تاکید وزیر صنعت بر الزام سیمانیها به ثبت معاملات در سامانه افق
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر الزام فعالان صنعت سیمان به ثبت اطلاعات معاملات خود در سامانه افق تاکید کرد.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، کنترل قیمت سیمان و کاهش نرخها در بورس و بازار جزء وعدههایی بود که وزیر صنعت در زمان اخذ رأی اعتماد به نمایندگان مجلس داد. در این راستا برنامههایی در صنعت و بازار سیمان مطرح و اجرایی شده است.
رضا فاطمی امین وزیر صنعت در جدیدترین اظهارنظر خود در این مورد، بر الزام فعالان صنعت سیمان به ثبت اطلاعات خرید و فروش خود در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات معاملات در سامانه طرح افق تاکید کرد.
وی در توئیتر نوشت:
تمامی فعالان صنعت سیمان مکلف به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خرید و فروش در سامانه افق هستند.
به صورت کلان برای تعدیل قیمت سیمان به موفقیتهای خوبی رسیدهایم، استانها باید بیشتر از این پای کار بیایند و کار به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
* ممنوعیت فروش سیمان خارج از بورس
در مورد ساماندهی بازار سیمان، اسدالله کشاورز، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت نیز گفت: طبق برنامه وزارت صمت فروش سیمان خارج بورس ممنوع است و اگر موردی مشاهد شود به شدت برخورد میکنیم.
وی با بیان اینکه عرضه محصولات سیمان از طریق بورس انجام میشود، افزود: هماکنون به غیر از ۵ واحد تولیدی که نیمه فعال و یا غیر فعال هستند، مابقی کارخانجات کد بورسی دریافت کردهاند و عرضه سیمان از طریق بورس صورت میگیرد.
وی توضیح داد: مصرف کنندگان سیمان به ۳ بخش شامل طرحهای بزرگ عمرانی، صنایع سیمانبر و عاملان فروش تقسیم میشوند که بیشتر آنها در بورس ثبتنام کرده و کد بورسی دریافت کردهاند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت افزود: با توجه به ظرفیت تولید هر واحد تولیدکننده، کف عرضه مشخص و برای اجرا به واحدهای تولیدکننده ابلاغ شده است. در این برنامه تمام مراحل تولید و عرضه به صورت مکانیزه و فیزیکی با همکاری سازمان حمایت رصد و پایش میشود.
وی ادامه داد: با اقدامات وزارت صمت و وزارت نیرو حدود ۸۰ درصد سیمان مصرفی کشور تأمین شده است.
* ارزیابی نیاز کشور به سیمان
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان نیز در این مورد گفت: هر هفته در بورس بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان عرضه میشود، البته نیاز کشور در بهترین حالت حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ماه است.
سید جواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بورس کالا نیز اظهار داشت: بورس کالا یک پلت فرم معاملاتی است و در افزایش و یا کاهش قیمت کالاها مداخلهای ندارد، بلکه صرفاً گزارشگر فعالیت عرضه و تقاضا در بازار است.
مردم در کنار درخواست ادامه مدیریت بازار و قیمت سیمان، خواستار توجه دولتی به بازار کالاهای دیگر از جمله لبنیات، خودرو و لوازم خانگی نیز هستند.
برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژهای با عنوان «درخواست کاهش قیمت سیمان و مصالح ساختمانی» خواستار پیگیری این موضوع شدند.
نظرات بسته شده است.