مدیرکل بنادر و دریانوردی خرمشهر گفت: با راهاندازی پروژههای توسعه ای بندر خرمشهر ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در این بندر به ۱۰ میلیون تن افزایش پیدا می کند.
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، نورالله اسعدی در مراسم آغاز بهرهبرداری از ۴ طرح عمرانی در بندر خرمشهر، افزود: توسعه و تجهیز بندر خرمشهر پس از جنگ از سال ۷۱ آغاز شده است، از اینرو بر اساس طرح جامع توسعه بندر خرمشهر، ۲۰ پست اسکله و انبار باید بازسازی شود.
وی گفت: با اجرای طرح های توسعه ای، ظرفیت بندر خرمشهر به ۱۰ میلیون تن ارتقا می یابد، همچنین با افتتاح پروژه یارد کانتینری بندر خرمشهر، ظرفیت کانتینری این بندر به ۴ برابر افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: با انجام ۴ پروژه های توسعه ای ۷ هکتار به اسکلههای خرمشهر اضافه میشود که میتوان به طور همزمان ۲۵۰۰ کانتینر با معیار TEU را جابجا کرد و اگر میانگین رسوب هر کانتینر ۶ روز باشد، تعداد رسوب کانتینر از ۱۰۰ هزار کانتینر به ۴۰۰ هزار کانتینر میرسد.
وی گفت: ترمینال مسافری ظرفیت دیگری است که بعد از جنگ تحمیلی در بندر خرمشهر ایجاد شده است.
بندر خرمشهر تا قبل از جنگ بزرگترین بندر کشور بود
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر پیشنهاد داد که برای رفع رکود کانتینری در بندر خرمشهر میزان حقوق انبارداری و نگهداری کاهش پیدا کند تا رونق ورود کانتینر به این بندر بیشتر شود.
اسعدی گفت: بندر خرمشهر تا قبل از جنگ بزرگترین بندر کشور بود که ۶۵ درصد فعالیت بندری و گمرکی کشور در آن انجام میشد، اما در دوره جنگ تحمیلی عمده زیرساختها از بین رفت.
بندر خرمشهر تا قبل از سال جنگ تحمیلی دارای ۲۰ پست اسکله، ۱۳ انبار به مساحت ۱۴ هکتار و دارای اسکله به طول ۲۳۰۰ متر بود که آبراه خرمشهر پذیرای کشتیهای تا ۲۰ هزار تن بار بود و ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر خرمشهر به ۵ میلیون تن کالا در سال بود. بعد از جنگ حدود ۸۰ درصد زیرساختهای بندر خرمشهر از بین رفت.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر اظهار داشت: از بین رفتن زیرساختهای بندری هزینه زیادی به سازمان بنادر کشور تحمیل کرد و همچنین خنثیسازی مواد منفجره در خشکی و دریا انجام شد، ۱۸۱ فروند مغروقه از خرمشهر خارج شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ترمینال کانتینری با ۲۵۰ هزار کانتینر در سال با سرمایهگذاری ۱۷۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است.
۳ میلیارد یورو برای نصب دستگاههای پیشرفته لازم است
در این مراسم همچنین کاپیتان فرشاد شهباز؛ عضو هیات مدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی و مدیرعامل شرکت جنوب خط ایران با اشاره به توسعه یارد کانتینری بندر خرمشهر، آن را تصمیمی بزرگ برای رونق بندر خرمشهر توصیف کرد و گفت: هدایت بار بیشتر به سمت بندر خرمشهر جزو برنامه های توسعه ای شرکت جنوب خط است.
وی افزود: با همکاری بخش خصوصی و پیمانکاران خوب داخلی ترمینال کالایی در بندر خرمشهر راهاندازی شده و زمینی که قبلا دارای مواد منفجره و خاک و نخاله بود، هم اکنون تبدیل به یک ترمینال مرتب برای تخلیه و بارگیری کالا شده است.
وی گفت: در حال حاضر ۱۶ هکتار یارد بندری در خرمشهر ایجاد شده است.
به گفته شهباز ۳ میلیارد یورو برای نصب دستگاههای پیشرفته لازم است و میانگین تاخیر پروژهها ۹,۵ ماه است که اگر دستگاههای آر تی جی نصب شود، میتوان خدمات بیشتری به مشتری بدهیم و بندر کانتینری خرمشهر دوباره رونق میگیرد.
هفته گذشته، طرح بزرگ توسعه ای در بندر خرمشهر بزرگ ترین بندر آزاد تجاری ایران با حضور محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و مدیرکل بنادر و دریانوردی خرمشهر به بهره برداری رسید.
پروژههای که در بندر خرمشهر به مناسبت هفته دفاع مقدس افتتاح شد، شامل بهرهبرداری از بارنداز ترمینال کانتینری، پروژه تعمیرات اساسی اسکلههای چهارپست، تعمیرات اساسی پسکرانه اسکلههای ۲ تا ۷ و آغاز عملیات ساخت و نصب ۸ پست اسکله گردشگری در کارون است.
در پروژه کلنگزنی برای شروع عملیات اجرایی ساخت و نصب ۸ پست اسکله گردشگری در کارون که توسط اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر انجام خواهد شد، برآورد اولیه این طرح ۱۰۰ میلیارد ریال درنظر گرفته شده که با هدف رونق گردشگری دریایی در خرمشهر، ترویج فرهنگ دریایی، رونق اقتصاد پایدار، محرومیتزدایی و ترمیم چهره جنگزده در شهرهای خرمشهر و آبادان و استفاده از مزیتهای منطقه آزاد اروند ذکر شده است.
تعمیرات اساسی پسکرانه اسکلههای ۲ تا ۷ در بندر خرمشهر که توسط ادارهکل بندر و دریانوردی خرمشهر و با پیمانکاری شرکت خصوصی انجام میشود، مبلغ ۱۶۶ میلیارد ریال درنظر گرفته شده و مدت پیمان ۱۵ ماه ذکر شده است.
همچنین پروژه بهرهبرداری از ترمینال کانتینری و تجهیزات تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر که با هدف ایجاد ۱۵ هکتار بارانداز کانتینری، ۹ دستگاه ریچاستاکر و امتیاستاکر، ۱۰ دستگاه کشنده تربرگ و احداث تأسیسات و ساختمانها درنظر گرفته شده با سرمایهگذاری شرکت کشتیرانی جنوب خط ایران و به مبلغ یکهزار و ۷۵۰ میلیارد ریال طی ۲۵ ماه و در ۱۵ هکتار بلوک فرش بتونی انجام خواهد شد.
پروژه تعمیرات اساسی اسکلههای چهار پست به کارفرمایی ادارهکل بندر و دریانوردی خرمشهر و با مشاور مهندسین مشاور سکو و به پیمانکاری شرکت جهاد دریا با مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال انجام میشود.
نظرات بسته شده است.