جزییات تفاهمنامه همکاری‌های تجاری میان ایران و سوریه؛ برقراری راه مستقیم دریایی میان دو کشور

 

در سفر وزیر راه و شهرسازی به سوریه و طی مذاکرات با طرف سوری، دو طرف توافق نمودند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای قراردادهای فی‌مابین در موافقت‌نامه همكاری‌های اقتصادی مشترك در تاریخ ۲۰۱۵.۰۳.۱۶ و در چارچوب پایبندی طرف سوری برای بازپرداخت دیون ایشان به جمهوری اسلامی ایران انجام دهند.

به گزارش سی نیوز و به نقل از خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در سفر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به سوریه و دیدار با وزیران اقتصادی این کشور، تفاهم‌‌نامه همکاری اقتصادی میان دو کشور حاصل شد که جزییات این تفاهم به شرح زیر است:

 

صورتجلسه

نتایج مذاکرات پیرامون همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه

در راستای تقویت و توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه و آماده‌سازی زمینه برگزاری کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی، جناب آقای دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و مسئول طرف ایرانی کمیسیون مشترک، در راس هیاتی از تاریخ ۲۷ الی ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ هجری شمسی برابر با ۱۷ الی ۱۸ می ۲۰۱۸ میلادی، رسما از دمشق دیدار نمودند.

 

جناب آقای آخوندی در این سفر از سوی مقامات عالیه جمهوری عربی سوریه جناب آقای بشار اسد، رییس جمهور و جناب آقای عماد خمیس، نخست وزیر به حضور پذیرفته شده و با آقایان: محمد سامر الخلیل وزیر اقتصادی و تجارت خارجی، حسین عرنوس، وزیر خدمات عمومی و مسکن، علی حمود، وزیر حمل و نقل و درید درغام، رییس بانک مرکزی ملاقات و گفت و گو نمودند.

 

مذاکرات در محیطی دوستانه و صمیمی و توام با تفاهم مشترک انجام گرفت که بیانگر مناسبات ویژه و راهبردی دو کشور می‌باشد. در این مذاکرات همکاری‌های راهبردی و بلندمدت اقتصادی پیش روی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه و نحوه تقویت مناسبات اقتصادی فی‌ما‌بین مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تفاهمات ذیل حاصل شد:

 

طرف ایرانی پیش‌نویس «موافقت‌نامه همکاری‌های راهبردی و بلندمدت اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» را به طرف سوری ارائه نمود و ضمن انجام مذاکرات اولیه میان دو طرف در جریان این سفر، دو طرف در زمینه بسیاری از بندهای موافقت‌نامه موصوف به تفاهم رسیدند و برخی مفاد موافقت‌نامه برای مذاکرات بیشتر به جلسات آینده موکول شد. مقرر شد مذاکرات فنی و کارشناسی مرکب از نمایندگان ذی‌ربط و تام‌الاختیار در چهارچوب پیش‌نویس اصلاح شده دو طرف ظرف یک ماه آتی در تهران یا دمشق ادامه یافته و متن موافقت‌نامه جهت پاراف و امضا در جریان برگزاری اجلاس کمیته مشترک دو کشور در دمشق آماده و به امضای مقامات عالی ذی‌ربط برسد. زمان دقیق این مذاکرات از طریق مراجع دیپلماتیک اعلام خواهد شد.

 

دو طرف توافق نمودند چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور با حضور نمایندگان ذی‌ربط بخش‌های دولتی و خصوصی ظرف دو ماه آتی در دمشق برگزار گردد. زمان دقیق نشست از طریق مجاری دیپلماتیک اعلام خواهد شد. دو طرف قبلا پیش‌نویس اسناد همکاری‌ها از جمله یادداشت‌های تفاهم در حوزه بیمه، علوم ژئوماتیک، مبارزه با پولشویی، خدمات عمومی و مسکن، راه‌آهن، آثار باستانی و موزه، سینمایی، و برنامه اجرایی فرهنگی، پرورشی و آموزشی را مبادله نموده‌اند.

 

دو طرف تمایل خود را نسبت به گسترش همکاری‌های دو جانبه در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، گمرکی، مالی، بانکی، بیمه‌ای، سرمایه‌گذاری، حمل و نقل و امور زیربنایی و سایر زمینه‌ها به صورت پایدار اعلام کردند.

 

دو طرف براهمیت توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و سوریه به صورتی كه همكاری‌های تجاری بین دوطرف تسهیل و فعال‌تر شود، مورد تاكید قرار دادند. طرف سوری از طرف ایرانی دعوت كرد در مناطق آزاد سوریه سرمایه‌گذاری كند. در این راستا دو طرف تاكید كردند توافقنامه امضاء شده در تاریخ ۲۰۱۶.۰۵.۱۸ درباره قبول شرایط گواهی استاندارد مبدا هركدام از دو طرف عملیاتی گردد و نتایج تست‌های آزمایشی مورد قبول طرفین قرار بگیرد؛ ضمنا طرفین مساعی خود را برای راه‌اندازی خطوط حمل ونقل دریایی مستقیم و منظم برای تسهیل تجارت بین دو كشور به كار ببندند.

 

دو طرف بر حضور موثر و مشاركت فعال ایران در روند بازسازی سوریه و واگذاری اجرای پروژه احداث ۲۰ الی ۳۰ هزار واحد مسكونی از پروژه‌های سازمان مسكن استان‌های حلب، حمص و دمشق به جمهوری اسلامی ایران تاكید نمودند. بررسی جزئیات و سازو كار این موضوع توسط كمیته فنی مشترك كه فعالیت‌های خود را در مقطع زمانی كه مورد توافق قرار خواهد گرفت انجام خواهد شد.

 

دو طرف توافق نمودند اقدامات لازم را برای حل و فصل كامل مشكلات شركت‌های ایرانی كه در صادرات كالاها و خدماتشان به جمهوری عربی سوریه فعالیت می‌كنند، بعمل آورند.

 

دو طرف در راستای زمینه‌سازی و تسهیل همكاری‌های اقتصادی فیمابین، متعهد می‌شوند كلیه اقدامات لازم برای ایجاد و تحكیم ارتباط بانکی از جمله نقل و انتقال وجوه، برقراری رابطه عادی كارگزاری بین بانك‌های علاقمند دو كشور، افتتاح حساب، دریافت و پرداخت وجه به ارزهای مجاز بین‌المللی، گشایش اعتبار اسنادی و صدور ضمانت‌نامه، ایجاد نمایندگی بانكی توسط بانك‌های دو كشور در كشور متقابل، برقراری سیستم رمز اتصال كارت‌های سوئیچ ملی دو كشور جهت ارائه خدمات پرداخت به پول‌های محلی به اتباع دو كشور، استفاده از پول داخلی در تعاملات بانكی و تسویه حساب دوره‌ای و تاسیس صندوق توسعه مشترك ایزان و سوریه را به عمل آورند.

 

دو طرف توافق نمودند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای قراردادهای ذكر شده در موافقت‌نامه همكاری‌های اقتصادی مشترك در تاریخ ۲۰۱۵.۰۳.۱۶ و در چارچوب پایبندی طرف سوری برای بازپرداخت دیون ایشان به جمهوری اسلامی ایران انجام دهند.

 

این صورتجلسه در تاریخ ۱۳۹۷.۰۲.۲۸ هجری شمسی برابر با ۲۰۱۸.۰۵.۱۸ میلادی در دمشق در دو نسخه اصلی به زبان‌های فارسی و عربی كه هر دو نسخه از اعتبار یكسان برخوردار است، تنظیم و امضا شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.