دستاوردهای مهم حمل ونقل دریایی در سالی که گذشت؛ توسعه بندر چابهار و افزایش حضور بخش خصوصی

 

افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر چابهار با ظرفیت ۸ میلیون تن، آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فاز سوم بندر شهید رجایی و افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیرساخت‌های حمل‌ و نقل از مهمترین اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل در سال ۹۶ به شمار می‌رود.

به گزارش سی نیوز و به نقل از ایرنا، بخشی از فعالیت های حوزه حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در سالی که گذشت، شامل تلاش ها برای تحقق تفاهم نامه های حاصل از برجام در حوزه ریلی، هوایی، دریایی و زمینی تا رفع مشکلات در تامین بودجه پروژه های عمرانی و در دست اجرا و پرداخت بخشی از مطالبات ۱۰ هزار میلیارد تومانی پیمانکاران پروژه های عمرانی است.

واکاوی عملکرد این وزارتخانه در بخش حمل و نقل، به خوبی چشم انداز ترسیم شده در تحقق برنامه ها و مشکلات پیش روی این بخش برای مسئولان و متولیان را عیان ساخته است و مسئولان این وزارتخانه همواره در سال ۹۶ تلاش کردند، بخش زیادی از برنامه های این وزارتخانه را با تامین منابع مالی مورد نیاز آن توسط بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی عملی شود.

با این رویکرد در چند سال اخیر بیش از ۴۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش های مختلف زیرساخت های حمل ونقل و تامین ناوگان مورد نیاز شقوق مختلف حمل و نقل کشور انجام شده است.

حوزه دریایی و بندری

تخلیه و بارگیری بیش از ۳۰۰ میلیون تن کالای نفتی و غیر نفتی از بنادر کشور، سفر دریایی با حداقل سوانح دریایی بیش از ۲۰ میلیون مسافر از بنادر مسافری، تردد بیش از ۱۷ خط کشتیرانی خارجی به بنادر ایران و مشخص شدن ۲ اپراتور داخلی فاز اول و دوم بندر شهید رجایی با مشارکت دو شرکت خارجی از مهم ترین اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه دریای و بندری بوده است.

افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور و ترانزیت کالا به داخل و کشورهای همسود (CIS) از ۲.۵ میلیون تن به ۸ میلیون تن در سال، به صورت عملیاتی با سرمایه‌گذاری حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان از مهم ترین اقدام ها در حوزه بندری به شمار می رود که در سال ۹۶ فاز نخست آن به بهره برداری رسید.

رشد ۲۱ درصدی ظرفیت اسمی بنادر از ۱۸۰ به ۲۱۷ میلیون تن، افزایش ۱۳ درصدی در ظرفیت کانتینری بنادر تابعه سازمان بنادر و دریانوردی و تثبیت ظرفیت ناوگان دریایی کشور شناورهای اقیانوس ‌پیما، دریاپیما، کوچک و سنتی در حد ۷ میلیون تن از مهم تری عملکرد این وزارتخانه در حوزه بندری و دریایی در سال ۹۶ بود.

با افزایش ۱۳ درصدی در ظرفیت کانتینری بنادر تابعه سازمان بنادر و دریانوردی ظرفیت کانتینری بنادر کشور سالیانه از ۴.۶ به ۵.۲ میلیون کانتینر رسیده است.

رشد ۲۸درصدی در ظرفیت ناوگان نفتی دریایی کشور از ۱۲ به ۱۵.۴ میلیون تن و افزایش ۱۲ درصدی در طول اسکله های بنادر تابعه سازمان بنادر و دریانوردی از ۳۳ به ۳۷ کیلومتر و افزایش ۹ درصدی در مساحت اراضی بنادر تابعه سازمان بنادر و دریانوردی از ۱۷۶۷۵ به ۱۹۲۰۰ هکتار از دیگر اقدامات سازمان بنادر در این زمینه است.

افزایش ۱۲ درصدی در مساحت انبارهای سرپوشیده بنادر تابعه سازمان بنادر و دریانوردی از ۱۱۳ به ۱۲۶ هکتار و رشد ۴۲ درصدی در تعداد شرکت های فعال کارگزاری ترابری دریایی و بندری از ۹۵۱ به ۱۳۵۲ شرکت از مهم ترین اقدامات زیر ساختی در این بخش است.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.