کلاهبرداری ۴۵۰۰ میلیارد تومانی به وسیله یک رمز‌ارز جعلی

 

ظهور ارز‌های دیجیتال جعلی و بدون پشتوانه و فعالیت برخی از شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای در فروش ارزهای دیجیتال و پرداخت پورسانت برای معرفی اعضای جدید و ایجاد زیرمجموعه، به یکی از روش‌های کلاهبرداری در حوزه رمزارزها تبدیل شده است.

به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته بود که وزارت اطلاعات طی بیانیه‌ای، از دستگیری باند کلاهبرداری و سوداگران رمزارز خبر داد. در این بیانیه آمده است: «این باند با فریب افکار عمومی و تشویق افراد به خرید و سرمایه‌گذاری در رمز ارز مجعول «کینگ‌مانی»، مبالغ هنگفتی را از زیرمجموعه‌های خود کسب کرده و با ایجاد نوسانات ساختگی در قیمت رمز ارز ادعایی، اقدام به خرید و فروش آن کرده است.»

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است که پروژه رمز‌ارز جعلی «کینگ مانی» بزرگترین پرونده کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال بوده و بیش از 4,500 میلیارد تومان از قربانیان خود کلاهبرداری کرده است.

پیش از این یک منبع آگاه در گفت‌وگو با رسانه‌ها درباره نحوه این کلاهبرداری گفته بود که این کلاهبرداری سازمان‌یافته توسط یک شرکت بازاریابی شبکه‌ای شناخته شده در سطح کشور و در قالب یک رمز ارز جعلی (Kingmoney) صورت گرفته است. به گفته وی گردانندگان کینگ مانی، با ایجاد نوسانات قیمتی به صورت ساختگی و غیرواقعی، اشتیاق و رغبت مضاعفی در اعضای شرکت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در این رمزارز جعلی به وجود آوردند؛ به طوریکه قیمت هر واحد کینگ‌مانی در چند ماه به صورت غیر واقعی و تنها در شبکه، از 4 یورو به چندین هزار یورو افزایش یافت.

متأسفانه شواهد بیانگر آن است مدیران و سرشبکه‌های شرکت با ایجاد اعتماد در بین بازاریابان و زیرمجموعه‌های خود و ارزش‌گذاری صوری برای این رمز ارز جعلی، مبالغ قابل توجهی از افراد دریافت کردند. در پی این اتفاق تعدادی از زیرمجموعه‌های این شرکت بازاریابی شبکه‌ای، نسبت به فروش ملک، خودرو و سایر اموال خود برای سرمایه‌گذاری در این رمز ارز اقدام کرده‌اند.

برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند، ذات غیرشفاف و نظارت‌گریز ارزهای مجازی علاوه بر افزایش ریسک سرمایه‌گذاری و تبادلات برای کاربران، می‌تواند به ابزاری برای اعمال مجرمانه‌ای نظیر پولشویی و تأمین مالی تروریسم تبدیل شود. به نظر می‌رسد بخشی از سخت‌گیری و احتیاط معقول دولت‌ها در مواجهه با پدیده رمزارز نیز ناشی از همین مسأله باشد. تا جایی‌که اقتصادهای بزرگ در برخی مقاطع زمانی با وضع قوانین مختلف در صدد کنترل و شناسایی معاملات انواع رمزارزها می‌شوند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.