اردکانیان با اشاره به دستاوردهای سفر روحانی به ارمنستان: ایران از پنجم آبان می‌تواند بیش از ۵۰۰ کالا با تعرفه‌های صفر صادر کند

 

وزیر نیرو با بیان اینکه موافقت‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و اتحادیه اوراسیا از پنجم آبان ماه عملیاتی می‌شود، گفت: ایران براساس این موافقت‌نامه می‌تواند بیش از ۵۰۰ کالا را با تعرفه‌های مخفف یا صفر صادر کند.

به گزارش سی نیوز  و به نقل از ایسنا، رضا اردکانیان در حاشیه جلسه هیات دولت درباره دستاوردهای سفر رئیس‌جمهوری به ارمنستان اظهار کرد: این سفر به دعوت سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به میزبانی نخست وزیر ارمنستان صورت گرفت و جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار به عنوان عضوی که به این مجموعه ملحق شده در این جلسه شرکت می‌کرد.

وی افزود: موافقت‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و اتحادیه اوراسیا از پنجم آبان ماه عملیاتی می‌شود. به موجب این تفاهم‌نامه حدود ۸۴۰ قلم کالا مشمول تعرفه ترجیحی خواهد شد و این یعنی تعرفه‌ها تخفیف پیدا کرده و تعرفه تعدادی از کالاها هم صفر خواهد شد. ایران می‌تواند بیش از ۵۰۰ کالا را با تعرفه‌های مخفف یا صفر صادر کند و صادرات بیش از ۳۰۰ قلم هم برای سایر کشورها در نظر گرفته شده است.

وی استفاده از این فرصت را مشروط به رعایت الزاماتی دانست و اظهار کرد:  در وهله اول آمادگی بخش خصوصی و تولیدکنندگان و تجار اهمیت دارد که باید در این فرصت باقی مانده تا ۵ آبان از طریق تشکل‌های صنفی، اتاق‌های بازرگانی و سازمان‌های دولتی مسئول در جریان جزئیات امر قرار بگیرند. این تفاهم‌نامه در شرایط تحریم می‌تواند برای افزایش اشتغال در کشور نقش تعیین کننده ایفا کند.

ارکانیان خاطرنشان کرد: از دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا و وزرای مسئول در دبیرخانه دعوت کرده‌ایم در فرصت زمانی باقی‌مانده به ایران سفر کنند. همچنین سازمان‌های مهمی مانند گمرک، سیستم بانکی از طریق بانک مرکزی، سیستم حمل و نقل، سازمان استاندارد و سازمان توسعه تجارت خارجی جزء دستگاه‌هایی هستند که نیازمند فراهم کردن مقدمات عملیاتی شدن این الحاق هستند. از آبان ماه امسال فرصت حداکثر سه ساله‌ای داریم که می‌توانیم این الحاق موقت را به حالت دائمی تغییر دهیم به صورتی که همه کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران بتوانند به صورت منطقه آزاد تجاری عمل کنند.

وزیر نیرو در پایان  با اشاره به دیدارهای دوجانبه این سفر بیان کرد: با توجه به اینکه وزارت نیرو مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری اقتصاد با ارمنستان را هم دارد، در جلسات متعدد موضوع تسریع در احداث خط سوم انتقال برق بین ایران و ارمنستان مورد تاکید قرار گرفت که تا زمستان سال آینده به بهره برداری برسد و هزار مگاوات دیگر به ظرفیت انتقال انرژی اضافه شود. موضوع تهاتر گاز با برق و تمدید قرارداد فعلی تا ۲۰ سال آینده و توسعه تهاتر گاز، برق و کالا نیز در این جلسات مورد تاکید بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.