مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان خبر داد: ورود نفتکش انگلیسی به لنگرگاه بندرعباس

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه نفتکش انگلیسی برای بررسی ابعاد، جوانب و علل برخورد با شناور صیادی، وارد لنگرگاه بندرعباس شده است، گفت: این نفتکش 23 نفر خدمه دارد که همه در کشتی هستند.

به گزارش سی نیوز، الله مراد عفیفی‌‌پور ‌در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره نفتکش انگلیسی «stena impero» که با شناور صیادی در تنگه هرمز تصادمی داشت، توضیح داد: ‌نفتکش انگلیسی با نام «stena impero» در مسیر تردد خود با یک فروند کشتی صیادی برخورد می‌کند و طبق قانون پس از وقوع این سانحه، لازم است موارد و علل وقوع سانحه بررسی شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ادامه داد: عوامل‌ کشتی سانحه دیده صیادی با شناور انگلیسی تماس می‌گیرند، اما پاسخی دریافت نمی‌کنند، وقتی شناور انگلیسی به تماس‌های شناور صیادی پاسخ نداد، طبق روال قانونی آنها موضوع را به اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اطلاع دادند.

وی اضافه کرد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ‌طبق روال به نیروهای نظامی اطلاع دادیم که شناور انگلیسی را به سمت لنگرگاه بندرعباس هدایت کنند تا ابعاد سانحه توسط کارشناسان بررسی‌‌ شود.

* نفتکش انگلیسی وارد لنگرگاه بندرعباس شد

عفیفی‌پور اظهار داشت: این شناور انگلیسی شب گذشته با هدایت نیروی دریایی سپاه پاسداران وارد لنگرگاه بندرعباس و تحویل اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان برای بررسی حادثه شد.

* آغاز بررسی علل سانحه نفتکش انگلیسی و کشتی صیادی

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اضافه کرد: بررسی علل وقوع سانحه توسط کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان امروز آغاز شد.

* 23 خدمه نفتکش انگلیسی همه در کشتی هستند

وی با بیان اینکه این نفت‌کش تحت پرچم کشور انگلیس است و ۲۳ نفر خدمه دارد، اظهار داشت: این شناور ۱۸ نفر خدمه هندی دارد و پنج خدمه هم از کشورهای روسیه، فیلیپین و لتونی و غیره هستند،‌ البته کاپیتان نفتکش، هندی است اما شناور تحت پرچم انگلیس فعالیت می‌کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اظهار داشت: از نظر ایمنی باید خدمه در کشتی بمانند و در حال حاضر همه ۲۳ خدمه در نفتکش هستند.

روز گذشته بود که یک فروند نفتکش انگلیسی در مسیر تردد خود در تنگه هرمز، با یک فروند کشتی صیادی برخورد می‌کند و به دلیل عدم بی توجهی به پیام‌های کشتی صیادی، طبق روال به درخواست اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان،  از سوی نیروی دریایی سپاه برای بررسی به لنگرگاه بندرعباس هدایت می‌شود تا سازمان بنادر و دریانوردی و اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، ابعاد و جوانب این برخورد را بررسی کند.

دولت انگلیس بعد از توقیف نفتکشی که با پرچم این کشور در حال حرکت بوده تشکیل جلسه اضطراری داد.

این جلسه ساعاتی بعد از آن تشکیل شد که روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام” “stena impero” هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.

این اطلاعیه می افزاید: «نفت‌کش مذکور پس از توقیف به ساحل هدایت و برای سیر مراحل قانونی و بررسی های لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.»

این نفتکش قرار بوده عازم عربستان سعودی شود، اما مسیرش را تغییر داده و به سمت آب‌های سرزمینی ایران هدایت شده است.

مبدأ حرکت این کشتی «الفجیره» در امارات است و قرار بوده روانه «الجبیل» در عربستان سعودی شود. منابع خبری مدعی شده‌اند کشتی در حال حاضر (لحظه تنظیم این خبر) ظاهراً در حال حرکت به سمت «جزیره لارک» یا «جزیره قشم» است.

دولت محلی جبل‌الطارق۱۳ تیرماه اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است.

ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.

کارشناسان مسائل حقوقی می‌گویند اقدام انگلیس را غیرقانونی توصیف کرده و می‌گویند بر اساس اصل «استقلال دولت‌ها» و اصل «نسبی بودن معاهدات»، اعضای اتحادیه اروپا نمی‌توانند بدون رضایت دولت‌های ثالث یا غیرعضو، مقررات و مصوبات اتحادیه را بر آنها اعمال کنند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.