خوداتکایی ایران در مقابله با تب برفکی با تولید 6 نوع واکسن

 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ایران با تولید 6 نوع واکسن در مقابله با بیماری تب برفکی خوداتکا شده است، گفت: بیماری طاعون هم تا سال 2030 در کشور ریشه‌کن می‌شود.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، صفرعلی ماکنعلی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری (14 مهرماه) به مناسبت روز ملی دامپزشکی اظهار داشت:وی گفت: 6 نوع واکسن تب برفکی در کشور وجود دارد و توانستیم وابستگی خود را به این واکسن از بین ببریم و حتی ماده موثره برای تولید واکسن را در داخل کشور تولید کنیم و به دنبال صادرات این نوع واکسن به کشورهای همسایه هستیم.

وی در ادامه با اشاره به عملکرد سازمان در کنترل بیماری تب برفکی، گفت: این بیماری جزو مهم‌ترین بیماری دنیاست که ایران مدت‌ها رکوردار کانون بیماری برفکی بود. ما تلاش کردیم و با همکاری کنوانسیون‌های بهداشتی بین‌المللی در سطح استان‌های کشور تعداد کانون این بیماری به حداقل برسد.

* ریشه کنی طاعون تا سال 2030

ماکنعلی درباره فعالیت‌های سازمان درباره کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، گفت: پیش بینی می‌کنیم تا سال 2030 این بیماری ریشه کن شود. یکی از شرکت‌های داخلی حدود 40 میلیون دوز واکسن این بیماری در سردخانه‌ها دپو کرده و با قیمت نازل در داخل کشور استفاده خواهد شد.

به گفته ماکنعلی، ۹۰ درصد مکاتبات تاییدیه سلامت به صورت اینترنتی انجام می‌شود که این میزان به صد درصد نیز خواهد رسید،اعطای مجوز هم بسیار تسهیل شده است.

ماکنعلی افزود: در مورد تب برفکی در ۴۰ سال اخیر برای اولین بار کانونی به ثبت نرسیده است و واکسن‌های این بیماری در داخل کشور به طور کامل تولید می‌شود و در حال حاضر کشورمان آمادگی تامین واکسن برای بازار‌های منطقه‌ای را دارد، قیمت این واکسن نیز با تولید گسترده از ۶۹ به ۲۰ هزار تومان کاهش یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در سال ۹۶ تعداد ۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ معدوم شد که سه هزار میلیارد تومان برای این معدوم سازی هزینه شد که این موضوع به دلیل شیوع آنفلوآنزای پرندگان بود، اما با برنامه تدوین شده در سال ۹۹ این آمار بسیار پایین آمد به شکلی که در تولید تخم مرغ هیچ خللی وارد نشد.

وی گفت: در حال حاضر آنتی ژن و بذر واکسن آنفلوآنزای پرندگان در داخل کشور در سه مرکز مجوز تولید گرفته که این مراکز می‌توانند واکسن آنفلوآنزای فوق حاد مرغی تولید کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سال ۹۹ مطلوب‌ترین شرایط در طیور ایران حاکم بوده و این شرایط در سال جاری نیز ادامه دارد و در حال حاضر تشخیص آنفلوآنزای پرندگان در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌پذیرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.