کمبود آب تهران معادل ۱۰۰ شبانهروز مصرف آب تهرانیهاست
کاهش شدید سطح منابع آب و پاییز کمبارش امسال، شرایط متفاوتی برای کشور و بهویژه استان تهران فراهم آورده و سال سختی را به لحاظ تأمین مطمئن و پایدار آب رقم زده و وضعیت تأمین آب را با چالش جدی مواجه کرده است.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، تهران در شرایطی به فصل پاییز و شروع سال آبی جدید وارد شده که با کسری 314 میلیون مترمکعبی منابع آب، نسبت به سال گذشته مواجه است و کارنامه سال آبی 1400-1399 را درحالی میبندیم که میزان بارشهای کشور در مقایسه با متوسط بلندمدت با کاهش 50درصدی مواجه بوده است؛ به طوری که ورودی سدهای تامینکننده آب تهران کاهش 40درصدی داشته است.
این در حالی است که مطابق پیشبینیها امسال پاییزی کمبارش داریم و پیشبینیهای سازمان هواشناسی نیز از بارشهای کمتر از نرمال در پاییز و افزایش نیم تا دو درجهای دما در مقایسه با آمار بلندمدت در فصل پاییز حکایت دارد. از سوی دیگر بارش های احتمالی صرفا در ارتفاعات صورت خواهد گرفت.
در چنین شرایطی متوسط مصرف آب در تهران سه میلیارد و 300 میلون لیتر (معادل سه میلیون و 300 هزار متر مکعب) در شبانهروز است که با در نظرگرفتن این رقم، میتوان گفت تهران به میزان 100 روز مصرف شهروندانش نسبت به سال گذشته با کمبود آب روبروست.
بر اساس آمار موجود، هر تهرانی به طور متوسط 240 لیتر در شبانهروز آب مصرف میکند؛ در حالیکه متوسط کشوری این عدد 200 لیتر است.
از سوی دیگر هماکنون سرانه آب هر نفر در کشور حدود 1600 مترمکعب است؛ در حالیکه این عدد برای تهرانیها تنها 350 مترمکعب است و همین مسئله موجب شده است سرانه آب در تهران حدود یکپنجم متوسط کشور باشد.
همین امر باعث شده است استان تهران بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان فقیر از نظر منابع آبی معرفی شود. جمعیت بالا و سرانه مصرف بالای آب این استان از دلایل کسب این رتبه ناخوشایند است.
گذر از چنین شرایطی نیازمند اتخاذ راهکاری سریع و زودبازده است؛ کاهش مصرف، رعایت شیوههای مدیریت مصرف و پرهیز مصارف غیرضرروی یکی از این راهکارهاست.
10 درصد کاهش مصرف در هر خانوار اقدامی راهگشا در این شرایط است. این میزان کاهش بسیار ناچیز است و به هیچ عنوان لطمهای به نیازهای روزمره خانوادهها و رفاه خانواده وارد نمیکند، اما کمک زیادی به تامین آب در این روزهای بیباران خواهد بود.
در این شرایط، ضروری است مصارف سایر حوزهها (غیر شرب) نظیر کشاورزی، صنعت و فضای سبز شهری مورد بازنگری جدی قرار گیرد، چراکه که بخش اعظمی از مصارف آب در این حوزهها صورت میگیرد.
نظرات بسته شده است.