محدودیت در تولید پاییزه صنعت دامپروری به دلیل دام مازاد

 

رییس شورای تامین دام کشور گفت: هر ساله بیشر تولید صنعت دامپروری در پاییز انجام می‌شود، اما اکنون به دلیل وجود مازاد دام سبک و سنگین با اوزان بالا، تولید این صنعت با مشکل جدی روبروست که نیازمند راهکاری مناسب جدید است.

به گزارش سی نیوز به نقل از ایرنا ، «منصور پوریان» با بیان اینکه ادامه این روند می تواند تولید گوشت قرمز کشور را در ماه های آتی با چالش جدی روبرو سازد، افزود: از اواخر سال ۹۸ تاکنون کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا در شرایط ویژه‌ای قرار دارد زیرا با محدودیت فعالیت مراکز پرمصرف گوشت مانند تالارها، رستوران ها و افزایش قیمت این محصول، مصرف بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته که در بازار این محصول تاثیرگذار است.

رییس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: تولید بهار و تابستان عملا روی دست دامداران باقی مانده به طوری که امکان تولید برای فصل پاییز را ندارند زیرا دامهایشان با اوزان بالا از دامداری ها خارج نشود، نمی توانند برای تولید مجدد اقدام کنند.

وی تصریح کرد: طبق آمارها اکنون جمعیت دام گوسفندی حدود ۷ میلیون راس و جمعیت دامی سنگین وزن گوساله ۲۰۰ هزار راس است که این دام های سنگین با وزن های ۸۰۰ کیلوگرم به بالا هستند یعنی بین ۷۰ تا ۷۵ کیلوگرم چربی دارند که برای خریدار منطقی نیست.

پوریان گفت: همچنین قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی ۵۵ هزار تومان، بره کشتاری با وزن بالا ۴۷ هزارتومان و لاشه گوسفندی ۱۱۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوساله نر کشتاری ۵۷ هزارتومان، گوساله با وزن بالا ۷۵۰ کیلوگرم ۵۳ هزارتومان و لاشه گوساله ۱۰۵ هزار تا ۱۰۷ هزارتومان به فروش می رسد.

وی گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، برای حفظ ذخایر استراتژیک باید دام از داخل کشور خریداری می شد اما خریدی که انجام شد به جای خرید دام سنگین وزن برای حمایت از تولید اقدام به خرید دام جوان در حجم پایین شد که این میزان کمکی به تولیدکننده نکرده است.

به گفته رییس شورای تامین دام کشور، در حالی که مشکل دامداران ما گوساله های حجیم با وزن بالای ۷۰۰ کیلوگرم بود اما دام های گوساله جوان با وزن زیر ۷۰۰ کیلوگرم خریداری شد در صورتی که ظرفیت تحویل گوشت گوساله بیش از ۳۰ هزارتن بود.

وی افزود: همچنین در بخش دام سبک نیز ۳۵ هزار راس گوسفند معادل ۱۵۰تن گوشت قرمز با قیمت ۴۵ هزار تومان خریداری شده است که خرید این شرکت کمکی به دامداران نکرده است.

پوریان گفت: طبق آمارها مصرف کشور در شرایط عادی یک میلیون تن گوشت قرمز است، بنابراین در شرایط کرونایی با کاهش بیش از ۵۰ درصدی مصرف روبرو هستیم که نشان می‌دهد با مازاد عرضه روبروییم اما همچنان قیمت گوشت در بازار با افزایش قیمت روبروست.

وی، محاسبه هزینه خرید چربی و ضایعات دام و همچنین رکود بازار که باعث می شود فروشندگان برای جبران هزینه های خود قیمت گوشت قرمز را افزایش دهند.

رییس شورای تامین دام تنها راهکار رفع مشکل این صنعت را افزایش خرید دام با وزن بالاو صادرات دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس دانست و گفت: دام با چربی بالا در داخل کشور تقاضا ندارد و حتی شرکت های بسته بندی یا تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز خریداری نمی کنند.

طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که نزدیک ۸۸۰ هزار تن آن در داخل کشور و حدود ۱۰ درصد از محل واردات تامین می‌شود.

با این وجود قیمت گوشت قرمز در بازار ایران متغیر است به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار از ۱۵۰ هزار تا ۱۸۰ هزارتومان به فروش می رسد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.