معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر از افزایش ۱۲ درصدی سهم حمل و نقلی ریلی در بنادر تجاری خبر داد و آن را « گام رو به جلو در اقتصاد دریایی کشور » خواند و گفت: در نظر داریم با برنامه ریزی انجام شده و در یک افق ۵ ساله این سهم را به ۳۰ درصد افزایش بدهیم .
به گزارش سی نیوز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد علی حسن زاده در نشست خبری با نمایندگان رسانه ها ی جمعی با پرداختن به مسائل مدیریتی بنادر بازرگانی کشور در دوره پس از خروج آمریکا از برجام و اقدامات سازمان بنادر در کاهش اثرات تحریم های ثانویه بر اقتصاد دریا، از ارائه بسته های جدید تشویقی و حمایتی به فعالان و سرمایه گذاران بندری خبر داد.
چالش های جدید فعالان بندری شناسایی می شود
وی با بیان اینکه در شرایط جدید حاکم بر فضای تجاری کشور، بسته های حمایتی متعددی از سوی دولت در نظر گرفته شده است، افزود: برای کسانی که در بنادر به عنوان سرمایه گذار و یا فعال اقتصادی مشغول به فعالیت هستند ، مواردی را که درآمدهای آنها را متاثر می کند ، شناسایی کرده و پوشش داده ایم .
حسن زاده از در دست تصویب بودند بسته مشخص حمایتی و تشویقی برای خطوط لاینری ، خطوط فیدری و باکس اپراتور ها خبر داد و تاکید کرد: کلیه مصوبه های جدید حمایتی علاوه بر تخفیفاتی هست که پیش از این بر اساس کتابچه تعرفه ای سال ۹۷ اطلاع رسانی شده بود .
« بسته حمایتی در حوزه ترانزیت و تجارت بین الملل » مشوق دیگری است که معاون معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر آن را در استفاده مطلوب تر از بنادر تجاری کشور ، نسبت به گذشته ، مناسب می داند .
این مقام مسئول در امور بندری سازمان بنادر از خبر خوب دیگر در حوزه معافیت مالیاتی شرکت های فعال در مناطق ویژه اقتصادی بندری سخن گفت و با بیان اینکه بزرگ ترین بنادر تجاری کشور منطقه ویژه اقتصادی هستند ، تاکید کرد : فعالان اقتصادی در بنادر امام خمینی (ره) ، شهید رجایی و بوشهر در جنوب و همچنین در بنادر امیرآباد و نوشهر در شمال ایران مشمول معافیت مالیاتی خواهند بود و این کمک می کند تا در شرایط پیش آمده ، فعالیت های شان اقتصادی باشد .
تاثیر مثبت تغییر نرخ ارز بر افزایش صادرات از بنادر
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه تغییر نرخ ارز ریال با دلار باعث شد تا صادرات کشور طی ۴ ماه گذشته روند خوبی داشته باشد ، گفت: در کنار این شرایط ، سازمان بنادر و دریانوردی معافیت ها و تخفیفات خوبی را در زمینه صادرات به صادر کنندگان اعطا کرده و این تخفیفات همچنان برقرار است.
وی به بیان اینکه سال گذشته از محل درآمد سازمان بنادر و دریانوردی ۳۵۰ میلیارد تومان به صادر کنندگان تخفیف داده شد ، گفت : این تخفیفات همچنان پابرجاست و حتی به واسطه مشوق های جدید ، بیشتر هم خواهند شد.
برخورد با کاسبان تحریم
معاون امور بندری سازمان بنادر با اشاره به وجود کاسبان تحریم در بازار حمل و نقل دریایی کشور همانند سایر بازارها و تحمیل منافع شخصی آنها بر منافع ملی ، از تشکیل کارگروهی در همین زمینه خبر داد و گفت: بعضا در مواردی هزینه حمل و کرایه کالا ها افزایش پیدا کرد که در قالب کارگروهی مترصد هستیم هم موضوع کرایه ها را رصد کنیم و هم در نظر داریم با مدیریت این شرایط ، اجازه ندهیم بیش از نرخ متعارف به هزینه ها اضافه شود .
حسن زاده در اشاره به بخشی از تخفیفات تازه ارائه شده به فعالان و سرمایه گذاران بندری ، از « بزنگری در اجاره ثابت و متغییر شرکت ها در بنادر » خبر داد و ابراز امیدواری کرد در سایه این تدبیر و به رغم تحریم ها ، درآمد های شرکت ها اقتقادی باشد.
به گفته عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی ، این سازمان به صاحبان کالایی که بتوانند محموله های شان را خارج از مدت قانونی سه ماهه ، ظرف مدت ۴۵ روز ، از بنادر خارج می کنند و به سرزمین اصلی و بازار مصرف برسانند ، تخفیفات مشخص ارائه می کند.
ارائه مهلت به شرکت های درگیر مجوز سرمایه گذاری
« تخفیفات حقوق و عوارض بندری ( THC) » بسته تشویقی دیگری بود که معاون امور بندری در حضور خبرنگاران به تشریح آن پرداخت و همچنین از تخفیف تعرفه برق فعالان بندری خبر داد و گفت: تا پیش از این دوره ساخت و ساز شرکت های سرمایه گذار بندری بر اساس قرارداد مقید به قید زمان بود ، به دلیل شرایط جدید این دوره را تمدید می کنیم .همچنین بعضی از شرکت ها درگیر گرفتن مجوز برای ورود به سرمایه گذاری در بنادر هستند ، برای یک بازه زمانی مشخص به این دسته از شرکت ها مهلت و دوره تنفس داده می شود.
نظرات بسته شده است.