خط و نشان وزارت صمت برای بنادر؛ گمرک خواستار دریافت اطلاعات کالاهای مقابله با کرونا در بنادر شد
قائم مقام وزیر صمت در نامه ای به رئیس سازمان بنادر و شرکت انبارهای عمومی خواستار اعلام فهرست اقلام مقابله با کرونا در بنادر و انبارهای عمومی شد که در صورت عدم اعلام، به منزله احتکار است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در روزهای اخیر مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک در نامهای به قائم مقام وزیر صمت خواستار دریافت اطلاعات کالاهای مقابله با کرونا در بنادر، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و نیز شرکت انبارهای عمومی کشور شد.
این نامه به منظور دریافت اطلاعات دقیق از اقلام و کالاهای مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا بوده تا بدون معطلی پس از شناسایی به گمرک اظهار و برای رفع نیاز مردم، بیمارستان ها و مراکز درمانی روانه شبکه توزیع شود.
در این راستا حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت به نامه معاون فنی گمرک ایران پاسخ مثبت داده است.
قائم مقام وزیر صمت در این نامه که به راستاد معاون وزیر و رئیس سازمان بنادر و دریانوری و اسدی مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی کشور ارسال شده، خواستار اعلام فهرست مقادیر موجودی محصولات بهداشتی، الکل، آب ژاول، مواد ضدعفونی کننده و ماسک در بنادر کشور شد.
در این نامه آمده است: پیرو نامه شماره ۶۰/۳۲۸۸۹۲ مورخ ۹۸.۱۲.۱۳ و با توجه به تاکیدات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مبنی بر همراهی و همکاری و بسیج همگانی در تأمین و تولید محصولات بهداشتی، الکل، آب ژاول و مواد ضد عفونی کننده، ماسک، دستکش و روپوش محافظ پرستاری و توزیع و عرضه آن در شبکههای تعریف شده خواهشمند است، با توجه به قرار اطلاع که مقادیری از محموله های مذکور در انبارهای مستقر در بنادر و یا انبارهای عمومی دپو شده است و از طرفی نیاز مبرم این اقلام در سطح مراکز درمانی و بیمارستانی دستور فرمایید فهرست مقادیر اقلام مذکور اعم از صادراتی و وارداتی به تفکیک صاحب کالا، نوع و میزان کالا حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت به این حوزه و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت اعلام دارند.
بدیهی است نگهداری کالاهای یاد شده فوق در انبار سازمان بنادر و یا انبارهای عمومی بدون اطلاع و اعلام موجودی به سازمان غذا و دارو و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان احتکار محسوب شده و مطابق ضوابط رفتار خواهد شد. لذا اطلاع رسانی به صاحبان کالا جهت اعلام موجودی و تحویل کالا به سازمان غذا و دارو جهت توزیع در شبکه امری ضروری است.
همچنین معاون فنی گمرک در نامه ای به قائم مقام وزیر صمت خواستار دریافت اطلاعات کالاهای مقابله با کرونا در بنادر شد.
مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک ایران در نامه ای به قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی اقدامات انجام شده گمرک در رابطه با صادرات و واردات کالاهای مقابله با کرونا را تشریح کرد.
در این نامه آمده است: وفق مفاد تصویب نامه هیأت وزیران به شماره ۱۵۹۷۹۴ات ۵۷۵۰۹. مورخ ۱۳۸۸.۱۲.۱۴ ، رفع ممنوعیت واردات، اعمال محدودیت و ممنوعیت صادرات، تغییر در سود بازرگانی واردات و عوارض صادراتی اقلام مورد نیاز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تأمین نیاز مراکز درمانی و مردم برای مقابله و مهار ویروس کرونا به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار گردیده است. گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در این راستا نسبت به صدور بخشنامه شماره ۹۸.۱۵۹۳۲۱۴ مورخ ۱۳۸۸.۱۲.۱۰ و بخشنامه های تأکیدی بعدی اقدام و اقدامات لازم را در ۴ حوزه : صادرات ، واردات، معافیت از پرداخت حقوق ورودی و انتقال و عبور به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ نموده است. لذا با توجه به اهمیت و فوریت موضوع:
1- در حوزه صادرات ، گمرکات اجرائی ، از صدور کالاهایی که صادرات آنها در این زمینه ممنوع اعلام گردیده است. جلوگیری و متعاقب درخواست صاحبان مبنی بر ابطال اظهارنامه و عودت کالاهای مذکور به داخل کشور، لیست این اقلام، روزانه بصورت مکتوب به آن مرجع اعلام می گردد (از جمله نامه های شماره ۹۸/۱۶۳۲۱۶۷ مورخ ۱۳۸۸.۱۲.۱۹ و ۹۸.۱۶۳۹۸۹۸ مورخ ۱۳۸۸.۱۲.۲۰) که لازم است دستور مقتضی در خصوص نظارت بر اقلام برگشتی به داخل کشور صادر و به مراجع ذیربط ابلاغ گردد.
۲- در حوزه واردات، وفق مفاد مواد ۳۸ و ۳۹ قانون امور گمرکی، اقدامات گمرک به همراه تسریع و تسهیل در انجام امور و تشریفات، از لحظه اظهار کالا به گمرکات اجرائی صورت می پذیرد و به کلیه گمرکات اجرایی کشور تأکید شده است ضمن رصد روزانه اظهارنامه های موجود در این زمینه، تدابیری اتخاذ گردد تا کوچکترین ایستایی در ترخیص این اقلام بوجود نیامده و انجام تشریفات مربوطه بصورت شبانه روزی در دستور کار کلیه گمرکات قرار گرفته است با مع الوصف با عنایت به احتمال دپوی اقلام مرتبط با بحث کنترل و مقابله با ویروس کرونا در بنادر ، مناطق ویژه ، مناطق آزاد و یا انبارهای عمومی و اماکن مربوطه – که برای ورود به کشور و اظهار تحت رویه واردات قطعی وارد این اماکن شده اند لیکن صاحبان کالا به دلایل مختلف ، هنوز نتوانسته اند نسبت به اظهار این اقلام اقدام نمایند صدور دستور بررسی فوری و مطالب آخرین آمار این کالاها از مراجع تحویل گیرنده کالا، جهت اتخاذ تصمیم در این خصوص، ضروری به نظر می رسد. جا دارد از همکاری های صورت پذیرفته توسط دستگاه های ذیربط فوق با این سازمان نیز مراتب سپاس این حوزه معاونت اعلام گردد مراتب فوق جهت استحضار و صدور دستور مقتضی ایفاد می گردد. خواهشمند است دستور فرمایند از نتیجه اقدامات صورت پذیرفته در این خصوص، این حوزه معاونت را نیز مطلع فرمایند.
نظرات بسته شده است.