در دریا ظرفیتی وجود دارد که میتوانیم عقبماندگی مناطق محروم را جبران کنیم
بخش دوم گفتوگو دکتر مسعود پلمه، دبیرکل تشکل ملی کشتیرانی در میز اقتصادی شبکه خبر؛
به گزارش سینیوز به نقل از روابط عمومی انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در بخش دوم از گفتوگوی دکتر مسعود پلمه، دبیرکل تشکل ملی کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در برنامه تلویزیونی «میز اقتصادی» شبکه خبر، با استناد به نقشه زنده ترافیک دریایی، بر موقعیت ژئواقتصادی و استراتژیک خلیج فارس و تنگه هرمز تأکید کرد. وی با مقایسه این منطقه با کریدور کانال سوئز، یادآور شد که بخش قابل توجهی از انرژی جهان از این مسیر تأمین میشود، اما ظرفیتهای عظیم آن همچنان مغفول مانده است. پلمه با انتقاد از بیتوجهی تاریخی به فرصتهای توسعه دریا محور، این غفلت را مانعی در مسیر اشتغالزایی، سرمایهگذاری و کاهش محرومیت در مناطق ساحلی کشور دانست.
دومین بخش از این گفتگو به شرح ذیل است:
این نقشه ساعت ۱۲ امروز از سایت جهانی Global Marine Tracking استخراج شده است.این نقاط رنگی کشتیها هستند.
در قسمت پایین، تنگه بابالمندب، کانال سوئز و دریای سرخ را مشاهده میکنیم که بهعنوان بااهمیتترین کریدور دریایی برای اتصال آسیا به اروپا و آمریکا شناخته میشود؛ یعنی این مسیر یک اتصال تجاری بسیار مطمئن را به وجود میآورد با کمترین هزینه و کوتاهترین مسیر.
حالا خلیج فارس را ملاحظه کنید؛ حجم کشتیهایی که در خلیج فارس وجود دارد چقدر زیاد و چقدر متراکم است.
علیرغم اینکه کانال سوئز با اهمیت و استراتژیک است، اما اهمیت آن کمتر از خلیج فارس و تنگه هرمز است.
استحضار دارید بین ۴۷ تا ۶۷ درصد ذخایر فسیلی نفت و گاز دنیا در خلیج فارس قرار دارد. روزانه بیش از ۲۰ میلیون تُن نفت از این تنگه عبور میکند و بالغ بر ۲۵ درصد نیاز انرژی جهان از خلیج فارس تأمین میشود.
خب، یک چنین اهمیتی در دریا مستتر است. ما چه کار کردهایم برای دریا؟
متأسفانه، علیرغم اشارات بسیطی که نسبت به مزیتهای دریایی داشتهایم، ما توجه لازم را نکردهایم.
در دریا شرایطی وجود دارد که ما میتوانیم با استفاده از آن، علاوه بر اینکه نیازهای ساحلی(بندری،دریایی) خودمان را رفع کنیم، عقبماندگیهایی که در مناطق محروم وجود دارد را نیز جبران کنیم، اشتغالزایی داشته باشیم، سرمایهگذاریها را تسهیل کنیم؛ اما متأسفانه این ظرفیت مغفول مانده است و امیدوارم که بتوانیم از این فرصتی که به وجود آمده، بهره لازم را ببریم.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.