صادرات ۳ برابر واردات در ایام کرونا؛ تبادلات تجاری چابهار با ۲۰ کشور

طبق آنچه سخنگوی گمرک اعلام کرده، کارنامه تجارت خارجی کشور در بازه زمانی اول بهمن ۱۳۹۸ تا ۱۵ فروردین امسال ۲۷ میلیون و ۶۱۳ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار بوده که از لحاظ وزنی صادرات ۲.۹ برابر واردات را شامل می‌شود.

به گزارش سی نیوز، سید روح اله لطیفی اظهارکرد: میزان صادرات کشور در دوره اول بهمن ماه سال ۱۳۹۸ تا ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ معادل ۲۰ میلیون و ۵۱۱ هزار تن به ارزش شش میلیارد و ۵۰۴ میلیون دلار بوده است که در مدت مشابه سال قبل ۲۵ میلیون و ۹۰۲ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۹۵۹ میلیون دلار صادرات کالای غیر نفتی را از کشور شاهد بودیم.

وی افزود: صادرات کشور از لحاظ وزنی نزدیک به ۲۰ درصد و از لحاظ ارزشی نیز ۲۷ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است که فراگیری ویروس کرونا، محدودیت‌های مرزهای زمینی و کاهش مصرف بعضی از کالاها مانند مواد غذایی و کاهش قیمت جهانی مشتقات نفتی در این مدت از دلایل این کاهش به شمار می رود.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص واردات کشور نیز اعلام کرد: میزان واردات کشور نیز در این بازه زمانی دو ماه و نیم، یعنی از اول بهمن ماه سال ۱۳۹۸ تا ۱۵ فروردین سال جاری، هفت میلیون و ۱۰۲ هزارتن به ارزش هفت میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار بوده که در زمان مشابه قبل، شش میلیون و ۴۷۴ هزار تن به ارزش هفت میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده است.

به گفته او، واردات کشور که بیش از ۸۵ درصد آن نهاده های تولید، کالاهای اساسی و ماشین آلات را تشکیل می‌دهد نسبت به مدت زمان اول بهمن سال ۱۳۹۷ تا ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ از لحاظ وزنی ۱۰.۳ درصد و از لحاظ ارزش ۷.۵ درصد رشد را شاهد هستیم.

لطیفی در خصوص عدم تاثیر شرایط بر واردات نیز توضیح داد: یکی از دلایل مهم تاثیر کم شیوع بیماری کرونا بر واردات کشور، واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های تولید از مسیر دریایی و بنادر و از مبدا  کشورهای با فاصله دور با رعایت پروتکل های بهداشتی است که در حمل و نقل دریایی کشورها موظف به توجه به آن هستند.

وی گفت: گمرک ایران برای ممانعت از توقف یا کند شدن روند صادرات کشور طی نامه های جداگانه ای به گمرکات کشورهای ترکمنستان، پاکستان و ترکیه، خواستار اجرایی کردن پروتکل های کنترلی و بهداشتی در مسیر ورود و خروج مرزهای مشترک توسط تیم شبکه های بهداشتی طرفین شد و در مکاتبه های دیگری به سازمان جهانی گمرک خواستار همراه سازی اعضا برای توجه به پروتکل های بهداشتی به جای مسدودسازی مرزها شد تا در این برهه نیز با محوریت این سازمان مهم، همه اعضا و کشورها  همانند دوران فراگیری سارس، ابولا و آنفلوآنزای حاد با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ضمن توجه به سلامت جامعه بشری، به تجارت روان بین کشورها هم پرداخته شود.

همچنین مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان از رشد ۱۷۷ درصدی واردات کالاهای اساسی به کشور از طریق این بندر در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۷ خبر داد و گفت: این روند در سال جاری نیز ادامه دارد و اگر تخلیه و بارگیری کالاهای باقی مانده در بندر را طی روزهای پیش رو محاسبه کنیم رشد واردات کالاهای غیر نفتی در فروردین ماه به حدود ۲۵ درصد می‌رسد.

بهروز آقایی اظهار کرد: براساس آخرین آمارهای دریافت شده در سال گذشته واردات کالاهای اساسی نسبت به سال قبل از آن حدود یک میلیون تن به صورت فله‌ای بود که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۷ معادل ۱۷۷ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به واردات انواع کالاهای اساسی فله‌ای مانند گندم، جو، ذرت، برنج و غیره از طریق این بندر افزود: در ۱۴ روز نخست امسال روند واردات کالاهای اساسی منفی بود اما در حال حاضر واردات کالاهای غیر نفتی ۱۴ درصد رشد داشته است و با توجه به این که هم اکنون در حال تخلیه و بارگیری سه کشتی دیگر شامل کالاهای اساسی از جمله برنج و گندم هستیم تا پایان فروردین ماه میزان رشد واردات کالاهای اساسی نسبت به فروردین ماه سال گذشته به حدود ۲۵ درصد می‌رسد.

تبادلات تجاری با ۲۰ کشور مختلف

به گزارش ایسنا، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان همچنین در مورد وضعیت صادرات در بندر چابهار گفت: طی سال گذشته صادرات انواع کالاهای مختلف از جمله محصولات کشاورزی و کالاهای غیر نفتی ۱۰۰ درصد رشد را نسبت به سال قبل از آن تجربه کرده است و هم اکنون بندر چابهار به عنوان مدرن‌ترین و به روزترین بندر در حوزه تجهیزات تخلیه و بارگیری با بیش از ۲۰ کشور جهان از جمله کشورهای اروپایی مختلف تبادلات کالایی دارد.

آقایی گفت: در فروردین ماه نیز بیش از ۲۰ هزار تن کلینکر (مواد اولیه تولید سیمان) در بندر چابهار دپو کرده‌ایم که در اردیبهشت ماه صادرات آن را آغاز خواهیم کرد و بندر چابهار دارای رکورد در حوزه تخلیه است و روزانه بیش از ۱۳ هزار و ۲۰۰ تن کالا تخلیه می‌شود.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.