تحلیل مسیرهای حمله اسرائیل به ایران؛ از دریای خزر تا مرزهای غربی

استفاده اسرائیل از اطلاعات پهپاد ترکیه در حمله به تبریز

تحلیل جدید مسیرهای حملات به ایران نشان می‌دهد مهاجمان از راهبردهای مختلفی از جمله استفاده از اطلاعات پهپاد ترکیه و بهره‌برداری از نقاط ضعف پدافندی استفاده کرده‌اند. نکته قابل توجه، حملات دقیق به تبریز است که به نظر می‌رسد با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط پهپاد ترکیه‌ای آکینچی انجام شده باشد. این پهپاد که قبلاً در زمان سقوط بالگرد رئیسی وارد حریم هوایی ایران شده بود، موفق به تصویربرداری کامل از مناطق شمال غرب کشور شده بود. تحلیلگران معتقدند این اطلاعات بعداً در اختیار اسرائیل قرار گرفته و به آن‌ها امکان داده تا پدافندهای اصلی شمال غرب را با دقت هدف بگیرند.

تحلیل جدیدی از مسیرهای حمله به شهرهای مختلف ایران نشان می‌دهد که مهاجمان از راهبردهای متفاوتی برای هدف قرار دادن نقاط استراتژیک کشور استفاده کرده‌اند. بر اساس این بررسی، حملات به تهران و کرج عمدتاً از مسیر دریای خزر و پس از عبور از آذربایجان انجام شده است، در حالی که تبریز از طریق مرزهای شمال عراق مورد هدف قرار گرفته است. نکته قابل توجه، حملات دقیق به تبریز است که به نظر می‌رسد با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط پهپاد ترکیه‌ای آکینچی انجام شده باشد. این پهپاد که قبلاً در زمان سقوط بالگرد رئیسی وارد حریم هوایی ایران شده بود، موفق به تصویربرداری کامل از مناطق شمال غرب کشور شده بود. تحلیلگران معتقدند این اطلاعات بعدا در اختیار اسرائیل قرار گرفته و به آن‌ها امکان داده تا پدافندهای اصلی شمال غرب را با دقت هدف بگیرند!

در مناطق غربی کشور، خرم‌آباد و کرمانشاه به دلیل مجاورت با مرز عراق بیشتر در معرض حملات بوده‌اند. اما جالب‌ترین مورد مربوط به حملات به اصفهان، نطنز و اراک است که از طریق یک دالان پدافندی تضعیف‌شده انجام شده است. استفاده از بمب‌های کوتاه‌برد اسپایس-۱۰۰۰ نشان می‌دهد که جنگنده‌های مهاجم به حدی به اصفهان نزدیک شده‌اند که وارد حریم هوایی ایران شده‌اند. این تحلیل ها نشان می‌دهد که دشمن از نقاط ضعف پدافندی ایران به خوبی آگاه بوده و از راهبردهای متنوعی برای حملات خود استفاده کرده است. حال سوال اینجاست که سیستم دفاع هوایی ایران چگونه می‌تواند در آینده از تکرار چنین حملاتی جلوگیری کند؟

درخواست برخی وزیران نتانیاهو برای پایان جنگ علیه غزه

یدیعوت آحارانوت از رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کرد که برخی از وزیران کابینه نتانیاهو در نشست های پشت درهای بسته حمایت خود را از پایان جنگ علیه نوار غزه اعلام کرده اند. هاآرتص اعلام کرد نزدیک به ۴ درصد از جمعیت تقریبا دو و نیم میلیون نفری نوار غزه، قتل‌عام شده‌اند

تحلیل سیاسی آسیانیوز ایران

۱. مسیرهای اصلی حملات

  • تهران و کرج

    ورود از دریای خزر و عبور از آذربایجان

  • تبریز

    ورود از شمال عراق با استفاده از اطلاعات پهپاد ترکیه

  • خرم‌آباد و کرمانشاه

    حمله مستقیم از خاک عراق

  • اصفهان، نطنز و اراک

    استفاده از دالان پدافندی تضعیف‌شده

۲. ابزارها و تاکتیک‌های مورد استفاده

  • پهپاد آکینجی ترکیه برای جمع‌آوری اطلاعات
  • بمب‌های کوتاه‌برد اسپایس-۱۰۰۰ برای حملات دقیق
  • بهره‌برداری از نقاط ضعف پدافندی

۳. نقاط ضعف شناسایی شده

  • نقاط کور در سیستم پدافندی شمال غرب کشور
  • دالان‌های امنیتی تضعیف‌شده در مرکز کشور
  • وابستگی اطلاعاتی به کشورهای همسایه

۴. راهکارهای پیشنهادی

  • تقویت سیستم‌های راداری در مناطق مرزی
  • بهبود هماهنگی بین سپاه و ارتش در دفاع هوایی
  • استفاده از فناوری‌های بومی برای پوشش نقاط کور
  • بازنگری در استراتژی‌های دفاع هوایی کشور
ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.