تصویب بیش از ۱۲ هزار قانون در مجلس ایران از سال ۱۲۸۵

 

از سال ۱۲۸۵ تا کنون در مجالس ایران ۱۲۴۰۰ عنوان قانون تصویب شده که اگر به این عدد ، آیین نامه ها، بخشنامه ها و دستور العمل ها را نیز اضافه کنیم از مرز ۱۴۰ هزار عنوان می گذرد.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، قوامی معاون حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد با بیان اینکه زمان بخشی از این قوانین ، آیین نامه ها و… به سر رسیده است و یا به تعبیر بهتر، به قانون مرده تبدیل شده اند تاکید کرد : باید این قوانین مزاحم احصاء شده و حذف شوند، تا با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهور و معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی، به محض آماده شدن لایحه ، از سوی وزیر اقتصاد به هیئت دولت ارسال گردد و پس از تصویب آن به مجلس ارجاع شود تا این مجموعه قوانین از گردش خارج شوند و یک قانون جامع در حوزه های مرتبط با وزارت اقتصاد برای تصمیم گیری ها مرجعیت داشته باشد.

معاون حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد همچنین با بیان اینکه این معاونت شامل دو دفتر امور حقوقی و امور مجلس است گفت: مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مردم سالار در نظام جمهوری اسلامی ایران است و این معاونت در بعد تقنینی و نظارتی مرتبط با قوه مقننه است.

وی با بیان اینکه در 100 روز گذشته تلاش برای پاسخگویی به مکاتبات، شکایات و نامه های ارسالی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با همکاری معاونت ها و سازمان های تابعه وزارت اقتصاد ادامه داشته است اظهار داشت: به علت اینکه خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی فرزند مجلس است و ارتباط بسیار خوبی با نمایندگان دارد، لذا حجم مراجعات نمایندگان به نسبت گذشته افزایش داشته است به طوری که وزیر سابق از خرداد ماه سال گذشته تا مرداد سال 1400 حدود 95 مورد ملاقات چهره به چهره داشته است اما در صد روز اول دولت سیزدهم، دکتر خاندوزی 210 ملاقات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته است که نشان از دو برابر بودن در صد روز گذشته نسبت به آمار کل ملاقات های سال قبل است.

قوامی با بیان اینکه اگر این روند ادامه یابد، ملاقات چهره به چهره وزیر اقتصاد با نمایندگان در ظرف یکسال از شروع بکار دولت سیزدهم، به بیش از هزار مورد خواهد رسید گفت : این حجم از مراوده وزیر اقتصاد با مجلس در نوع خود یک رکورد بی سابقه است که این حکایت از روحیه مردمی و پاسخگویی دکتر خاندوزی دارد.البته این آمار خارج از حجم پیامکها و تماس های تلفنی نمایندگان با وزیر اقتصاد است.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد به مکاتبات نمایندگان با این معاونت هم اشاره کرد و گفت : در این صد روز از شروع دولت سیزدهم، 1377 مکاتبه از سوی نمایندگان انجام شده است که تاکنون 840 مورد با پیگیری های این دفتر و همکاری خوب معاونان وزیر و رؤسای سازمان های تابعه پاسخ داده شده و لازم به ذکر است که روند مراحل دریافت تا ارائه پاسخ به نمایندگان با پیامک به آنان اطلاع رسانی می گردد.

قوامی بیشترین حجم مکاتبات را مربوط به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد عنوان کرد و اظهار داشت : این رقم در مورد مکاتبات مستقیم نمایندگان با این معاونت 126 مورد است که با حجم مکاتبات آنان با بانک های کشور به رقمی بالغ بر 565 مورد رسیده است.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد همچنین از تصمیم این معاونت برای اجرای ساز و کار متمرکز برای پاسخ به درخواست های نمایندگان در حوزه بانکی در راستای عدالت محوری خبر داد و بیان داشت : در تلاشیم با اجرای این مکانیسم درخواست ها به صورت متمرکز به وزیر اقتصاد ارسال شود و سپس جهت انجام به شورای عالی بانکها ارجاع شود.

قوامی عمده درخواست های بانکی نمایندگان را در حوزه وام های خرد، درخواست برای تأمین مالی پروژه های عمرانی ، استمهال وام ها و بخصوص مسایل تولید کنندگان با تسهیلات ارزی عنوان کرد.

