دریاهای ایران، گلوگاه مهم اقتصاد جهان
قرارگیری ایران در موقعیت جغرافیایی مناسب از ویژگی های ممتازی است که مزایای ترانزیتی هوایی، زمینی و دریایی فراوانی را به دنبال دارد. چه بسا با گسترش شبکه حمل ونقلی به غیر از افزایش درآمدهای ارزی، ارتقای جایگاه استراتژیک ایران را هم شاهد خواهیم بود.
به گزارش سی نیوز به نقل از تین نیوز، تیرماه امسال بود که معاون اول رئیس جمهور در جلسه کارگروه ترانزیت، ظرفیت های این بخش از اقتصاد کشور را تشریح کرد. به گفته وی ظرفیت ترانزیتی کشور در سال بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار درآمدزایی می کند، همچنین این بخش توانایی اشتغال زایی یک میلیونی را دارد، عددی قابل توجه که نشان از موقعیت جغرافیایی ویژه ایران دارد. گفتنی است که وجود مسیرهای زمینی، هوایی، دریایی و احیای کریدورهای ترانزیتی کشور، وضعیتی قابل توجه را در موقعیت اقتصادی کشور موجب شده است.
در میان این شبکه های حمل ونقلی، اهمیت دریا و سهمی که در اقتصاد کشورها دارد، از موضوعات انکارناپذیری است که سهم صنایع دریایی و فعالیت های مرتبط با این بخش را بیش ازبیش روشن می کند، به خصوص برای کشورهای صاحب دریایی چون ایران که می توانند از این طریق، منافع بسزایی را نصیب خود کنند.
ضمن آنکه قرارگیری ایران در بین کشورهای حاشیه خزر و آب های آزاد جهان، باعث شده است تا به عنوان یکی از شاهراه های به صرفه ترانزیتی در میان کشورهای آسیای میانه و دریاهای آزاد جهان مطرح باشد. موضوع قابل تأمل دیگر آنکه اغلب کشورهای اطراف ایران، امکان دسترسی مستقیم به سواحل را ندارند و نزدیک ترین و راحت ترین مسیر انتقال کالا برای بهره گیری از سواحل دریای خزر و خلیج فارس، ایران است.
بنابراین لازم است با توجه به ظرفیت های موجود، به گسترش زیرساخت های ترانزیت و پذیرا بودن کشورهای فاقد دریا توجه شود. چه بسا طبق برآوردهای انجام گرفته از سوی برخی سازمان های بین المللی ناوگان بزرگ حمل ونقل دریایی ایران، این بخش عمده ترین اهرم فشار در مقابل موانع و محدودیت هایی بوده که در عصر تحریم ها بر ما وارد آمده است. البته توسعه آن توجهی بیشتر و اقداماتی نظیر نوسازی ناوگان حمل ونقل دریایی ، ورود فناوری های جدید به عرصه کشتیرانی و کشتی سازی و نوسازی ناوگان حمل ونقل دریایی را می طلبد.
نظرات بسته شده است.