شرکت ساخت: افزایش عوارض آزادراهها در حال بررسی است
در حالی وزیر راه و شهرسازی ابلاغیه افزایش عوارض آزادراهها را لغو کرده که مقام مسئول شرکت ساخت و توسعه از بررسی افزایش نرخ عوارض خبر داده است.
اوایل ماه جاری رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیهای به شرکت ساخت و سازمان راهداری، مجوز افزایش نرخ عوارض آزادراههای مشارکتی را صادر کرد.
در ابلاغ وزیر راه و شهرسازی به مدیرعامل شرکت ساخت و رئیس سازمان راهداری تاکید شد: در راستای اجرای آییننامه اجرایی قانون احداث پروژههای عمرانی بخش راه و ترابری از طریق مشارکت با بانکها و سایر مناطق مالی و پولی کشور و در راستای حسن اجرای مفاد بند ی ابصره 18 قانون بودجه سال 1401 با موضوع تکلیف وزارت راه و شهرسازی به تعیین نرخ عوارض آزادراههای مشارکتی جهت اجرا از تاریخ 10 مرداد 1401 ابلاغ میشود.
در ادامه این ابلاغ مهلت 7 روزه مردم برای پرداخت عوارض تعیین شده که در صورت عدم پرداخت، عوارض بهصورت پلکانی محاسبه خواهد شد.
بر این اساس عوارض آزادراه کنارگذر غربی اصفهان با رشد 27.5 درصدی به 14 هزار و 500 تومان، عوارض آزادراه کاشان-اصفهان با رشد 101 درصدی به 20 هزار تومان، عوارض آزادراه زنجان – تبریز با رشد 40 درصدی به 7 هزار تومان، عوارض آزادراه آزادراه ساوه – سلفچگان با رشد 24.4 درصدی به 11 هزار و 500 تومان، عوارض آزادراه قزوین- رشت با رشد 16.7 درصدی به 15 هزار و 500 تومان، عوارض آزادراه خرم آباد – پل زال با رشد 26 درصدی به 26 هزار و 500 تومان، عوارض آزادراه پل میان گذر دریاچه ارومیه با رشد 19.3 درصدی به 11 هزار تومان، عوارض آزادراه تهران- پردیس با رشد 24.4 درصدی به 7500 تومان، عوارض آزادراه باغچه – مشهد با رشد 21.6 درصدی به 7500 تومان و عوارض آزادراه کنارگذر شمالی مشهد، میزان با ررشد 38.8 درصدی به 8000 تومان افزایش یافته است.
همچنین نرخ عواض آزادراههای همت-کرج 11 هزار و 500 تومان، کنارگذر جنوبی تهران به 34 هزار تومان، ساوه – همدان با رشد 23.6 درصدی به 10 هزار تومان، پل زال- اندیمشک به 10 هزار تومان، قم – گرمسار 23 هزار تومان، آزادراه اهواز- بندر امام به 6 هزار تومان، قطعه 4 تهران- شمال به 14 هزار تومان، قطعه یک در روزهای عادی به 50 هزار تومان، قطعه یک در آخر هفته و روزهای تعطیل به 70 هزار تومان، تونل البرز شرقی تهران-شمال در روزهای عادی 30 هزار تومان و در روزهای تعطیل و آخر هفته به 50 هزار تومان افزایش یافته است.
این در حالی بود که 5 روز بعد سرپرست سابق روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی و مشاور کنونی وزیر راه و شهرسازی از تعلیق افزایش نرخ آزادراه های کشور خبر داد و گفت: بهدنبال برگزاری نشست ویژه برای بررسی نرخ های جدید عوارض آزادراههای کشور در ستاد وزارت راه و شهرسازی، نرخهای جدید عوارض آزادراههای کشور به منظور بررسی بیشتر در این خصوص تعلیق و تردد در آزادراه های کشور با نرخ های گذشته خواهد بود.
امین کیانی افزود: تردد در آزادراه های کشوری به روال قبلی خواهد بود و از اعمال هرگونه افزایش نرخ تا اطلاع ثانوی خودداری خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این راستا مقرر شد تردد از آزادراههای کشور با نرخ های قبلی انجام شود.
به گزارش تسنیم، در حالی حدود دو هفته از اظهارات مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره تعلیق افزایش نرخ آزادراهها میگذرد که مدیرکل بهرهبرداری آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل گفته نرخ عوارض آزادراهها برای سرمایه گذار مقرون به صرفه نیست.
عباس بیات سرمدی یادآور شد: 2 سال است نرخ عوارض آزادراهی افزایش نیافته است. در صورتیکه عوارض همگام با تورم بالا نرود، سرمایه گذار رغبتی برای بهسازی جاده ندارد و ما نیز مجبور میشویم مدت واگذاری آزادراهها را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اختیارات قانونی وزارت راه و شهرسازی در محاسبه و اعلام نرخ عوارض آزادراهی گفت: به طور متوسط 28 درصد به نرخ عوارض اضافه شده بود که به رقم قبل بازگشت.
وی بیان کرد: 75 درصد پرداخت عوارض صرف استهلاک و 25 درصد باقیمانده صرف نگهداری و بهره برداری از آزادراه ها می شود.
انتهای پیام/
نظرات بسته شده است.