هیات راه‌آهن قزاقستان از بندر شهید رجایی بازدید کرد

به گزارش سی نیوز، هیاتی چهار نفره متشکل از “آ.تور کپنبایف” رییس شرکت ملی بندر دریایی تجاری آکتائو که شامگاه روز گذشته وارد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی شدند، از نزدیک ظرفیت‌ها، امکانات و پیشرفت‌های این بندر مهم تجاری ایران را مورد رصد قرار دادند.

در این بازدید که “علی‌رضا محمدی کرجی ران” مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و “منصور خرمشکوه”، معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان این هیات چهارنفره قزاقستانی را همراهی کردند، امکانات بندر شهید رجایی برای ترانزیت گندم قزاقستان مورد بررسی قرار گرفت.

گفت و گو در راستای توسعه های همکاری مشترک سرمایه‌گذاری و تدوین راهبردی حمل‌ و نقل و ترانزیت کالا بخش دیگری از برنامه‌های دوساعته بازدید هیات راه‌آهن قزاقستان در بندر شهید رجایی به عنوان دروازه طلایی اقتصاد ایران بود.

این هیات بازدید کننده قزاقستانی سپس به مقصد بازدید از بندر چابهار، بندرعباس را ترک کردند.

بازدید از بنادر چابهار، آمیرآباد، نکا و انزلی بخش دیگری از سفر این هیات چهارنفره به ایران است.

فروردین ماه سال ۹۸ نیز یک هیأت دیپلماتیک از جمهوری قزاقستان به سرپرستی سفیر این کشور در تهران از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی دیدن کردند.

اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۱ نیز “عسکر مامین” رییس شرکت راه آهن قزاقستان به همراه “امریف بغداد کولتائویچ” سفیر این کشور در ایران از بخش‌های مختلف بندر شهید رجایی بازدید کردند.

گفتنی است،”آق‌تاو در زبان قزاقی (Ақтау) یا آکتاو”: بندری در استان مین قشلاق کشور قزاقستان می‌باشد. آق‌تاو (آق‌داغ) واژه‌ای به زبان قزاقی و در زبان پارسی به معنی “کوه سفید یا کوه بزرگ یا سپیدکوه” است. این منطقه در دوران مختلف تاریخی باستان سکونت گاه ایرانیان “سکا، سرمتی و داهان” بود.

“بندر آکتائو در غرب کشور قزاقستان و در مرکزیت استان مانگستاو و در سواحل شرقی دریای خزر به عنوان مهم‌ترین بندر قزاقستان مناسب‌ترین وضعیت را برای حمل‌ونقل محموله‌های گوناگون کالاهای خشک، نفت‌خام و محصولات پتروشیمی را داراست”.

بندر آکتائو متصل به ریل‌های راه‌آهن سراسری از کنار کشتی می‌باشد که از مزیت‌های این بندر به‌شمار می‌رود.

در قلمرو قزاقستان سه بندر دریایی «آکتائو»، «بائوتینا» و «کوریک» به کشتی‌های با تناژ مختلف خدمات ارائه می دهند.

کشور قزاقستان به عنوان یکی از کشورهای آسیای میانه با کشورهای چین، روسیه، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان همسایه بوده که از طریق دریای خزر به کشورهای روسیه، آذربایجان و ایران متصل می‌باشد که این مزیت، قزاقستان را به مثابه پلی در میان آسیا و اروپا (اورسیا) قرار داده است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.