بوشهر آماده همکاری با سرمایه گذاران بنگلادشی است
استاندار بوشهر گفت: با توجه به ظرفیتهای مهم اقتصادی، کشاورزی، آبزیپروری و تولید محصولات پتروشیمی این استان آمادگی همکاری اقتصادی و تجاری با سرمایهگذاران بنگلادشی را دارد.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، احمد محمدی زاده شامگاه چهارشنبه در نشست با سفیر بنگلادش در استان بوشهر افزود: بوشهر استانی کشاورزی، صنعتی و تجاری است و همه این مزیتها باعث شده به منطقه ای مهاجر پذیر تبدیل شود و جمعیت سرمایه گذار از مناطق مختلف دنیا به این استان سفر کنند.
وی اظهار کرد: بوشهریها از گذشته دور با جنوب و جنوب شرق آسیا ارتباط داشته اند و لنجها و تاجران بوشهری به بنگلادش و هند سفر میکردند.
به گفته محمدی زاده بزرگترین شهرهای دنیا در کنار ساحل ساخته شده و بوشهر با ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی شهری ساحلی است که افزون بر بنادر تجاری ظرفیت قابل توجهی در بخش شیلات و کشاورزی دارد.
وی اضافه کرد: افزون براین وجود ۶ میلیون اصله نخل و تامین ۵۰ درصد میگوی پرورشی کشور در استان بوشهر از جمله قابلیتهای کشاورزی و شیلاتی استان به شمار میرود.
محمدی زاده اظهار کرد: افزون براین استان بوشهر قابلیتهای مهمی در زمینه پتروشیمی دارد به نحوی که ۷۰ درصد گاز و ۹۰درصد صادرات نفت ایران از این استان انجام میشود.
استاندار بوشهر گفت: به طور تقریبی همه منابع گازی ایران در منطقه پارس جنوبی قرار دارد به نحوی که در زمان حاضر ۳۰ پالایشگاه گازی در این استان جود دارد که ۲۴ مورد آنها در عسلویه و ۴۲ واحد پتروشیمی نیز وجود دارد که ۲۴ واحد در حال تولید و ۱۸ واحد در حال احداث است.
استاندار بوشهر افزود: در حوزه تجارت و بازرگانی بوشهر دارای پیشینه غنی است چند هزار فروند شناور چوبی ، فایبرگلاس و فلزی بین بنادر بوشهر و کشورهای جنوبی خلیج فارس تا هند تردد می کنند.
استاندار بوشهر با اشاره به فروش کالاهای پوشاک بنگلادش در بوشهر گفت: افزایش هزینه های حمل و نقل باعث شده تا سرمایه گذاران و کارخانه داران تمایل پیدا کنند در نزدیکی مناطق پتروشیمی ها مستقر شوند و هزینه های حمل و نقل را کاهش دهند.
استاندار بوشهر گفت: این درحالی است که ما هنوز یارانه سوخت به کامیونها پرداخت و گازوئیل را در حدود ۲۰ سنت به کامیونها می دهیم در حالی که قیمت جهانی این ماده سوختی در حدود ۹۰ سنت است و اگر این یارانه برداشته شود حمل ونقل بسیار سخت می شود و هزینه ها بالا می رود.
وی با ارائه ۲ پیشنهاد به سفیر بنگلادش افزود: بنگلادش یک کشور در حال توسعه است و رئیس جمهور این کشور خیلی خوب کار و تحولی در این کشور ایجاد کرده است.
محمدی زاده با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری توسعه هر کشور انرژی است گفت: نیازهای روزانه کشور بنگلادش در بخش انرژی در حال افزایش است و با توجه به اینکه استان بوشهر محل عبور خطوط لوله ، مخازن و صادرات نفت است پیشنهاد می شود با وزارت نفت ایران مشارکت کنید و یک پالایشگاه در این استان راه اندازی و سوخت نفت خام و یا میعانات گازی تولید و فرآورده آن را به کشور خود ببرید.
وی با اشاره به اینکه بنگلادش کشوری با جمعیت زیاد است گفت: محصول خرما در رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای دارد و هرچند خرما بعنوان یک میوه تلقی می شود اما این محصول به تنهایی یک غذا به شمار می رود به نحوی که مردم استان بوشهر از قدیم با خرما زندگی می کردند.
محمدی زاده خطاب به سفیر بنگلادش در کشورمان تاکید کرد: شما با سفر به استان بوشهر و حضور در نمایشگاه بین المللی و تخصصی خرما و صنایع وابسته به آن انتخاب بسیار خوبی داشته و امید می رود برنامه ریزی خوبی برای خرید خرمای بوشهر و انتقال آن به بنگلادش و مصرف آن در آن کشور داشته باشید.
سفیر بنگلادش نیز گفت:ظرفیتهای مهمی در بخشهای مختلف در استان بوشهر وجود دارد که میتواند زمینه توسعه روابط اقتصادی و تولیدی کشور بنگلادش با استان بوشهر را فراهم کند.
گوسال اعظم سارکر شامگاه چهارشنبه در نشست با استاندار بوشهر با اشاره به برپایی نمایشگاه خرما در استان بوشهر از استقبال و پذیرایی مسئولان قدردانی کرد و افزود: توسعه روابط تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری بنگلادش با استان بوشهر مورد توجه قرار داده میشود.
سفیر بنگلادش در جمهوری اسلامی ایران ضمن بررسی فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری بر لزوم افزایش روابط اقتصادی با استان بوشهر تأکید کرد.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در بوشهر و ملاقات با استاندار گفت: ایران و بنگلادش بهواسطه روابط دوستانه و صمیمی و همکاری دو جانبه استان بوشهر میتواند سهم مهمی در این همکاریها داشته باشد.
گوسال اعظم سارکر افزود: افزایش همکاری دو جانبه پیگیری میشود و استان بوشهر با توجه به ظرفیتهای مختلف میتواند در عرصههای اقتصادی و سرمایهگذاری همکاری متقابل داشته باشد.
نظرات بسته شده است.