.
غراوی ادامه داد: معتقد هستم که آقای آخوندی در طول چهار سال گذشته در حوزههای هوایی، ریلی، جادهای، اقدامات مثبتی انجام دادهاند البته اگر باز هم وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم، آقای آخوندی باشد ایشان حتما باید نسبت به تغییر معاونان خود اقدام کنند. باید بتوانند یک وزارت خانه چابک برای دولت آینده داشته باشند و قطعا پیشنهاد ما تغییر معاونان کنونی است.
محمدرضا ملکشاهی: وقتی بودجه در اختیار وزرا قرار نمیگیرد نمیتوان درباره عملکرد آنها اظهارنظر کرد
محمدرضا ملکشاهی با بیان اینکه آقای آخوندی در حوزه حمل و نقل عملکرد مثبتی داشته و حتی از سوی نمایندگانی که عملکردش را زیر سوال میبرند، حمایت شده است، گفت: معتقدم امروز موضوع اصلی در وزارت راه و شهرسازی میزان تخصیص بودجه است و نه انتخاب وزیر برای این دستگاه عمرانی.
وی ادامه داد: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی و دولت بدهیهای بسیار کلانی دارد و در پروژههای عمرانی به پیمانکاران بدهکار است و حل این مشکلات باید در اولویت قرار بگیرد.
ملکشاهی با اشاره به تعدد پروژههای عمرانی نیمه تمام اظهار داشت: بودجه دولت برای سال جاری ۳۲۰ هزار میلیارد تومان است که پیش بینی شده از این رقم ۶۴ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شود این یعنی ۱۸ درصد کل بودجه.
این عضو کمیسیون عمران درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم اظهار داشت: هر زمانی که میزان تخصیص بودجه حداقل به ۵۰ درصد برسد میتوان گفت یک وزیر موفق بوده است یا نه؟ وقتی که بودجهای در اختیار وزرا قرار نمیگیرد چگونه میتوان درباره عملکرد آنها اظهارنظر کرد.
وی تاکید کرد: اگر بودجه عمرانی برای توسعه راههای روستایی، توسعه شبکه ریلی و ارتقای ایمنی جادهها وجود نداشته باشد چگونه یک وزیر میتواند ماموریتهای تعریف شده در حوزه کاری خود را محقق کند ولو اینکه بسیار کاردان باشد.
علیم یارمحمدی: آخوندی رای حداکثری میآورد
علیم یارمحمدی درباره عملکرد وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم و احتمال باقی ماندن آن در راس این وزارتخانه اظهار داشت: با توجه به تجارب ایشان و برنامههایی که در طول چهار سال گذشته به اجرا رساندند معتقدم وی آمادگی برای پذیرفتن مسئولیت در دوره بعد را هم دارند.
وی درباره ورود یک فرد جدید به وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم گفت: باید به این نکات توجه د اشته باشیم اگر فرد جدیدی در راس این وزارتخانه عریض و طویل عمرانی قرار بگیرد به طور قطع با مشکلاتی مواجه میشود و تا زمانی که بخواهد زیرمجموعهها و سازمانهای تابعه را بشناسد زمان را از دست خواهیم داد.
این عضو کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه به طور قطع آقای آخوندی در کمیسیون عمران رای حداکثری را برای ابقا در وزارت راه و شهرسازی میآورد اظهار داشت: آخوندی به نقاط قوت و ضعف این وزارتخانه اشراف دارد و در حوزه حمل و نقل عملکرد بسیار مثبتی در طول چهار سال گذشته داشته است.
وی ادامه داد: آخوندی در سالهای گذشته هم تجربه وزارت در حوزه مسکن را داشته و توانسته برنامههای کاربردی در حوزه مسکن ارائه دهد اما به هر دلیلی تمام این برنامهها به اجرا نرسیدند.
وی ادامه داد: معتقدم وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم باید نگاه ویژهای به توسعه زیرساختها داشته باشد و در این حوزه از توان بخش خصوصی استفاده کند.
فرج الله رجبی: تا برنامه آخوندی را نبینم نظر نمیدهم
فرج الله رجبی، در پاسخ به سوال كه آیا آقای آخوندی گزینه خوبی برای باقی ماندن در وزارت راه و شهرسازی میدانید اظهار داشت: باید برنامه آقای آخوندی برای دولت بعد را ببینم.
وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه ایشان برای وزارت راه و شهرسازی به ویژه مسکن در دولت دوازدهم بررسی نشود نمیتوانم در این باره اظهارنظر کنم.
هادی بهادری: کشور به مدیر راهبردی مانند آخوندی نیاز دارد
هادی بهادری، درباره حضور وزیر راه و شهرسازی در دولت دوازدهم اظهار داشت: معتقدم آقای آخوندی گزینه خوبی برای وزارت راه و شهرسازی دولت بعد است.
وی ادامه داد: از نقاط مثبت و قوت آقای آخوندی این است که ایشان نگاه راهبردی در پروژههای عمرانی را دارند و برای حل مسائل عمرانی و مشکلات این حوزه، برنامههای بلندمدت ارائه کردهاند.
این عضو کمیسیون عمران تاکید کرد: معتقدم سیاستهایی که در طول چهار سال گذشته در حمل و نقل به اجرا رسیده، نگاه درستی بوده و کشور به این مدیران نیاز دارد البته در بخش مسکن باید اقدامات موثرتری انجام شود.
بهادری تاکید کرد: قطعا جدایی وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی تا اطلاع ثانوی منتفی است و پیش بینی میکنیم پس از تعیین کابینه و شروع به کار دولت دوازدهم تفکیک وزارتخانهها از تب و تاب میافتد.
شامهر کاظمزاده: موافق ادامه کار آخوندی در دولت دوازدهم هستم
شامهر کاظمزاده با تاکید بر اینکه با حضور عباس آخوندی در راس وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم موافق هستم گفت: آقای آخوندی توانستند انتظارات مجلس را در حوزه حمل و نقل و مسکن به صورت نسبی برآورده سازند.
این عضو کمیسیون عمران ادامه داد: آقای آخوندی کارنامه قابل قبولی از عملکرد خود در طول چهار سال گذشته به جای گذاشتهاند و اگر پیشنهاد رئیس جمهور برای وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم، آقای آخوندی باشد ایشان رای میآورد.
اقبال محمدیان: آخوندی با کمبود منابع مالی اقدامات بسیار قابل توجهی انجام داد
اقبال محمدیان با بیان اینکه موافق حضور آخوندی در دولت دوازدهم هستم گفت: ایشان مسلط بر وزارت راه و شهرسازی هستند و معتقدم در صورت حضور در دولت آینده در پست وزارت راه وشهرسازی باید یک برنامه قوی در حوزه مسکن به مجلس ارائه کند.
این عضو کمیسیون عمران ادامه داد: آقای آخوندی در طول چهار سال گذشته توانستند در دوره بیپولی دولت و با کمبود منابع مالی اقدامات بسیار قابل توجهی را انجام دهند.
وی تاکید کرد: قطعا اگر آخوندی پیشنهاد رئیس جمهوری برای وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم باشد مجلس به وی رای میدهد همان طور که توانست در دو نوبت استیضاح رای حداکثری مجلس را به دست بیاورد.
نظرات بسته شده است.