مراسم روز دریانوردی توافق نهایی ایران و هند را به تاخیر انداخت/امضای قرارداد نهایی با هند در چابهار تا ۲ هفته دیگر
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیاکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اوایل شهریور ماه امسال با اشاره به وضعیت قرارداد با هندی ها در بندر چابهار گفته بود: هند کشور بزرگی است که آینده اقتصادی بسیار خوبی دارد. قراردادی با این کشور امضا شد که بعدها تغییر کرد. از ابتدای دولت سیزدهم تمامی مشکلات این قرارداد حل شد و تنها توافق در مورد یک بند این قرارداد بین ایران و هند باقی ماند و کمتر از یک ماه آینده مدنظر قرار می گیرد.
وی افزود: قراداد هندیها در بندر چابهار 85 میلیون دلار و به صورت BOT است که در فاز اول توسعه بندر چابهار هندیها سرمایهگذاری کردهاند و در فاز دوم قرار است با سرمایهگذاری برخی کشورهای خارجی پروژه پیش برود و در این زمینه نیازمند توافق با متقاضیان هستیم.
صفایی با بیان اینکه هندیها تاکنون 25 میلیون دلار (29.4 درصد) در بندر شهیدبهشتی چابهار سرمایهگذاری کردهاند، گفت: این سرمایهگذاری در بخش جرثقیلهای ساحلی بوده و اخیرا با مدلی که در خصوص آن به توافق رسیدهایم، فعالیتها آغاز شده چرا که چند سالی اقدامات لازم راکد باقی مانده بود.
وی توضیح داد: هندیها ملزم به تامین مجموعهای از تجهیزات نظیر جرثقیلهای ساحلی، گنتری کرین، محوطهای و تجهیزات تخلیه و بارگیری کالا هستند و قرارداد بلندمدت کمتر از یک ماه دیگر نهایی میشود و این قرارداد بلندمدت حافظ منافع کشور است.
به گزارش تسنیم، در حالی وعده داده شده از سوی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یعنی اوایل مهرماه قرارداد سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار نهایی نشد که مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان دلیل جالبی را برای این تاخیر اعلام کرد.
قاسم عسگری نسب در نشست خبری در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این که چرا وعده معاون وزیر راه و شهرسازی برای نهایی شدن قرارداد سرمایهگذاری هندی ها در بندر چابهار در اوایل مهرماه امسال محقق نشد و بند باقیمانده قرارداد دو طرف برای توافق درباره آن چه بود، گفت: این بند مربوط به روش خرید تجهیزات بود که رفع شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون هندی ها به 20 میلیون دلار از سرمایه گذاری در بندر چابهار عمل کرده اند و مابقی را به امضای قرارداد بلندمدت متوسط کرده اند، افزود: دلیل تاخیر در نهایی شدن قرارداد سرمایهگذاری هند برگزاری مراسم روز دریانوردی در ایران و هند بود.
وی با یادآوری اینکه به توافقنامه اصلی که در زمان وزارت عباس آخوندی امضا شده، دست نزده ایم، افزود: قرارداد کوتاه مدت ما با هندی تا 4 دیماه مهلت دارد و خوشبختانه با تغییر سفیر هند کارها با سرعت پیش رفت و پیش بینی می کنیم تا 2 هفته آینده بین ایران و هند نهایی و امضا می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به سرمایه گذاری 1250 میلیارد تومانی شرکت بخش خصوصی در پسکرانه بندر چابهار، تصریح کرد: قرارداد احداث 2 پست اسکله پتروشیمی و نفتی به ارزش 1600 هفته حمل و نقل امسال امضا خواهد شد، ضمن اینکه اپراتورها به شدت بهدنبال ایجاد اسکله های معدنی هستند.
عسگری نسب در خصوص دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران میز گفت: سازمان بنادر و دریانوردی مرجع دریایی کشور است و ما به عنوان مسئول 33 کنوانسیون دریایی، کار تخصصی را انجام می دهیم.
وی تاکید کرد: ایجاد زیرساخت برعهده ماست و دبیرخانه شورای توسعه مکران تسهیل گری می کند و خیلی با شورا چالش نداریم.
نظرات بسته شده است.