عراق در آستانه انتخاب اپراتور خارجی برای تکمیل زیرساخت‌های فوقانی بندر فاو

سی نیوز -سرویس بین الملل-* مدیر شرکت عمومی بنادر عراق (GCPI)، فرحان الفرطوسی، اعلام کرد که مرحله زیرساختی بندر بزرگ فاو در آستانه تکمیل است و عراق در حال انتخاب یک شرکت بین‌المللی برای اجرای بخش فراساخت (superstructure) این بندر عظیم است. به گفته وی، ۱۱ شرکت خارجی برای شرکت در مناقصه دعوت شده‌اند و قرارداد نهایی به شرکتی اعطا خواهد شد که بیشترین تطابق را با نیازهای عملیاتی و تجاری بندر داشته باشد. ارزیابی فنی و اقتصادی کامل نیز در انتخاب اپراتور لحاظ خواهد شد.

وزیر حمل‌ونقل عراق، رزاق السعداوی، پیشتر در اسفند ماه اعلام کرده بود که فاز اول پروژه بندر فاو تا پایان سال ۲۰۲۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

فاز اول شامل پنج اسکله (که هم‌اکنون کامل شده‌اند)، یک جاده ۶۲ کیلومتری برای اتصال بندر فاو به بندر ام‌قصر، یک تونل زیردریایی به طول ۲۴۰۰ متر، کانال کشتیرانی و محوطه کانتینری است. اسکله‌های کانتینری توسط شرکت کره‌ای Daewoo E&C ساخته شده‌اند و هر اسکله قابلیت پذیرش کشتی‌هایی با ظرفیت ۲۳ هزار TEU را دارد.

بندر فاو در کانال خور عبدالله و در نزدیکی دهانه اروندرود واقع شده است. این بندر پس از تکمیل نهایی در سال ۲۰۳۸، با ۱۰۰ اسکله و ظرفیت ۷.۵ میلیون TEU در سال، بزرگ‌ترین بندر کانتینری خاورمیانه خواهد بود و حتی از بندر جبل علی دبی (با ۶۷ اسکله) پیشی خواهد گرفت.

پیش‌بینی می‌شود فاز اول پروژه تا سال ۲۰۲۸ به‌طور کامل تکمیل شود و ظرفیت آن حدود ۴ میلیون TEU در سال خواهد بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.