آنکتاد: ناوگان دریایی ایران بزرگتر از فرانسه و کانادا در جایگاه ۲۳ دنیا

به گزارش سی نیوز به نقل از مانا؛ کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در جدیدترین گزارش خود از وضعیت صنعت حمل‌ونقل دریایی جهان اعلام کرد، کل کشتی‌های تجاری جهان اعم از نفتکش‌ها، کشتی‌های کانتینری و کشتی‌های فله‌بر در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی بالغ بر ۵۷ هزار و ۱۷۳  فروند بوده است. ظرفیت حمل بار این کشتی‌ها بالغ بر دو میلیارد و ۳۳۴ میلیون تُن برآورد شد.

ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی ایران 

آنکتاد کل کشتی‌های ایران را ۲۵۴ فروند اعلام کرده که از این رقم، ۲۴۰  فروند با پرچم ملی و بقیه با پرچم خارجی تردد داشته‌اند. تعداد کشتی‌های ایرانی در سال ۲۰۲۳میلادی، یک فروند افزایش داشته است.

کل ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی بالغ بر  ۱۹ میلیون و ۲۱  هزار تُن برآورد شد.

مقایسه ایران با سایر کشور‌ها از نظر ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی نشان می‌دهد که ایران در رده بیست و سوم جهان از این نظر در سال ۲۰۲۳ میلادی قرار داشته و فقط ۲۲ کشور جهان، ناوگان کشتیرانی بزرگتری نسبت به ایران در این سال داشته‌اند. ایران در سال گذشته نیز بیست و سومین قدرت تجارت دریایی جهان شناخته شده بود.

به عقیده کارشناسان، برخورداری از این ناوگان بزرگ کشتیرانی در کنار موقعیت ژئوپلیتیک و دسترسی گسترده به مسیر‌های مواصلاتی دنیا، از دلایل اصلی تاب‌آوری جمهوری اسلامی در برابر تحریم‌های غیرقانونی آمریکا بوده است.

ناوگان دریایی ایران بزرگتر از ۳ عضو گروه هفت 

ایران ناوگان کشتیرانی بزرگتری در مقایسه با کشور‌های صنعتی مثل فرانسه، ایتالیا و کانادا (اعضای گروه ۷) و کشور‌هایی مثل عربستان، مالزی و برزیل دارد. ظرفیت ناوگان کشتیرانی فرانسه ۱۸ میلیون  تُن بوده و این کشور یک پله پایین‌تر از ایران در رده‌بندی جهانی قرار گرفته است.

عربستان در رتبه ۲۷، برزیل در رتبه ۲۸، ایتالیا در رتبه ۲۹، مالزی در رتبه ۳۰ و کانادا در رتبه ۳۱ جهان قرار گرفته‌اند.

گفتنی است که روسیه با ظرفیت ۲۱ میلیون و ۷۲۶ هزار تنی، یک پله بالاتر از ایران در رتبه ۲۲ جهان قرار گرفته است.

یونان بزرگ‌ترین ناوگان دریایی جهان را دارد 

بر‌اساس گزارش آنکتاد، یونان بزرگ‌ترین ناوگان دریایی جهان از نظر ظرفیت حمل بار را دارد. ظرفیت حمل بار کل کشتی‌های یونانی ۳۹۴ میلیون تُن اعلام شده که ۱۶.۹ درصد از کل ظرفیت جهان است.

همچنین چین با ناوگانی با ظرفیت حمل بار ۳۰۹ میلیون تُن در رتبه دوم و ژاپن با ۲۴۲ میلیون تُن در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

منبع: اقتصاد معاصر

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.