تنظیم بازار شن و ماسه با توسعه معادن کوهی

 

کارشناس حوزه فرآوری معدن گفت: راهکار مدیریت بازار شن و ماسه، حرکت به سمت استفاده از مصالح کوهی است و وزارت صمت باید از این طریق زمینه رفع محدودیت منابع شن و ماسه را فراهم کند.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، پژمان تیموری در بیان وضعیت کلی معادن شن و ماسه کشور بیان کرد: به دلیل تولید غیر اصولی و غیر علمی معادن شن و ماسه، هزینه تولید مصالح سنگی ناشی از استهلاک تجهیزات در کشور بسیار فراتر از حد طبیعی است و همین مسئله سبب شده تا معادن به سمت کاهش زمان فعالیت و در نتیجه کاهش عرضه بروند.

این کارشناس ارشد حوزه فرآوری معدن ضمن اشاره به انحصار شکل گرفته در انجمن‌های صنفی معدن شن و ماسه گفت: زمانی که شما با مسئله انحصار مواجه هستید، این کاهش تولید معادن به دلایل ذکر شده منتهی به افزایش قیمت قابل توجه مصالح سنگی می‌شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه تولید غیر اصولی زمینه آسیب گسترده به محیط زیست را فراهم کرده، افزود: فاصله گرفتن از مبانی علمی تولید مصالح سبب شده علاوه بر آسیب محیط زیستی گسترده، شاهد افزایش قیمت قابل توجه در این حوزه باشیم.

*راه حل حذف انحصار معادن شن و ماسه

تیموری در بیان راهکار به منظور کنترل بازار مصالح سنگی گفت: در حال حاضر تولید مصالح سنگی در کشور به معادن آب‌رفتی محدود شده و همین اعمال محدودیت عامل اصلی انحصار و رشد قیمت است.

این نویسنده دایره‌المعارف راهنمای جامع تولید سنگدانه بتن و آسفالت، تاکید کرد: راهکار رفع این محدودیت، حرکت به سمت استفاده از مصالح کوهی است و وزارت صمت باید از این طریق زمینه رفع محدودیت منابع شن و ماسه را فراهم کند.

وی ادامه داد: استفاده از مصالح کوهی می‌تواند علاوه بر رفع محدودیت منابع شن و ماسه زمینه کاهش آب مورد استفاده برای تولید محصول و به دنبال آن کاهش آسیب‌های زیست محیطی را به همراه داشته باشد.

تیموری در پایان بیان کرد: تنظیم بازار شن و ماسه به دلیل تاثیر قابل توجه در قیمت مسکن و پروژه‌های عمرانی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.