اصلاح ساختار نظام بانکی راه نجات اقتصاد کشور
کارشناسان اقتصادی، اصلاح ساختار بانک ها و فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای تعیین نرخ بهره را به عنوان راهکار مدیریت و کاهش نقدینگی و تورم پیشنهاد کردند.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، شب گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، کامران ندری، کارشناس مسائل پولی و بانکی ضمن اشار به مسائل پولی و بانکی کشور گفت: تعاریف متفاوتی از نقدینگی وجود دارد و گذشته از این، کنترل نقدینگی کار دشواری است و بانک مرکزی بیشتر میتواند پول پرقدرت و پایه پولی را کنترل کند.
این کارشناس افزود: بانکهای مرکزی در دنیا به این نتیجه رسیده اند که کاهش نقدینگی سیاستی مناسب برای کنترل تورم نیست و از دهه ۹۰ میلادی به این طرف تاکید بر نقدینگی کم شده و بانکهای مرکزی نرخ بهره را به عنوان متغیر سیاستی کنترل میکنند.
ندری گفت: متاسفانه زیر ساختهای تعیین نرخ بهره در کشور ما فراهم نیست و نگاهی سنتی در کشور حاکم است که نرخ بهره را ربا تلقی میکند و هنوز تصور میکنیم نرخ بهره هرچه کمتر باشد بهتر است.
این کارشناس تاکید کرد: مسئله زیرساختی است و با کنترلهای دستوری کاری پیش نمیرود، فقط با مدیریت درست نرخ بهره و ایجاد چارچوب نظارتی لازم برای فعالیت سالم بانکهاست که به مرور میتوانیم مسئله تورم را حل کنیم.
*حل مسئله ترازنامه بانکها اولویت تیم اقتصادی دولت
صمد عزیز نژاد دیگر کارشناس مسائل اقتصادی نیز با اشاره به دو بلای تورم و بیکاری در کشور گفت: پیشنهاد من به دولت سیزدهم برای حل مشکل رشد نقدینگی و تورم این است که اول ترازنامه بانکها و ناترازی درآمد و هزینه آنها در دستور کار تیم اقتصادی دولت قرار بگیرد و جلوی خلق بی رویه پول گرفته شود، دوم انضباط مالی خود دولت است و سوم اصلاح اساسی ساختار نظام بانکی است برای این که هر روز که بگذرد هزینه اصلاح نظام بانکی بالاتر میرود.
این کارشناس تاکید کرد: حتما الگوهای علمی و تجربی وجود دارد که توانسته اند مشکل تورم و نقدینگی را حل کنند و ما هم میتوانیم.
*نقدینگی به کشش اقتصاد یک کشور مرتبط است
وحید شقاقی مهمان دیگر برنامه هم با تایید سخنان دیگر کارشناسان گفت: خود نقدینگی ذاتا متغیری بد یا خوب نیست و بسته به کشش اقتصاد هر کشور دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: ساختار مدیریت نرخ بهره در کشور ما وجود ندارد و ساختار اقتصاد کشور ما واقعا معیوب است و نظام بانکی ما ایجاد کننده ناترازی هاست و استانداردها رعایت نمیشود.
او گفت: مهمترین وظیفه بانک مرکزی کنترل ناترازی سیستم بانکی و تقویت نظارت بر شبکه بانک هاست و دیگر ممانعت از دست درازی دولتها به منابع بانکی است.
شقاقی با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار بانکی و فراهم شدن زیرساختهای لازم برای مدیریت نرخ بهره گفت: به واسطه نرخ دستوری بهره، بانکها در این چند ساله در خدمت ثروتمندان بوده اند.
نظرات بسته شده است.