داشتن نیروی دریایی قدرتمند،نمایانگر قدرت و توان یک ملت است
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ائتلاف دریایی امروز یکی از اولویتهای منطقه است و با شکل گیری آن حتماً سطح امنیت در منطقه به میزان قابل توجهی ارتقا خواهد یافت.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، گروه سیاست، هادی رضایی: دریا از دیدگاه نظامی و اقتصادی نقش بسیار مهمی در قدرت و توانایی کشورها در دستیابی به فرصتها و اقدامات در همه زمینهها ایفا میکند و دستیابی به قدرت و سیادت دریایی میتواند کشورها را در جهت حفظ منافع و امنیت دریاها و بالا بردن توان اقتصادی و سیاسی یاری کند. همچنین توانمندی در عرصه دریا سالها است که قدرت جهانی را برای کشورهای پیشرو در این زمینه به همراه داشته است.
ترتیبات حقوقی در دریا و اقیانوسها اجازه تردد و استقرار واحدهای نظامی را در نقاط مختلف جهان میدهد بنابراین هنگامی که برای حضور نیروهای نظامی در خشکی و فضا محدودیت وجود دارد، دریاها و اقیانوسها مهمترین جایگاهی به حساب میآیند که این نیروها میتوانند بر اساس حقوق بین الملل حضور یافته و نماینده ملت خود با پرچم و نشان آن کشور باشند. بنابراین داشتن نیروی دریایی قدرتمندی که بتواند با استفاده از توان و دانش بومی خود در عرصه جهانی حضور یافته و آبهای بین المللی و اقیانوسها را زیر پا بگذارد، به خوبی نمایانگر قدرت و توان یک ملت است.
از سوی دیگر بنیان قدرت دریایی، بهره گیری از دریا برای تجارت و چیرگی بر منابع آن است، در این چارچوب دریاها سرنوشت تصمیمگیری در ساحل را مشخص خواهند کرد. در سالهای اخیر تأثیر گذاری حوزه هند و اقیانوس آرام در معادلات ژئوپلیتیکی و تغییر موازنه قدرت باعث جهت گیری سیاست با تمرکز قدرتهای جهانی و منطقهای بر این منطقه شده است و از این منظر شمال و غرب اقیانوس هند و به ویژه حوزه دریای سرخ خلیج عدن، خلیج فارس و دریای عمان و آبراههای راهبردی که در این منطقه وجود دارد، در کانون توجه جهانیان قرار گرفته است. در همین راستا کشورهای فرامنطقه ای با همکاری کشورهای منطقه، ائتلافهایی را در این مناطق با هدف تضمین امنیت دریایی و تأمین منافع خود شکل دادهاند.
در کنار این ائتلافهای فرامنطقهای، جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریمها و فشارها توانسته است با اتکا به دانش و توان داخلی و البته درایت و هوش سرشار فرزندان خود، در عرصه دریا حضور مقتدرانه داشته باشد و در کنار حفظ منافع ملی کشورمان، تأمین امنیت خطوط تجارت دریایی را به خوبی انجام دهد که این مهم باعث تقدیر سه باره سازمان ملل از این اقدامات شده است. از سوی دیگر مقامات ایرانی بارها اعلام کردهاند که امنیت این منطقه باید توسط کشورهای همین منطقه تأمین شود و نیازی به حضور بیگانگان نیست. امیر دریادار شهرام ایرانی در این باره میگوید؛ «ائتلاف به معنای هم افزایی منطقهای و به طور خاص جهان اسلام است که نقش اصلی را مردم و ملتها ایفا میکنند و با توجه به اینکه منافع ملتها منطبق بر اندیشه فرماندهی معظم کل قوا (مدظلهالعالی) متعلق به ملتها است و تأمین امنیت آن در دریاها بر عهده نیروهای دریایی است، لذا ائتلاف دریایی امروز یکی از اولویتهای منطقه است و با شکل گیری آن حتماً سطح امنیت در منطقه به میزان قابل توجهی ارتقا خواهد یافت.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه اولویت اول ما منطقه و کشورهای منطقه است، خاطرنشان میکند: «وقتی کشورهای منطقه در کنار هم قرار بگیرند، اتحاد بینظیری شکل میگیرد. امروز تقریباً کشورهای منطقه و دولتها هم به این نتیجه رسیدهاند که دلار باید از معاملات حذف شود. نتیجه رویکردی که کشورهای منطقه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران دارند و شکل گیری مذاکرات، برقراری امنیت در منطقه است.»
دریادار ایرانی در ادامه به نقش ایران در تأمین امنیت خطوط تجارت دریایی و مقابله با دزدان دریایی اشاره و اعلام میکند: «برای سومین بار از طریق سازمان ملل به خاطر برقراری امنیت دریانوردی و مقابله با دزدی دریایی مورد تقدیر قرار گرفتیم و قرار است خروجی آن را از طریق روابط عمومی برای رسانهها ارسال شود. رسانهها نیز به خوبی عملکرد ناوگروه ۸۶ را تحت پوشش قرار دادند. وقتی همه این اتفاقات کنار یکدیگر قرار میگیرد، در سطح ملی، منطقهای و جهانی برای کشور سربلندی و سرافرازی به همراه دارد.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از این گفتگو به مأموریت تاریخی ناوگروه ۳۶۰ اشاره میکند و میگوید: «مأموریت ناوگروه ۸۶ چنان گسترده است که در همه حوزهها به فرصتهای طلایی تبدیل شده و یک سرعت جهشی را در همه حوزهها برای ما ایجاد کرده است. بخش عمده و اصلی تجربه نگاریها در زیر ساختهای آموزشی و آئین نامهها ثبت میشود. پیش از این ما باید آئین نامهها را از جای دیگر تهیه میکردیم، ولی امروز آنها باید به ما مراجعه کنند.»
وی میافزاید: «مأموریت ناوگروه ۸۶ برای سایر کشورها حتی کشورهای دوست ابهامات بسیاری به وجود آورد و آنها به شدت به دنبال جمع آوری اطلاعات و ارزیابیها برای خود بودند تا بدانند با چه کسی طرف هستند.»
بازنشر خبر: سی نیوز
منبع: https://www.mehrnews.com/news/5814000
لینک کوتاه: https://seanews.ir/48971
نظرات بسته شده است.