برنامه جدید وزارت صمت برای تنظیم بازار کالاهای اساسی از تولید تا توزیع
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ابزارها و سیاستهای تنظیم بازار از حلقه اول (تولید) تا حلقه آخر (توزیع) با مدیریت هوشمند انجام میشود.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، صدیف بیکزاده در برنامه تیتر امشب شبکه خبر ابراز کرد: ابزارها و سیاستهای تنظیم بازار از بخش پولی و مالی گرفته تا کالاهای نهایی و مصرفی شکل هوشمند به خود گرفته است.
وی بیان کرد: تغییرات در یکی دو ماه اخیر علاوه بر تغییرات مدیریتی، تغییرات ساختاری را هم شامل میشود.
بیکزاده تصریح کرد: کارگروههایی در ساختار تشکیل شده است و سیاستها و تنظیم بازار از تولید تا توزیع شکل جدیدی به خود گرفته است. برنامهریزی تولید، تنظیم تا نظارت در واقع زنجیره کامل در برنامه جدید تحت پوشش است.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اصلاح نظام قیمتگذاری و کنترلهای پیشینی و پسینی در برنامه جدید دنبال میشود.
وی افزود: سعی میشود قیمتها با توجه به اهمیت کالاها بر اساس کمترین دخالت تعیین شود.
صدیف بیکزاده گفت: دستورالعمل جدید با مطالعات میدانی انجام شده است و سعی میشود بهصورت سیستمی کنترل و نظارت شود.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت اضافه کرد: تمام تولیدکنندگان و اصناف با سیستم هوشمند در دسترس هستند و هر گونه افزایش قیمت رصد میشود.
وی بیان کرد: حلقه اول یعنی تولید تا حلقه آخر یعنی توزیع بهصورت هوشمند تحت نظارت بازرسها هستند.
بیکزاده ادامه داد: بحث خودتنظیمی و نظارت مردمی هم در این سامانه دیده شده است.
قاسم نودهفراهانی رئیس اتاق اصناف تهران دیگر میهمان این برنامه گفت: اصناف در تصمیمسازی و تصمیمگیری دخالتی ندارد، اما بعد از ابلاغ ما اجرا میکنیم.
وی با تصریح به اینکه “کمبود کالا در بازار نداریم، اما گرانی و گرانفروشی در بازار داریم”، اظهار کرد: ما در گرانی دخالتی نداریم، اما با گرانفروشی برخورد میکنیم.
قاسم نودهفراهانی گفت: به واحدهای صنفی و بازرسان قیمتهای تعیینی ابلاغ میشود و ما بر اساس این برنامه ابلاغی عمل میکنیم.
رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: برخی دستگاهها و ارگانها درباره واحدهای صنفی بدون پروانه با ما همکاری نمیکنند.
فراهانی گفت: سیستم هوشمند رصد و نظارت هنوز کامل نشده و لازمه خوب اجرایی شدن این سیستم آموزش است.
وی اضافه کرد: این سیستم در برخی کالاها انجام میشود و در برخی کالاها انجام نمیشود. این سامانه باید بهصورت یکپارچه در تمام استانها ابلاغ شود.
محمدعلی اسفنانی معاون سازمان تعزیرات حکومتی هم در این برنامه گفت: تصمیم نظارت هوشمند در یک مجموعه یکپارچه اگر اجرایی شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد، اما این پیچیده و زمانبر است.
محمدعلی اسفنانی افزود: برخی از واحدهای صنفی در این سامانه نیستند و کنترل آنها در این سامانه مشکل خواهد شد از طرفی هیچ الزامی نداریم که واحد صنفی کالایی را عرضه کند.
معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: برخی کالاها قیمت میخورند و ما مشکلی نداریم اگر بالاتر از آن فروخته شود نوعی گرانفروشی است؛ مشکل در کالاهایی است که قیمت نمیخورند، مثل میوهها.
وی همچنین گفت: مشکل دیگر سامانه یکپارچه، کالاهای خدماتی است، این خدمات مرجع قیمتگذاری یکسانی ندارند و نظارت بر اینها مشکل خواهد بود.
نظرات بسته شده است.