سازمان امور مالیاتی رکورد دار مقصد مکاتبات نمایندگان مجلس

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد، از سازمان امور مالیاتی به عنوان رکورددار مقصد مکاتبات نمایندگان مجلس نام برد و گفت: در صد روز گذشته 221 مکاتبه مربوط به حوزه مالیاتی بوده، که عموماً مربوط به بخشش جرایم مالیاتی، معافیت ها و مواردی از این دست بوده است.
همچنین گمرک کشور نیز از دیگر دستگاه های پرشمار در زمینه مکاتبات نمایندگان است که 108 مورد از 1377مکاتبه در این صد روز مربوط به مسایل گمرکی بوده است.

قوامی یکی دیگر از حوزه های مورد خطاب نمایندگان را ، خزانه داری کل کشور عنوان کرد و گفت : در این مدت صد روزه 49 فقره از مکاتبات مرتبط با خزانه داری کل کشور بوده است.

قوامی از طراحی و راه اندازی سامانه ارتباط نمایندگان با معاونت امور حقوقی و مجلس خبر داد و گفت : در دفتر حقوقی نیز این سامانه در حال راه اندازی است که با اجرای این سامانه ها، ضمن ارتباط سریع تر نمایندگان با وزارت اقتصاد ، دریافت پاسخ ها و مراودات با آنان به شکل بهتری انجام می شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد به اصول 88و 89 قانون اساسی اشاره کرد و اظهار داشت : از اختیارات نمایندگان سؤال از وزرای دولت بوده که در این مدت 100 روز ، 13 سؤال توسط نمایندگان به این معاونت ارجاع شده است که با تعامل بالای دستگاه های تابعه وزارت اقتصاد ، رایزنی با نمایندگان ، تعامل خوب با کمیسیون های مرتبط ، پاسخ های شفاف ارائه شده و با قانع شدن نمایندگان سؤال کننده ، موضوع بدون طرح در کمیسیون و یا صحن علنی مجلس ، خاتمه یافته است.

وی یکی دیگر از اختیارات مرتبط با نمایندگان را تذکرات کتبی و شفاهی به وزیر اقتصاد بیان کرد و گفت: 31 مورد تذکر در صد روز اول فعالیت دولت سیزدهم، توسط نمایندگان مطرح شده که عمدتاً به موضوعات، رسوب کالا در بنادر کشور ، گمرکات، مسایل مربوط به بازار سرمایه، معافیت های مالیاتی و مواردی از این دست بوده است.

قوامی در خصوص طرح ها و لوایح در مجلس شورای اسلامی هم گفت: 505 طرح در مجلس دهم در مدت 4 سال اعلام وصول شد اما از زمان شروع بکار مجلس یازدهم، 556 طرح اعلام وصول شده که البته این رقم مربوط به کل وزارتخانه ها است که به هر حال نشان می دهد، طرح نویسی در مجلس یازدهم زیاد شده و ما موظف هستیم طرح ها را به معاونت های مربوطه ارجاع دهیم و پیگیری نماییم.

وی 19 طرح را مرتبط با وظایف وزارت اقتصاد عنوان کرد و گفت : یکی از این طرح ها ، طرح مالیات عایدی بر سرمایه است که تصویب و اجرای آن موجب ایجاد پایه جدید مالیاتی شده که در نهایت افزایش درآمد های استحقاقی دولت را به همراه خواهد داشت.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد یکی دیگر از این 19 طرح را ، طرح اصلاح قانون بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: این طرح با دفاع دکتر خاندوزی در مجلس، در نهایت تصویب شد و برای تأیید به شورای نگهبان ارسال گردید که امیدواریم با اجرای این طرح و ثبت محور کردن مجوز های کسب و کار، در سال « تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها »کمک شایانی به بهبود فضای تولید کشور شود.

قوامی معاونت امور حقوقی و مجلس را یک معاونت شبانه روزی دانست و گفت : همکاری خوبی بین معاونت های وزارت اقتصاد و سازمان های تابعه و تعامل مطلوب و مستمر با کمیسیون اقتصادی، کمیسون برنامه و بودجه و محاسبات ، کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 و دیگر کمیسیون های مرتبط، وجود دارد که این همکاری ها، سبب هم افزایی میان وزارت اقتصاد و مجلس شورای اسلامی شده است.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد در پایان با بیان اینکه در حال حاضر در تلاشیم تا در تصویب لایحه بودجه 1401 و برنامه هفتم توسعه بتوانیم راه رشد غیر تورمی که در برنامه های دکتر خاندوزی نیز بود اجرایی کنیم که تحقق این مأموریت سبب کاهش فشار تورمی به مردم و افزایش درآمد های استحقاقی خواهد شد.

