۶۸ پروژه توسعه ای برای سواحل مکران تعریف شده است
معاون اول رییس جمهوراعلام کرد: در حال حاضر ۶۸ پروژه توسعه ای برای سواحل مکران تعریف شده که سرمایه گذاری مرتبط با آن ۸۴ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، اسحاق جهانگیری در نشست ستاد توسعه سواحل مکران که در چابهار برگزار شد، تصریح کرد: مسأله کرونا به تنهایی رشد اقتصادی کشورهای بزرگ را منفی کرد اما ایران که کرونا و تحریم را توأمان با یکدیگر داشت در شش ماهه نخست سال ۹۹ رشد اقتصادی مثبت داشت و رقم آن در سه ماهه تابستان به ۵,۱ رسید.
وی اظهار داشت: آمریکایی ها، کشتیرانی ایران را تحریم کردند تا نتوانیم کالا جابجا کنیم اما در ۹ ماهه نخست سال بیش از ۸۵ میلیون تن کالا صادر شد و ۲۵ میلیون تن واردات داشتیم که بخش زیادی از این جابجایی ها از طریق حمل و نقل دریایی انجام شده است.
جهانگیری افزود: آمریکایی ها خریداران نفت ایران را تنبیه کردند تا کسی از ما نفت نخرد. بانک هایی که می خواستند با ایران کار کنند را تنبیه کردند تا هیچ کس با ایران همکاری نداشته باشد اما هیچ یک از این خواسته های آمریکایی ها محقق نشد چرا که با تدبیر علیه اقدامات آنان برنامه ریزی کردیم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: این دستاوردها به این خاطر بود که ما هیچ گاه نگفتیم تحریم یک نعمت و کاغذ پاره است. نگفتیم تحریم کنید تا تحریم دانتان پاره شود بلکه گفتیم تحریم ظلم و بی عدالتی است، تحریم اقدامی ضدانسانی است، تحریم بر علیه فقیرترین و محروم ترین انسان هاست، تحریمضدسالمندان و کودکان است و فشار اصلی را بر این گروه های جامعه وارد می کند.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم یک ساعت زودتر تحریم ها را لغو کنیم حتماً این کار را خواهیم کرد همانگونه که مقام معظم رهبری نیز گفتند اگر یک لحظه زودتر بتوان تحریم ها را لغو کرد حتماً باید انجام شود.
جهانگیری با بیان اینکه تحریم ها باید دور زده و بی اثر شود، اظهار داشت: این وظیفه ای است که به عهده ما بوده و به فضل الهی تاکنون به خوبی انجام شده و امیدوارم آمریکایی ها بفهمند که سیاست های آنها شکست خورده و نتیجه نداده است و دولت جدید این کشور به مسیر عقل و قانون برگردد و بفهمد که باید با ملت بزرگی همچون ملت ایران از طریق گفتگو و عقلانی صحبت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه توسعه ملی بدون توجه به مزیت های نسبی هر منطقه ممکن نیست، تصریح کرد: نمی توان طرح های بزرگ اجرا کرد و به توسعه ملی دست یافت بدون آنکه به توسعه منطقه ای توجه کنیم.
توسعه همه جانبه متکی بر استعدادهای منطقه
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود گفت: سواحل مکران زمانی می تواند به کانون مهم توسعه تبدیل شود که توسعه همه جانبه متکی بر استعدادهای منطقه شکل گیرد. توسعه انسانی در رأس هر توسعه ای قرار دارد و خوشبختانه استان سیستان و بلوچستان از نظر نیروی انسانی مستعد، جزو استان های برتر کشور است.
جهانگیری با بیان اینکه سواحل مکران یکی از ظرفیت ها و استعدادهای بزرگ کشور است، تصریح کرد: کشف این استعداد توسعه ای توسط مقام معظم رهبری انجام شد و ایشان توجه همه را به این گنج بزرگ جلب کردند. اگر هر کیلومتر از سواحل مکران در اختیار کشورهای دیگر بود، آن را به کانون توسعه تبدیل می کردند اما متأسفانه مردم این منطقه با مسائل آب، بهداشت و محرومیت مواجه هستند و این منطقه جزو مناطق محروم کشور محسوب می شود.
وی، کشاورزی و دریا را از جمله ظرفیت های مهم سواحل مکران برشمرد و با تأکید بر اینکه اقتصاد آینده کشور می تواند مبتنی بر اقتصاد دریا باشد، گفت: دریا قابلیت آن را دارد که رشته های متعدد صنعتی نظیر کشتی سازی، سازه های دریایی، شیلات و حمل و نقل دریایی در آن فعال شود و حتی اقتصاد کشور می تواند به واسطه سواحل شمال و جنوب، پیرامون دریا شکل بگیرد.
لازمه پیشرفت و توسعه تکمیل زیرساخت ها است
معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدید خود از اسکله بندر صیادی تنگ کنارک، افزود: برخی از افرادی که در آنجا مشغول صیادی بودند اعلام می کردند که تمایل دارند مجوز دریافت کنند که در این خصوص از وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات می خواهم مجوز لازم را در اختیار این افراد قرار دهند؛ البته این مجوزها باید موقت و بر اساس ساز و کارهای اصولی باشد تا به منابع آبزیان دریا آسیب وارد نشود.
