وزیر خارجه بریتانیا پیشنهاد داد؛ اتحادیه اروپا برای حفاظت از نفتکش ها، ناوگان اروپایی تشکیل بدهد

 

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا در اقدامی عجیب توقیف نفتکش این کشور توسط ایران در آب‌های خلیج فارس را «دزدی دریایی دولتی» خواند و گفت که به منظور محافظت از عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز به دنبال تشکیل یک نیروی دریایی به رهبری اروپا خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری سی نیوز، وزیر خارجه بریتانیا گفت: «بر اساس قوانین بین المللی، ایران هیچ حقی برای سد کردن راه عبور کشتی ندارد. بنابراین این یک مورد دزدی دریایی دولتی است.»

جرمی هانت با بیان اینکه بریتانیا از تمام کشتی‌ها با پرچم این کشور خواسته است تا به هنگام عبور از تنگه هرمز دولت بریتانیا را از قصد خود آگاه کنند افزود: «اکنون ما قصد داریم با تشکیل یک ماموریت حفاظتی تحت رهبری اروپا از امنیت مسیر کشتی ها و خدمه در این منطقه حیاتی حمایت کنیم.»

آقای هانت افزود در 48 ساعت گذشته با شماری از کشورها برای این طرح گفت وگو کرده است. او عضویت آمریکا در این ائتلاف را رد نکرد، هرچند گفت ماموریت تازه بخشی از طرح «فشار حداکثری» واشنگتن بر ضد تهران به حساب نمی آید چرا که بریتانیا خود را به بقای برجام متعهد می داند.

وزیر خارجه بریتانیا که در پارلمان حاضر شده بود همچنین گفت که میان توقیف غیرقانونی کشتی بریتانیایی در خلیج فارس و توقیف نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل الطارق که در راستای اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا انجام شده است هیچ تناسبی وجود ندارد.

توقیف نفتکش بریتانیایی استینا ایمپرو ۱۵ روز پس از توقیف ابرنفتکش «گریس ۱»، حامل نفت ایران، از سوی دولت محلی جبل الطارق تحت حمایت بریتانیا صورت گرفت. سپاه پاسداران ساعتی پس از توقیف نفتکش بریتانیایی دربیانیه‌ای علت توقیف این نفتکش را «رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی» عنوان کرده بود.

آقای هانت به نمایندگان گفت اگر جمهوری اسلامی تضمین دهد که به سوریه نفت صادر نخواهد کرد نفتکش «گریس 1» را آزاد خواهد کرد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۸ تیرماه (۱۹ ژوئیه) اعلام کرد که یک نفتکش بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کرده است. این نفتکش استینا ایمپرو (Stena Impero) نام دارد و تحت پرچم بریتانیا فعالیت می‌کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.