ضرورت تقویت و تثبیت شورای عالی فضای مجازی
تقویت و تثبیت شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب در فضای مجازی است که باید مدنظر دولت سیزدهم واقع شود.
به گزارش سی نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم ، یکی از مهمترین دغدغه های رهبر معظم انقلاب، فضای مجازی و ضرورت مدیریت صحیح آن است که بدین منظور شورای عالی فضای مجازی در سال 1387 تأسیس شد. اما متاسفانه این شورا و مرکز ملی فضای مجازی در این سال ها، به دلایل متعدد نتوانسته است به وظایف قانونی خود بخوبی عمل کند که نمونه بارز و برجسته آن کوتاهی در تحقق شبکه ملی اطلاعات و عدم تشکیل مرتب و منظم جلسات بوده است که گلایه مندی رهبر معظم انقلاب را به دنبال داشته است.
با توجه به استقرار دولت تازه نفس جدید، یکی از مسائل مهمی که لازم است مدنظر دولت سیزدهم واقع شود، ضرورت تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملیفضای مجازیبه عنوان بازوی شورای عالیفضای مجازی است که این موضوع در حکم انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی در سال 1394 توسط رهبر معظم انقلاب بدان تاکید داشته است. در حکم رهبر معظم انقلاب به اعضای شورای عالی فضای مجازی در این باره چنین آمده است:
ضرورت تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملیفضای مجازیبه عنوان بازوی شورای عالیفضای مجازی در جهت تحقق تصمیمات آن شورا با وظایف: رصد وضعیت جاری فضای مجازی و پیشبینی و آیندهنگری تحولات در این فضا در سطح ملی و بینالمللی، ایجاد هماهنگی و همافزایی میان وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مختلف ذیربط در ابعاد علمی، فنی، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی، انتظامی، امنیتی و دفاعی مرتبط با فضای مجازی و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاهها و بخشهای ذیربط در چارچوب مصوبات شورای عالی.
همچنین ضرورت تقویت و تثبیت شورای عالی فضای مجازی بدان سبب مهم است که طبق حکم انتصاب رهبر معظم انقلاب برای اعضای شورای عالی فضای مجازی، مطالبات و مأموریت های مهمی از سوی ایشان برای شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی بیان شده است که این امر مستلزم شورای عالی فضای مجازی قوی و مقتدر و مردمی است. این مطالبات عبارت است از:
- ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکلدهی به قواعد و قوانین مرتبط بافضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاقمدار و عادلانه.
- اهتمام ملی و همهجانبه و سرمایهگذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوریها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشتههای نوین دانشگاهی و تربیت سرمایههای انسانی متعهد، متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخشهای سختافزاری و نرمافزاری، محتوایی و خدماتی در تمامی ابعادفضای مجازی.
- تسریع در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راهاندازی و بهرهبرداری از آن.
- اهتمام ویژه به سالمسازی و حفظ امنیت همهجانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دستاندازی بیگانگان در این عرصه.
- ترویج هنجارها، ارزشها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنهها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همهجانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سوادفضای مجازی جامعه.
- احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانشبنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور و برنامهریزی همهجانبه برای بهبود شرایط کسب و کار مرتبط با فناوریهای مجازی و بهرهگیری از فرصتهای اشتغالزایی و نیز رونق محتوا، خدمات و تجارت در این عرصه.
- توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزشها و فرهنگ اسلامی – ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکتهای مردمی و بکارگیری ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه.
- تدوین و تصویب نظامهای امنیتی، حقوقی، قضایی و انتظامی مورد نیاز در فضای مجازی.
نکته آخر اینکه با توجه به اینکه لازمه حضور تأثیرگذار در فضای مجازی، تمرکز در تصمیم گیری، جدید در اجرا بدون از دست دادن زمان، هماهنگی میان دستگاه ها و پرهیز از موازی کاری و تعارض است، لازم است جایگاه شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی در دولت سیزدهم تثبیت و تقویت شود و با تشکیل به موقع و مرتب این تشکیلات، شاهد سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامه ریزی و تصمیم گیری های لازم و بهنگام و همچنین نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در این عرصه حیاتی و سرنوشت ساز باشیم.
نظرات بسته شده است.