طرح بازآرایی مدیریت سهام عدالت

 

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت با بیان اینکه طرح بازآرایی مدیریت سهام عدالت توسط دولت و مجلس در حال اجراست، گفت: هدف قانون‌گذار و سیاست‌مداران ماندگاری مردم در سهام عدالت است.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس،‌تعدادی از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «آزادسازی فروش سهام عدالت» و «پیگیری آغاز فروش و واریز پول سهام عدالت» خواستار پیگیری این مسأله و پاسخ مسؤولان شدند.

در این زمینه با اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تماس گرفتیم و از وی در مورد امکان یا عدم امکان فروش سهام عدالت جویا شدیم که وی با تأکید بر اینکه هدف قانون‌گذار و سیاست‌گذاران این است که مردم در سهام عدالت ماندگار شوند و به جای فروش آن از عایدی و امکانات جانبی آن استفاده کنند، این را هم گفت در عین حال برخی از مردم نیاز فوری دارند و ما نمی‌توانیم برای درصد اندکی از آنها که می‌خواهند دارایی خود را بفروشند مانعی ایجاد کنیم. در این زمینه طرح بازآرایی آئین‌نامه آزادسازی سهام عدالت توسط وزارت اقتصاد، وزارت کار و فراکسیون تعاون مجلس در حال بررسی است و امیدواریم با تصویب این طرح به جای رهاسازی سهام عدالت به سمت آزادسازی مؤثر حرکت شود.

وی گفت: یکی از عایدی‌های سهام عدالت در کنار سود سالانه آن می‌تواند امکاناتی از قبیل کارت اعتباری باشد، اما سال گذشته به بدترین نحو اجرا شد، به گونه‌ای که از بین 49 میلیون سهامدار عدالت فقط حدود 100 هزار نفر توانستند کارت اعتباری با پشتوانه سهام عدالت دریافت کنند، بنابر این طرح موفقی نبود.

حیدری این را هم گفت:‌ عمده کسانی که می‌خواهند سهام عدالت خود را بفروشند، برای تأمین معیشت است، بنابراین اگر با محوریت شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت بتوان با وثیقه گرفتن سهام عدالت کالاهای مورد نیاز معیشت مردم و از جمله لوازم‌خانگی به قیمت تمام شده و ارزان تهیه کرد و به جای فروش سهام آن را به صورت قسطی با اقساط بلندمدت و با کارمزد اندک در اختیارشان بگذاریم، مشمولان سهام عدالت به ماندگاری در این سهام ارزنده تشویق می‌شوند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت:‌مسؤولان قبل متأسفانه در یک طرح ناپخته آزادسازی سهام عدالت کاری کردند که 19 میلیون نفر از مردم روش مدیریت مستقیم انتخاب کردند و در هیچ جای دنیا مردم به صورت مستقیم وارد بورس نمی‌شوند، بلکه از طریق صندوق‌ها وارد می‌شوند و هجوم گسترده سهامداران عدالت برای فروش سهام ارزنده یکی از عوامل مهم در ریزش شاخص بورس در سال گذشته بود.

حیدری گفت:‌اگر به جای 19 میلیون کد سهامداری برای سهام عدالت برای حدود 400 شرکت تعاونی شهرستانی کد بورسی صادر می‌شد و مردم از طریق تعاونی‌های شهرستانی می‌توانستند بر سهام عدالت خود مدیریت کنند مشکلات ریزش بازار پیش نمی‌آمد و این شرکت‌ها می‌توانستند کالاهای مورد نیاز مردم را تهیه کرده و با پشتوانه سهام عدالت‌شان به صورت قسطی در اختیار آنها قرار دهند.

وی این را هم گفت: سهامداران عدالت انتظار دارند به جای وام‌های معمولی بانکی تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد پایین در اختیارشان گذاشته شود و اگر مشکل معیشت آنها با پشتوانه سهام عدالت حل شود، کسی حاضر به فروش دارایی ارزشمند سهام عدالت نخواهد شد، سهام عدالت با پرتفوی متنوع همچون باغی از انواع درخت میوه است که میوه هایشان در فصل‌های مختلف می‌رسد، بنابر این به جای فروش باغ،‌می‌توان از میوه‌ها و عایدی آن استفاده کرد.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت: سهام عدالت از پرتفوی سهام شرکت‌های ارزنده تشکیل شده و مردم هم ارزش‌ آن را می‌دانند و تمام تأکید قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران بر ماندگاری مردم در سهام عدالت است تا از این طریق هم عدالت اجتماعی محقق شود و هم مردم بتوانند در شرکت‌های مختلف سهامدار بمانند، اما به هر حال مشکل معیشت مردم هم با پشتوانه سهام عدالت باید حل شود.

حیدری گفت:‌توصیه ما به نگهداری سهام عدالت نزد مشمولان است اما در عین حال دارایی که در اختیار مردم قرار دارد را نمی‌توانیم آنها را از فروش مطلق آن برحذر کنیم اما توصیه می‌کنیم به جای فروش سهام عدالت از مزایای آن استفاده کنید، در عین حال در بازآرایی سهام عدالت باید امکانات جذاب از قبیل تهیه لوازم مورد نیاز مردم فراهم شود تا مردم به ماندگاری در سهام عدالت تشویق شوند.

وی این را هم گفت‌:‌در طرح بازآرایی سهام عدالت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه کرده‌اند و ما انتظار داریم طوری بازآرایی شود کسانی که قبلا روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را هم انتخاب کرده‌اند، بتوانند از طریق صندوق‌هایی بر سهام خود مدیریت کنند و تقاضا برای فروش سهام موجب افت ارزش این سهام ارزنده و بر هم زدن تعادل بازار سرمایه نشود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت: اگر با محوریت تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت به مدیریت این سهام بپردازیم هم به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نزدیک می‌شود و هم مشکلات معیشتی مردم با تأمین کالاهای مورد نیاز آنها با پشتوانه سهام عدالت حل می‌شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.