قوامی در ادامه در خصوص وظایف دفتر حقوقی این معاونت نیز اظهار داشت: وظیفه اقامه و تعقیب و دفاع از دعاوی وزارت اقتصاد نزد ضابطین قضایی ، مراجع قضایی عمومی و اختصاصی ، دیوان عدالت اداری و مراجع اداری نظیر کمیسیون های حل اختلافات کارگری و کارفرمایی را دارد.

به گفته قوامی در این دفتر یک سری اقدامات قضایی ، ثبتی و حقوقی انجام می شود که معمولا شامل مواردی است که از سوی هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با مجلس شورای اسلامی به این دفتر ارسال می گردد که در صد روز گذشته 20 مورد از سوی هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با مجلس شورای اسلامی مورد ایراد قرار گرفته و تلاش شده تا پاسخ های مناسب داده شود و با دفاعیات لازم مصوبات دولت باطل نشود که عمده مسایل آن مرتبط به بازار سرمایه، گمرک ، قانون بودجه و امور بانکی بیمه و شرکت های دولتی است. دیگر موارد ارسال شده به این دفتر ، دادخواست هایی است که از سوی مردم داده شده و دیوان عدالت اداری یا مراجع مرتبط جهت ابطال مصوبات یا آیین نامه ها به این دفتر ارسال می کنند که در مدت 100 روز اول فعالیت دولت سیزدهم، 19 مورد از این دادخواست ها دریافت شده است که عمده مسائل آنان مرتبط با مالیات ، خصوصی سازی ، خزانه داری و یا مصوبات مربوط به فضای کسب و کار بوده است که دفتر حقوقی درصدد است از ابطال این موارد جلوگیری شود، چراکه بار مالی برای دولت دارد و اگر به موقع دفاع نشود حقوق حقه دولت ضایع می گردد.

قوامی از وظایف دیگر این دفتر را حمایت های قضایی از همکاران برشمرد و اظهار داشت: در این صد روز، چهار مورد پرونده همکاران در این دفتر رسیدگی شده که پرونده آنها در مراجع قضایی در جریان است و تلاش داریم به شکل مطلوب دفاعیات لازم برای همکاران در دادگاه ها انجام شود و چنانچه همکاری نیاز به این حمایت ها داشته باشد در نامه نگاری با معاونت امور حقوقی و مجلس می تواند از حمایت های لازم این دفتر برخوردار شود.

معاون حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد از دیگر وظایف دفتر حقوقی را کمک به استعلامات حقوقی درون سازمانی عنوان کرد و گفت: ممکن است گاهی در دفاتر حقوقی سازمان های تابعه درباره موضوعی به جمع بندی نرسند لذا موارد به این دفتر ارجاع می شود و همکاران در این دفتر ، مجدد پرونده را بررسی کرده و پاسخ مناسب را به واحد ذیربط ارسال می کنند که در این مدت 100 روزه، حجم این نوع موارد بالغ بر 43 مورد بوده و همچنین 21 مورد پیگیری مراجع نظارتی مانند سازمان بازرسی کشور و دیوان محاسبات را شامل شده است.

قوامی افزود: بطور کلی از آغاز سال تاکنون 132 مورد شکایت با موضوع اعتراض به آرای هیئت ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم، 40 فقره دعاوی مربوط به موضوع واگذاری خانه های سازمانی ، 3 فقره دعاوی مرتبط به حقوق اداری و استخدامی کارکنان، 39 فقره پرونده های حقوقی، کیفری و سایر دعاوی بوده که دفتر حقوقی شکایات را مورد بررسی قرار داده است که در 95 درصد موارد به نفع دولت رأی صادر شده است .

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یکی دیگر از وظایف دفتر حقوقی که توسط گروه حقوقی املاک و امور ثبتی این دفتر انجام می شود، شناسایی املاک دولتی و پیگیری مکاتبات تا حصول نتیجه برای اخذ سند رسمی مالکیت تک برگ است که انجام این امر مهم سبب افزایش اموال دولت و نهایتاً مولد سازی و افزایش درآمد های دولت می گردد.

وی افزود: طبق آمار این دفتر که با هماهنگی خزانه داری کل کشور ارائه شده ، چیزی در حدود 17 هزار میلیارد تومان ارزش املاکی شناسایی شده است که به تأمین کسری بودجه کمک خواهد کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.