وی لازمه پیشرفت و توسعه را تکمیل زیرساخت ها دانست و با اشاره به گزارش وزیر راه و شهرسازی برای ایجاد راه و راه آهن در استان سیستان و بلوچستان، گفت: راه و راه آهن جزو نخستین زیرساخت های لازم برای توسعه است که از دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران و وزارت راه و شهرسازی می خواهم با جدیت این موضوع را پیگیری کنند.
جهانگیری تصریح کرد: اگر چابهار به راه آهن سراسری متصل شود، نه تنها برای چابهار بلکه برای کل ایران و حتی منطقه مفید خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه ریزی دولت برای گاز رسانی به استان سیستان و بلوچستان بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند گازرسانی به مردم این استان تأکید کرد و گفت: برای دولت قابل قبول نبود که به دلیل مسافت طولانی تا زاهدان از گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان پرهیز کنیم؛ همه شهرها و روستاهای استان باید مانند بقیه استان های کشور از نعمت گاز و سایر امکانات برخوردار باشند.
افزایش پروژه های توسعه ای مکران
معاون اول رییس جمهور با اشاره به پروژه های در دست اجرا برای توسعه سواحل مکران، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۸ پروژه برای این منطقه تعریف شده که سرمایه گذاری مرتبط با آن ۸۴ هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که کل بودجه عمرانی کشور در سال ۹۹، ۷۰ هزار میلیارد تومان است که البته این تازه ابتدای راه است و از این به بعد شاهد افزایش تعداد این گونه پروژه هایی در سواحل مکران خواهیم بود.
وی با تأکید بر لزوم تلاش جدی برای آبرسانی به شهر چابهار، گفت: باید با اقداماتی نظیر ایجاد آب شیرین کن و یا واگذاری تأمین آب به بخش خصوصی هرچه زودتر مشکل آب شهر بزرگی همچون چابهار را مرتفع کنیم چرا که خدا را خوش نمی آید مردم این شهر در کنار دریا از نعمت آب محروم باشند.
علاقمند به گسترش روابط با پاکستان هستیم
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه مشکلات مرز ریمدان حل شده و ارتباط به چابهار با پاکستان فعال شده است،گفت: پاکستان کشور مهم، دوست و برادر ما است و ما علاقمند هستیم روابط فیمابین را گسترش دهیم که بار اصلی این ارتباط بر دوش استان سیستان و بلوچستان است که باید در این زمینه بیش از پیش فعالیت کند.
وی با اشاره به محدودیت منابع ارزی ناشی از تحریم ها، گفت: ما می دانستیم حداقل صدمیلیارد دلار درآمد ارزی ما کم شده و نباید اجازه می دادیم که اتفاقی در کشور رخ دهد. هنر ما این بود که کاری کنیم که تقاضای ارز و واردات را کاهش دهیم به همین دلیل محدودیت هایی را در مناطق آزاد ایجاد کردیم و برای واردات برخی اقلام و کالاها ممنوعیت ایجاد شد که اگر شرایط تغییر کند و به حالت عادی برگردیم، این محدودیت ها مجدداً برداشته خواهد شد.
ما نباید قوانین دائمی کشور را دست کاری کنیم
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: مردم و مسئولین قوای سه گانه باید به یک موضوع مهم توجه کنند و آن این است که در دوران تحریم عده ای به عنوان سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی از خودگذشتگی کردند و پای کار آمدند که باید قدر آنها را بدانیم و طوری برخورد نکنیم که با خود بگویند بی جهت خود را به آب و آتش زدیم و کسی قدر ما را نمی داند ما نباید قوانین دائمی کشور را دست کاری کنیم چرا که به مصلحت اقتصاد کشور نیست نباید برای فعالان اقتصادی محدودیت ایجاد کنیم و مانع فعالیت آنها شویم.
تدوین و اجرای پروژه های مختلف برای توسعه سواحل مکران
محمد اسلامی؛ وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست از تدوین و اجرای پروژه های مختلف برای توسعه سواحل مکران خبر داد و گفت: محرومیت زدایی و اجرای طرح هایی با هدف ارتقاء کیفیت زندگی مردم، توسعه زیرساخت ها نظیر احداث راه آهن، توسعه بندر شهید بهشتی و نوسازی و بهسازی راه های روستایی و توجه به بافت فرسوده و ساماندهی حاشیه نشینی و سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی از جمله برنامه های این منطقه خواهد بود.
استاندار سیستان و بلوچستان هم ضمن تشریح آخرین وضعیت طرح های در دست اجرای در سواحل مکران، از اهتمام ویژه وزیر راه و شهرسازی و وزیر جهاد کشاورزی بخاطر سفر و حضور مستمر در سواحل مکران و اجرای پروژه های مختلف در این منطقه قدردانی کرد.
نظرات بسته شده است.