نامه ایران به شورای امنیت درباره توقیف نفتکش انگلیسی؛ متحدان آمریکا در فلوریدا درباره عبور کشتیها در خلیج فارس رایزنی می کنند
نمایندگان آمریکا، انگلیس و چند کشور دیدار قرار است پنجشنبه در پایگاهی در ایالت فلوریدا درباره برنامههای خود برای عبور و مرور کشتیها در خلیج فارس رایزنی کنند.
به گزارش سی نیوز و به نقل از خبرگزاری فارس، نمایندگان نظامی انگلیس، آمریکا و سایر کشورها قرار است روز پنجشنبه در پایگاهی در ایالت «فلوریدا» دیدار و درباره برنامههای خود برای محافظت از عبور و مرور کشتیها در خلیج فارس رایزنی کنند.
وبسایت شبکه خبری «اسکاینیوز» با گزارش این خبر، بحران در منطقه خلیج فارس را حادترین چالش پیش روی «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس در زمینه سیاست خارجی توصیف کرده است.
به نوشته این رسانه، محل برگزاری این جلسه که قرار است در آن درباره تشکیل قوای جدید برای حراست از کشتیها رایزنی شود، مقر ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در شهر «تامپا» در ایالت فلوریدا خواهد بود.
دو منبع مطلع گفتند نشست مزبور بخشی از تلاشهای آمریکا برای ایجاد ائتلافی از یگانهای دریایی کشورهای مختلف به منظور اسکورت نفتکشها هنگام عبور از تنگه هرمز و سایر آبراههای مهم در منطقه غرب آسیا است.
در نشست پنجشنبه، نمایندگان کشورهای شرکتکننده برداشتهای خودشان را درباره تجهیزات و پرسنلی که میتوانند به این طرح اختصاص دهند، ارائه خواهند کرد.
اسکاینیوز نوشته هنوز مشخص نیست طرحی که «جرمی هانت»، وزیر خارجه پیشین انگلیس برای تشکیل یک یگان دریایی اروپایی ارائه داده چه ارتباطی با طرح ابتکاری آمریکا دارد. هانت دوشنبه به پارلمان گفت یگان دریایی اروپا با طرح آمریکاییها متفاوت است.
همچنین نمایندگی دائم ایران در نامه ای به شورای امنیت برخی اطلاعات را درباره کشتی انگلیسی توقیف شده تشريح کرده است.
در پی اقدام ایران به توقیف کشتی انگلیسی استینا ایمپرو در خلیج فارس، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت برخی اطلاعات مربوطه را به این نهاد منعکس کرده است.
در این نامه اعلام شده این نفتکش روز جمعه 28 تیر 1398 در تنگه هرمز با یک کشتی ماهیگیری ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده است و حال تعدادی از خدمه و ماهیگیران صدمه دیده کشتی ایرانی نیز وخیم است.
در این نامه همچنین آمده است کشتی انگلیسی پس از این حادثه، هشدارهای مسئولان ایرانی را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم های ناوبری خود، در اقدامی خطرناک، مسیرش را تغییر داد و با حرکت در جهت مخالف، در تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.
در این نامه اعلام شده است اقدام ایران برای برقراری نظم و قانون و حفظ امنیت دریانوردی در تنگه هرمز ضروری بود و براساس قوانین بین المللی صورت گرفته است. این نفتکش که دستور توقیف آن را مقامات قضایی محلی صادر کردند متعاقبا به بندرعباس هدایت شد.
نمایندگی دائم ایران در نامه خود اعلام کرده است: بر اساس دستور مقامات قضایی، تحقیقات درباره تخلفات این نفتکش از جمله خساراتی که به محیط زیست دریایی و کشتی ماهیگیری ایرانی و خدمه و ماهیگیران آن وارد کرده ، در حال انجام است.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران با استناد به این اطلاعات، ادعاهای اخیر انگلیس به شورای امنیت درباره نفتکش استینا ایمپرو را رد کرده است.
در این نامه، همچنین نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است هدف همه اقدامات کشورمان اجرای قوانین، برقراری نظم و حفظ ایمنی و امنیت دریانوردی در منطقه حساس خلیج فارس و تنگه هرمز است.
در این راستا، نمایندگی به عنوان یک نمونه به اقدام اخیر ایران در توقیف کشتی ریاح نیز اشاره و اعلام کرد: این کشتی در حال قاچاق سوخت بود.
نظرات بسته شده است.