دبیرکل انجمن کشتیرانی: معامله برد-برد لازمه توسعه عملی کریدور شمال-جنوب
به گزارش سی نیوز، دکتر مسعود پل مه دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در سخنرانی خود در همایش بین المللی آستاراخان گفت: انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران بیش از هفتاد سال قدمت دارد و ما امروز به نمایندگی از بیش از 400 شرکت حمل و نقل بین المللی ایرانی که تمامی حوزه های کاری را مدیریت میکنند در اینجا حضور داریم.
وی افزود: همه ما از قدمت کریدور شمال جنوب اطلاع داریم و میدانیم که کریدور شمال جنوب فقط برای ارتباط روسیه ایران و هند نیست. ما در بنادر جنوبی ایران 220 میلیون تن ظرفیت داریم که 40 درصد این ظرفیت آماده اجرا در این کریدور است. در بنادر شمالی حدود 80 درصد ظرفیت که 30 میلیون تن است هنوز خالی مانده است در حالی که در سال 2022 کشور روسیه بالغ بر 840 میلیون تن کالا از طریق دریا حمل کرده است.
پل مه ادامه داد: ما میدانیم دریای سیاه و تنگه و کانال تهدیدی برای روسیه است و اما سوال اینجاست که چرا از کریدور شمال جنوب استفاده نمیشود و چرا تنها یک درصد از 840 میلیون تن از طریق خزر حمل شده است. ما برای فعالیت در کریدور شمال جنوب هیچگونه استراتژی نداریم. ما باید شرایط را برای یک فعالیت بسیار خوب احیا کنیم.
وی با تاکید بر وجود خطوط ریلی بسیار زیاد در ایران و نقائصی که دارد گفت: ما میتوانیم از طریق شرکت های حمل و نقل ریلی سرویس های لازم را ارائه بدهیم. تقریبا 800 شرکت حمل و نقل بین المللی در ایران فعال هستند. این شرکت ها 450 هزار راننده و 117 هزار کامیون ترانزیتی در اختیار دارند. همانطور که اشاره کردم ما میتوانیم تجارب بسیار بهینه برای مقابل با تحریم ها را در اختیار همکارانمان در روسیه قرار دهیم اما این مستلزم یک معامله برد برد است. یعنی هرکدام از ما فقط منافع خود را نبینیم.
دبیرکل انجمن کشتیرانی تاکید کرد: اگر بنا باشد شرایط به همین شکل باشد و همه منفعت خود را ببیند توسعه کریدور شمال جنوب اتفاق نمیافتد. امروز صحبت از خرید و ساخت کشتی شد اما در حالی که شرایط تخلیه و بارگیری کشتی ها در بنادر روسیه بسیار بغرنج است با اینکه ما استقبال میکنیم از خرید و ساخت اما یک کشتی 30 روز رفت و برگشتش بین ایران و روسیه طول میکشد در صورتی که اگر مدیریت لازم داشته باشیم میتوانیم سرویس را به 2.5 سرویس در ماه افزایش دهیم.
پل مه ادامه داد: برای اینکه مشکلات کریدور حل شود اول ما باید مشکلات خودمان را حل کنیم. دولت ها وظیفه قانون گذاری دارند اما سرمایه گذاری ها را خود ما باید انجام دهیم. برای اینکه کریدور فعال شود ما پیشنهاد میدهیم که مشترکاتی داشته باشیم. ما اعلام آمادگی میکنیم برای تاسیس یک شرکت مشترک بین ایران، روسیه و هندوستان علارغم اینکه اعتقاد داریم همه زیرساخت ها در ایران وجود دارد اما آمادگی سرمایه گذاری دیگری را هم داریم.
وی ادامه داد: برخی از کاهش هزینه حمل از طریق کانال سوئز صحبت میکردند که جایگزینی است که میتواند تمام منافع کریدور را از بین ببرد. سوال اینجاست که چرا باید گردش یک کانتینر به سمت روسیه تا کانتینر خالی برگردد 65 روز طول بکشد. طبیعی است که مالک کانتینر برایش صرف نکند که در در این مسیر فعالیت کند و ضرورت دارد هرچه زودتر کانتینر با بار برگردد.
نظرات بسته شده است.