تشریح مزیت‌ها و چالش‌های شناورهای رو-رو در ایران

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه بنادر انزلی و آستارا نیازمند پهلوگیری شناورهای رو-رو هستند، تاکید کرد: وجود این شناورها؛ عامل مهمی در بهبود وضعیت صادرات کشور است.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری سازمان بنادر و دریانوردی ، حمیدرضا آبایی با اشاره به اینکه یکی از اهداف بنادر گیلان حرکت در مسیر فعالیت های جدید و افزایش کارایی های بنادر است، اظهار داشت: استفاده از شناورهای رو-رو علاوه بر مزیت های بندری، کمک حال حمل و نقل دریایی کشور است و باعث می شود در زمینه تخلیه و بارگیری و فرآیندهای عملیاتی به نرم های بالاتری دست پیدا کنیم.

سهولت عملیات با استفاده از شناورهای رو-رو

وی ادامه داد: شناورهای رو-رو به دلیل سهولت در عملیات، مستقیما وارد کشتی می شوند و از مسیر بنادر گیلان می توانیم خودروهای ترانزیتی به سمت کشورهای آسیای میانه را جابجا کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان به شرایط کشاورزی و صادرات محصولات آن در استان گیلان اشاره کرد و گفت: متاسفانه عموم صادرکنندگان خرد محصولات کشاورزی در استان گیلان مایل هستند از طریق کامیون های حمل جاده ای محصولات را به روسیه صادر کنند.
آبایی با تاکید بر اینکه نیازمند شناورهای رو-رو در بندر انزلی و بندر آستارا هستیم و باید این نوع شناورها را پهلو دهیم، عنوان کرد: با استفاده از مزیت شناورهای رو-رو می توان در راستای بهبود وضعیت صادرات استان گیلان گام برداشت.

۴ مزیت استفاده از شناورهای رو-رو

وی افزود: با توجه به تحرکات صورت گرفته در مرزهای زمینی و سیاست های اعمال شده از سوی برخی از کشورها که زمینه ساز چالش در روابط است و مشکلات عدیده ای را برای فعالان اقتصادی به وجود می آورد، اظهار داشت: با استفاده از توان و ظرفیت شناورهای رو-رو نه تنها در راستای بهبود وضعیت صادراتی گام بر می داریم، بلکه در حوزه ترانزیتی نیز عملکرد بهتری از خود نشان می دهیم و در عین حال شرایطی را رقم خواهیم زد که رانندگان با هزینه و استهلاک کمتر مسیر خود را طی کنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان ادامه داد: بهره مندی از شناورهای رو-رو در عین حال موجب می شود که هزینه های صادرکنندگان کاهش یابد، محصولات در مدت زمان کوتاه تر و بدون وجود مشکلات جاده ای و بین مرزی به مقصد برسد.

چالش های موجود در حوزه شناورهای رو-رو

آبایی در رابطه با مشکلات موجود در حوزه شناورهای رو-رو، اظهار داشت: چند معضل و مشکل در زمینه استفاده از شناورهای رو-رو وجود دارد؛ مهم ترین مساله اینکه شناورهای رو-رو کافی در دریای خزر و به ویژه مسیر تردد ایران با سایر کشورهای حوزه دریای خزر وجود ندارد و از کشتیرانی دریایی خزر درخواست می کنیم در رابطه با تامین شناورهای رو-رو با پرچم ملی جمهوری اسلامی ایران است اقدام کند.
وی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی اعلام آمادگی کرده است از محل وجوه اداره شده تسهیلات مورد نظر را در اختیار خریداران و تامین کنندگان شناورهای رو-رو قرار دهد و امیدوار هستیم با اقدامات صورت گرفته شاهد تردد منظم شناورهای رو-رو در بندر انزلی باشیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم استقبال کامیون داران در این حوزه، نبود زمان دقیق حرکت شناورهای رو-رو در بندر انزلی و سایر بنادر است، گفت: باید زمان مشخص و دقیق حرکت شناورهای رو-رو اطلاع رسانی شود و افراد مطمئن باشند در زمان اعلام شده شاهد حرکت شناورهای رو-رو هستند؛ در این رابطه نیازمند هماهنگی هرچه بیشتر هستیم و باید دولت به خطوط کشتیرانی سوبسید اختصاص دهد تا از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنند.
آبایی ادامه داد: با توجه به وضعیتی که در مرزهای خشکی داریم و مصوبه هیات دولت در خصوص میزان سوخت کامیون هایی که از مرزهای زمینی عبور می کنند، متاسفانه این مصوبه در مورد کشتی های رو-رو و مرزهای دریایی وجود ندارد و پیشنهاد می کنیم هر باک استاندارد کامیون که روی کشتی رو-رو قرار می گیرد به عنوان میزان سوخت مجاز تلقی شود و دستگاه های نظارتی در خصوص استفاده از این ظرفیت تسهیلات بیشتری را به کامیون هایی که از مرز دریایی کشور عبور می کنند، اختصاص دهند تا به عنوان عامل مشوق برای رونق حمل و نقل دریایی تلقی شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.